Muadil veya açık parfüm dediğimiz orjinal parfümü taklit eden parfümlerle orjinal parfümler arasında ki farkı en iyi nasıl anlatırsınız. Yorumu size bırakıyorum.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Açık veya Muadil Parfümlerle Orjinal Parfümler Arasındaki Fark
Çökme
X
-
ben açık ve muadili denilen parfümlerden orijinali kadar hatta orijinaline yaklaşacak kadar bile aynı tadı alamadım.Atıyorum başlangıcı benziyor ortasında anlıyorsun yada başı benzemiyor sonununda anımsatıyor . Kısaca muadillerden uzak durmaya çalışıyorum ben yada alıcaksam da ekmek almaya giderken falan sıkıyorum
he orijinali koklamayıp muadilini alıpta beğendiğim çok koku var ama orijinali biliyorsam muadili bende pek işe yaramıyor … %10 bile aynı zevki alamıyorum.
-
Orijinal parfümü sıkarken sana verdiği o his, duygu seni o moda sokması paha biçilemez. Orj kokudaki o derinliği muadil veya açık parfümlerin hiç birinde bulamazsınız. Bir de açık parfümlerin çoğunda kişilerin teninde sivilce ve leke bırakıyor, sağlık açısından tehlike barındırması
Yorum
-
1-) Orijinal parfüm pahalıdır açık parfüm ucuzdur.
2-) Orijinal parfümün malzeme kalitesi göreceli olarak daha iyidir açık parfümün ise 2ncil 3ncül nesil materyaller.
3-) Orijinal parfümün arkasında reklam, pazarlama, parfümör, marka ve bir dünya partner, distribütör ve sonsuz ağ vardır aslında sıvının maliyeti gerçekte açık parfümün biraz üstüdür 🙂 (indie artisanlar kesinlikle hariç!!!) Açık parfümün arkasında ise benim gibi fakirler vardır.
4-) Kabul etmeliyim ki kompozisyon açısından öz olan orijinal parfüm %100 çıkış kabul edilirken açık parfüm %40-60 arasında özün yansımasını hapsedip aynada gösterir.
5-) Orijinal parfüm discontinued olur ama açık parfümde üretimi bitmiş olan ölüler ile ölü sevicilik yapılabilir.
6-) Birçok niş marka birbirini Dallasvari düzüp kopyalarken açık parfüm bunu açık açık mertçe yapar hem de hakettiği fiyata.
7-) Alexandria Fragrances, Pinnaple Vintage mıydı neydi veya Terenzi gibi klas marka, şişe, kutu, parents companies ve placebo illüzyonu ile verdiği paranın acısıyla kopyanın kralları moduna girip markayı övmektense açık parfüme saygı duyarım.
- 8 beğenme
Yorum
-
''Alexandria Fragrances, Pinnaple Vintage mıydı neydi veya Terenzi gibi klas marka, şişe, kutu, parents companies ve placebo illüzyonu ile verdiği paranın acısıyla kopyanın kralları moduna girip markayı övmektense açık parfüme saygı duyarım.''
Bir de bu ekip var tabi offf
-
Terenz'i nokofçu; ama ripofçu değil :-)
-
Parfümün kişisel bir zevk ve günümüz koşullarında (!) lüks tüketim olarak sınıflandırıldığını düşünürsek bu lükse daha kolay yoldan ulaşma çabası olayı anlamsızlaştırıyor bence.Bu durum bizim insanlarımızda çok fazla var nedense.Parası olmayan güzel kokmasın mı edebiyatı yapılabiliyor ancak herkes ''temiz'' olmak için Carnal Flower kokmak zorunda değil.
Kullananlara ve bu yönde olumlu düşünen herkese saygımız var elbette o ayrı
edit: başlığın adı aradaki farklarmış ama biz direkt içimizi dökmüşüz neyse artıkSon Düzenleme murrjm; 26-02-19, 11:35. Tarafından yapıldı.
- 2 beğenme
Yorum
-
- 2 beğenme
Yorum
-
Amaç uygun fiyata temiz ve güzel kokmaksa, doğru düzgün bir firmanın market deodorantını kopya parfüm kullanmaya tercih ederim. Zamanında Emotion Love'ı Chloe Love'a benzetip almışlığım var, ofiste çekmecede dursun diye (en azından merdiven altı firma değil diyerek). Ama orijinaline göre nasıl desem, tek boyutluydu ve derinlik hissi yoktu. Şişeyi bitiremedim.
Pek çok orijinal parfüm fiyatını hakediyor mu peki, giderek hafifleyen formülleriyle, pek de değil zannımca. Satılan şeyin epey bir kısmı "lüks ürün kullanıyorum" hissi bence.
- 2 beğenme
Yorum
-
Teknik açıdan malzeme kalitesi aslında. Bu da tüm sıvının kaderini ve yıpranmasını belirliyor.
Açık parfümlerden piramidal ve organik bi' yapı beklemek Rami Malek'in Oscar almaması gibi bi' şey olurdu. Genelde açıklar orijinal parfümlerin ya orta kısımlarını ya da kapanışlarını yakalayıp ölümüne lineer şekilde devam ederler.
İlk sıkıldığında ki "votka içilmiş burada" efekti veren alkolü de unutmayalım.
Bazıları ucuz materyallere rağmen acayip kalıcı oluyor ve yayılıyor bu da bi' diğer 47 bilinmeyenli denklem.
Kullanana saygım elbette sonsuz, ülkenin şu an ki koşullarında zaten çikolata bile tanrıların yiyeceği mertebesine tekrar ulaşmışken parfüm ne yapsın...- Stop the car...
- What ?!
- Stop the fuckin' car!
- 9 beğenme
Yorum
-
Bir arkadaşıma Byredo Accord Oud sample'ı vermiştim,çok beğenmişti.Daha sonra dp'den dolumunu almış.Abi bildiğin turşu suyu kokuyor demişti.
Yorum
-
Geçmişte Fahrenheit, Terre D'hermes, Thierry Mugler A-Men ve Tom Ford Black Orchid parfümlerinin açık hallerini, biraz da küçümseyerek, denemişliğim var. Ama her seferinde de bu açık parfümlerin orijinallerine bu kadar benzemesine şaşırdığımı hatırlıyorum. Yani verilen paraya göre haddinden fazla yakındılar. Belki de açık parfüm sektörü kendini geliştiriyordur, belki ben söylediğim kokulara çok hakim değilimdir veya koku alma duygum vasatın altındadır, bilemiyorum. Söylemek istediğim, yan yana karşılaştırma yapıldığında notalardaki farklılıkları saptamak çok zor olmasa gerek, ama ortalama ve altı bir burnun başarılı bir kopyayı karşılaştırma yapma şansı olmadığı taktirde orijinalinden ayırt edememe riski var. Bir de koku kendinizden değil başka birinden yayılıyorsa ayırt etme şansı daha da düşüyor. Çoğu parfüm kullanıcısının da başkaları için parfüm kullandığını ve notaları falan fazla takmadığını düşününce, açık parfüm kullananları artık o kadar da yadırgamıyorum
- 2 beğenme
Yorum
Yorum