Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bu hobinin sonu var mı ?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bu hobinin sonu var mı ?

    Hiç düşündünüz mü biz ne yapıyoruz niye bu kadar parfüm alıyoruz deniyoruz? Hayatımızda bir eksik mi var yoksa?
    Bir şekilde bu eksikliği parfüm alarak deneyerek mi köreltiyoruz ?
    Kafamda deli sorular
    İnsanın ruhu kokularıdır...

  • #2
    Belli bir sona gerek yok aslında güzel bir serüven bu yeni parfümlerle tanışma isteği, hem yaşantımıza güzel bir yön katmış oluyoruz farklı kokular sayesinde

    Yorum


    • #3
      Ah sevgili Herod,
      Çok bilinmeyenli bi' denklem değil aslında ve derin sorgulanması gereken bi' şeylerle karşı karşıya olduğumuzu düşünmüyorum. Hobi başlığı altında tartışırsak bunu neden yıllardır bateri çaldığımı ve bundan acayip keyif aldığımı en ince ayrıntısına kadar açıklayamam ki. Alıyorum bagetleri ve çalıyorum. Senelerce stüdyo kiralayıp girip gürültü yaptık arkadaşlarla. Hala da çalıyorum.

      Parfüm de aynı. Kokluyorum ve bambaşka diyarlara gidiyorum, keyif alıyorum ve daha derinlerini deneyimlemek için yola çıkıyorum. Bunun da tek bi' adı var; Hobi. Bu kadar, gerçekten bu kadar. 100 tane Vacheron Constantin sahibi bi' koleksiyonerden farkımız yok. Ha bi' de bu koku merakı ailede varsa zaten kaçınılmaz olarak çocuklara da bulaşıyor. Bi' tetikleyiciye bakıyor olay. Bu da başka bi' bacağı.

      Yani ciddi bi' kayıp veya travma sonrası oluşan davranış bozukluğu sonucu bi' şeyleri biriktirmiyoruz. O tedavi edilmesi gereken ruhsal bi' problem olan istifçiliğe giriyor.

      Bence boşver sorma, keyfini sür. (: İnsanların birbirlerine güveninin, tahammülünün kalmadığı, her şeyin para olduğu, sevginin yerinin, öfke dolu, nefret dolu seslerle dolmaya başladığı berbat bi' çağda kokan sıvıların peşinden koşan bi' avuç insan olmanın verdiği mutluluğu dibine kadar yaşa. Dışarıda neler oluyor unutuyorum burada zaman geçirince. Bi' parfüm yorumlayınca, yazmaya başlayınca kötü olan her şeyi unutuyorum.
      Ne güzel değil mi ya? Bu bile o sorduğun soruları bi' daha sormamana ve parfümlerin her damlasının keyfini sürmene sebep olmalı. Hatta olsun. Oldu bile....

      Evet..

      Paldır küldür yazdım, hatalar affola.
      Sevgiler.
      - Stop the car...
      - What ?!
      - Stop the fuckin' car!

      Yorum


      • Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        protectedsugar haha Şeref duyarım efenim.

      • Rayiha
        Rayiha Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Paldır küldür böyle yazabiliyorsanız... Yazabilenler ve şarkı söyleyebilenler, ne kadar şanslılar.

      • Lagerfeld
        Lagerfeld Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Rayiha Teveccühünüz efendim.

    • #4
      Ülkecek bizimde bir sürü parfüm markası çıkarıp biraz pazarlamamız gerek. Nasıl olsa eroini almış masum parfüm severler var.

      Yorum


      • #5
        Bence asıl sıkıntı tatmin olamayan kimselerde, bir başka deyişle israf yapanlarda. Benim çok fazla parfümüm olmasa da yeni kokular denemek için mağazaları ziyaret ediyorum sıklıkla. Eskiden gül notasından mesela hiç hoşlanmazdım, şu anda gül notalı kokulara merak sardım. Zaman içerisinde kişinin zevkleri değişebildiği gibi algısı da değişiyor. Durum böyle olunca da parfüm konusunda farklı kokular alma, deneyimleme isteği doğuyor. Durum hobi dışına çıkmadığı sürece de bir tehlike arz etmiyor bence

        Yorum


        • #6
          "Temellerin duruşması" gibi olmuş :-) Zannedersem hep daha iyi bir parfüm bulabilir miyiz peşindeyiz. Hani şu "Holy Grail" meselesi..Öyle bir kutsal kase de yok tabii ki..ama insanlar zamanını ve servetini harcamış bunun için. İnsan parfüm merakına nasıl başlıyor? Şu soruyla:"Senelerden beri hep kullandığım parfümün dışında parfümler var mı?" Bu soru, insanın ufkunu genişlettiği için bir taraftan aslında müthiş bir soru öbür taraftan da tehlikeli bir soru; çünkü artık başka sulara (yeni dekant, yeni split, yeni şişe vs.) açılmış durumdasınız. Bence en iyi karar..şişe bittiğinde ve dekant bittiğinde yeni birşeyler almak. Bu merakı tamamen lanetleyip silmek bence haksızlık olur.

