Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

özeleştiri!!!

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

• özeleştiri!!!

Merhaba arkadaşlar,

Kendimde ve bir çok arkadaşımda gözlemlediğim bir durumdan konu açacağım.
    Biz aslında yeni parfüm denemek için mi alıyoruz yada sadece alma hastalığı mı oluştu?
    Tamam yeni koku deniyoruz sonra alıyoruz bir daha ne zaman kullanacağız özeleştiri yapmak için kendimden bahsediyorum ben bu dağ gibi biriken şişeleri decantları ne zaman kullanacağım...
    Neyiz biz parfüm severmi yoksa doygunluk yaşamaya yüz tutmuş parfüm alışkolikmi !!!
    İyi forumlar...
    İnsanın ruhu kokularıdır...

💯 de 💯 katılıyorum size hocam...
    Orjinal yazı sahibi: Herod
    Merhaba arkadaşlar,

Kendimde ve bir çok arkadaşımda gözlemlediğim bir durumdan konu açacağım.
    Biz aslında yeni parfüm denemek için mi alıyoruz yada sadece alma hastalığı mı oluştu?
    Tamam yeni koku deniyoruz sonra alıyoruz bir daha ne zaman kullanacağız özeleştiri yapmak için kendimden bahsediyorum ben bu dağ gibi biriken şişeleri decantları ne zaman kullanacağım...
    Neyiz biz parfüm severmi yoksa doygunluk yaşamaya yüz tutmuş parfüm alışkolikmi !!!
    İyi forumlar...
    CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

Daha önceden bununla ilgili birşey yazmıştım. Benim kafamda oluşturduğum sınıflandırma aslında şu şekilde.

Eğer sırf fiyatı düştü veya ucuza bulduğunuz için hiç ihtiyacınız yokken parfüm alıyorsanız. Bu alışveriş hastalığıdır.

Sürekli aynı parfümleri alıp kullanıyorsanız yeniliklere açık değilseniz bu sadece parfüm kullanıcılığıdır.

Farklı parfümler denemeyi, güzel kokmayı ve koklamayı seviyorsanız, sürekli yeni kokular peşindeyseniz, bu parfüm merakıdır.

Parfüm yaşam tarzınızdan bir parça ise, parfümlerle ilgili okuyup, yazıp tecrübelerinizi paylaşıyorsanız bu parfümseverliktir.

Sadece daha önceden beğenip karar verip aldığınız parfümleri elinizde bulunduruyorsanız ve beğendiğiniz tarzlardan ve parfümlerden oluşan ufakta olsa koleksiyon olarak nitelendirilebilecek bir dolaba sahipseniz ve yeniliklere de her zaman açık olmakla beraber kokmaktan çok koklamayı seviyorsanız bu parfüm hobisidr.

Yorum

• Azzura
        Azzura Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Parfüm hobisi tanımına giriyorum o zaman bu arada tanımlamalarınız çok hoşuma gitti gerçekten güzel olmuş elinize sağlık abi.

• Herod
        Herod Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Buna tercüman olmak diyorlar üstadım

Benim şahsen farklı türlerdeki kokulardan oluşan totalde 6 tane şişeli (Cuir Cannage, Aventus, LIDGE, DHP, Prada Luna Rossa Extreme, Pure Malt) ve deneyimleme amacıyla da aldığım 4 tane dekantım (Reflection Man, Oajan, Carlisle ve Issey Miyake Noir Ambre) var. Çok para harcama taraftarı olmayanlardanım çünkü bir harcamaya başlasam ucu kaçacak gibi geliyor. Önümüzdeki kış sezonunda da bir adet MFK ekleme niyetindeyim o kadar (gül temalı bir parfüm istiyorum) ve neredeyse bütün kış sezonu sadece o MFK'yı kullanmak istiyorum. Kendimi ufak çaplı bir parfüm hobicisi olarak görüyorum ama sınırı da aşmak istemiyorum
      Son Düzenleme xPixa; 25-01-19, 12:17. Tarafından yapıldı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xPixa
        Benim şahsen farklı türlerdeki kokulardan oluşan totalde 7 tane şişeli (Cuir Cannage, Aventus, LIDGE, DHP, Prada Luna Rossa Extreme, Pure Malt) ve deneyimleme amacıyla da aldığım 4 tane dekantım (Reflection Man, Oajan, Carlisle ve Issey Miyake Noir Ambre) var. Çok para harcama taraftarı olmayanlardanım çünkü bir harcamaya başlasam ucu kaçacak gibi geliyor. Önümüzdeki kış sezonunda da bir adet MFK ekleme niyetindeyim o kadar (gül temalı bir parfüm istiyorum) ve neredeyse bütün kış sezonu sadece o MFK'yı kullanmak istiyorum. Kendimi ufak çaplı bir parfüm hobicisi olarak görüyorum ama sınırı da aşmak istemiyorum
        Bende ucu bucağı kalmadı malesef. Alım hastası gruptanim.. 6-7 sene almadan idare edecek parfümüm mevcut..

Yorum

Bence herkesin söyleyecek bir kelamı olmalı
          İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

30 gün içinde 29 kezden daha fazla bir eylem yapıyorsanız bu bağımlılıktır. Örneğin her gün parfüm kullanıyorsanız; ya da her gün çay içiyorsanız bu da bağımlılıktır. İnsanın neredeyse bağımlı olmadığı hiçbir şey yok.

Yorum

Ben zulalamacıyım.

Bu itirafımdan sonra düşününce alışveriş hastalığı ve parfüm merakı arasında salındığımı farkettim. Yeni kokular koklamayı ve denemeyi seviyorum, ama aynı zamanda denk düşürdüğüm kokuları depolamaya da ayrı merakım var. Koleksiyon işte (!) diyerek kendimi avutuyorum.

Yorum

• Herod
                Herod Yorumladı
                Yorumu düzenleme

Parfüm meraklısı, severi, hobisi; Sanıyorum bu üçünü bir arada idare ediyorum... Sadece denemek amaçlı dekant ediniyor, beğendiklerim olursa şişesine yöneliyorum ve hali hazırda listem de mevcut..

İşin özü öncesinde deneyip beğendiğim veya burnuna güvendiğim sizlerin yorumlarına göre nokta atışı / kör alış ile de (koleksiyon adı altında) şişeli edinmeye çalışıyorum..

Kısacası: bende kendimi bir noktada avutuyor, uzun zaman diliminde hevesimin kaçmaması umuyorum

Yorum

Hlttmz hocam bende aynı durumdayım sizinle, son derece keyif alıyorum şuanki durumumdan kendi adıma

Yorum

O decant parfümler 1 sene sonra sizce bayatlamış olmuyor mu.

Yorum

Mafya gibi girdik bir kere içine çıkamıyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ertuğrul View Post
                      Mafya gibi girdik bir kere içine çıkamıyoruz
                      Mafya babası da Altuğ Hocam

Şaka bi yana geçen kafama takıldı benim de bu konu.Sonra şöyle bir sonuca ulaştım;bunun için kafa yormaya gerek yok Hayat kısa ve çok sevdiğim bir hobim var.Kendi dünyamda rengarenk bir bahçe gibi.Girdiğimde türlü türlü çiçeğin ve şaşırtıcı güzellikte kokuları keşfettiğim küçük bir bahçe.Onun için ben akışına bıraktım tadını çıkarıyorum.Umarım izah edebilmişimdir.

Yorum

Eve et götüremiyoruz artık desem hangi safta olmuş oluyoruz

Yorum

İşleniyor...
                        X