          Yorum


          • #7
            Biz köprüden önce son çıkış tabelasını çok çok geride bırakan tayfayız.

            Yorum


            • protectedsugar
              protectedsugar Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              :-))

            • ssselçuk
              ssselçuk Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              çok güldüm alemsin altuğ hoca

          • #8
            Bence yok ama yinede görünüyor gibi davranayım;
             

            Yorum


          • #9
            Her güzel şeyin bir sonu vardır elbet ancak sona ulaşmaya çalışmak değilde sona giderken geçirilen zamanda alınan keyif önemli benim için, bir gün keyif almayı merak etmeyi bıraktığımızda sonu gelmiş olucaktır zaten

            Yorum


            • #10
              Hayat cok kisa. Sevdigimiz seylere paramiz yettigi surece hic bir sikinti yok bence
              Bu iste toptan bir pragmatizm zaten mumkun degil, alti ustu kokulu bir sivi. Ha, 'ben bunu artik kullanmam' dedigim parfumleri satmakta hic beis gormuyorum, bir sekilde yenilere finansman saglayabiliyor

              Yorum


              • #11
                Hayatımızda sadece parfümlerin doldurabildiği bir eksiklik olmasaydı onu başka bir şeyle doldururduk bence, çok masraflı bir hobi. Ama başka bir iş veya hobiyle yerinin dolması da çok zor. Sürekli arayış içinde olmak da yapımız gereği; "Bu iyi ama ya daha iyisi de varsa?" Aslında kötü bir şey de değil bu, arayış bitseydi heyecanı kalmazdı belki.
                Son Düzenleme Freerange; 02-02-19, 04:22. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • #12
                  İnsanların yetenekli veya avantajlı oldukları konulara karşı daha meraklı olduklarını düşünürüm. Büyük ihtimalle ortalamadan daha iyi koku alma becerisine sahip bir grubuz. Bu da bizim yeni kokular deneyimleme isteğimizi tetikleyen birşey sanırım.

                  Kokuların benim için hem pratik hem psikolojik bir yönü de var. Gündelik hayatın olumsuz, sıkıcı, bazen de kötü kokulu ortamına karşı etrafimda sevdiğim kokulardan bir koza oluşturmak.

                  Bir de yeni seyler deneyimlemenin, öğrenmenin heyecanı.

                  Başkalarına göre anormal bir hal olabilir tabi bu koku merakı. Ama meraklıların birarada olduğu ortamlarda herşey gayet normal görünür. Mesela yıllardır tango yapıyorum ben, milongalarda bazen konusu açılır, "saatlerce aynı tür müziği dinleyip yorgun düşene kadar insan nasıl danseder, biri görse deli der bize" deriz. Ama başkasına delilik gibi gelen şey bizim için zihnimizi durdurup dinlendirir, birkaç saatliğine bizi içine alan kocaman bir fanus gibidir...

                  Sorumluluklarımızın ve yaşamsal ihtiyaçlarımızın önüne geçmedikçe sorun yok galiba. Kontolü kaybetmemek lazım.
                  Son Düzenleme Rayiha; 03-02-19, 20:10. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • #13
                    Yıllarca Türkiye'nin çeşitli yerlerinde hekimlik yaptım.. Aile Hekimliği uzmanıyım.. İhtisasımı İstanbul'da, mecburi hizmetimi Trakya'da yaptım, ben de Trakyalı'yım.. (Edirneliyim)..

                    Trakya'da çalışırken keyif alıyordum, ancak bir grup insan var ki evlerden uzak.. Roman vatandaşlar..

                    Muayeneyi geçtim, bir tane ilaç yazdırmak için gelen hasta bile yarım dakika durup çıktığında gayet geniş ve havadar olan odam, içinde durulamayacak kadar kötü kokardı..

                    Bir de bu insanlara küçük cerrahi operasyonlar, spiral takılması gibi işlemler yapmak tam bir kabus olurdu..

                    Şimdi hanımköy Ankara'da, bu aşırı büyümüş bir köyden farkı olmayan şehrin nispeten iyi bir muhitinde, tek tük pejmürde hasta haricinde çoğu bakımlı kişilerle çalışıyorum..

                    Sanırım Trakya ve roman vatandaş tecrübesi beni buralara , bu foruma itti.. Bipolar bozukluk gibi, manik-depresyon gibi.. İki aşırı uçta gezinme durumu..

                    Roman kokusundan niş parfüme..

                    İlle de roman olsundan, Edith Piaf'a..

                    Shire'dan Khazad-dûm'a...
                    Son Düzenleme uncle-benjen; 21-08-19, 08:12. Tarafından yapıldı.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X