Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Günde kaç çeşit parfüm kullanırsınız???

Çökme
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

Soğuk zamanlarda genellikle tek parfüm oluyor. Sıcak dönemlerde ise 2, çok nadir 3 olabiliyor.

Yorum

Bir.

Yorum

Tek koku kullanıp gün içinde tazeliyorum

Yorum

Her gün parfüm kullanmıyorum. Kullandığımda da tek parfüm tercih ediyorum. Parfümün başı sonu karıştığı için tazeleme de pek uyguladığım bir yöntem değil. Gündüz ayrı akşam ayrı parfüm kullanmam çok gerekliyse mutlaka duş aldıktan sonra ikinciyi kullanıyorum ama çok başıma gelen bir durum değil. Gün içinde çoklu parfüm kullanımı bence parfümleri ziyan etmekten başka bir anlam ifade etmiyor. Beymen'de, Harvey'de falan yeni parfüm denemeleri yapacaksam tenimde farklı bölgelere en fazla 3-4 parfüm sıkıyorum, o bile bir koku karmaşası yaratıyor. O yüzden pamuk+kilitli poşet yöntemiyle ilgimi çeken bir şeye denk gelirsem onu daha sonra tek başına denemek daha sağlıklı geliyor. Senede bir iki kere de iki parfümle layer denemesi yaptığım oluyor o kadar.

Yorum

Her gun tek bir cesit parfum kullanirim. Aksam eve gelip tekrar disari cikacaksam bazen farkli bir parfum kullanabiliyorum.

Yorum

Yok yok kesin ben rahatsızım bugün 5-6 oldu
              İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

Genelde 1 ama bazen 2 olduğu oluyor. Sabah ve akşam olarak.

Yorum

muhtemelen bugün 2-3 olacak..aventus-sensual orchid-irish leather...
                  İnsanın ruhu kokularıdır...

Yorum

Ortalaması değişebilir ama bazı zamanlar gerçekten çok fazla olabiliyor, net bir rakam diyemem. Ama gündelik yaşamda en fazla 2-3 adet diyebilirim.

Yorum

Günde bir kaç farklı kullanıyorum. Ancak takım elbise de pamuklu kumaşlardan kolay kolay çıkmıyor parfüm. Alt notalara gelince hepsi birbirine karışıyor ama ortaya yeni ve güzel bir şey çıkıyor

Yorum

Ben bir tane kullanmayı tercih ediyorum.
                        Alt notaları görmeden de tazelemiyorum genellikle.
                        Fazla obsesif olarak algılanabilirim etraftakiler tarafından.

Yorum

Günlük sabah evden çıkarken tek parfüm kullanırım ve yanıma da almam. Akşama kadar beni ne kadar idare ederse artık. Duş sonrası uyumadan önce ise gece yolculuğu için her hangi bir favorilerimden tek fıs ile günü kapatırım.

Yorum

Pamuk +kilitli poşet yöntemine takıldım ben biraz bahsedebilir misiniz? 😌
                            Orjinal yazı sahibi: Medea
                            Her gün parfüm kullanmıyorum. Kullandığımda da tek parfüm tercih ediyorum. Parfümün başı sonu karıştığı için tazeleme de pek uyguladığım bir yöntem değil. Gündüz ayrı akşam ayrı parfüm kullanmam çok gerekliyse mutlaka duş aldıktan sonra ikinciyi kullanıyorum ama çok başıma gelen bir durum değil. Gün içinde çoklu parfüm kullanımı bence parfümleri ziyan etmekten başka bir anlam ifade etmiyor. Beymen'de, Harvey'de falan yeni parfüm denemeleri yapacaksam tenimde farklı bölgelere en fazla 3-4 parfüm sıkıyorum, o bile bir koku karmaşası yaratıyor. O yüzden pamuk+kilitli poşet yöntemiyle ilgimi çeken bir şeye denk gelirsem onu daha sonra tek başına denemek daha sağlıklı geliyor. Senede bir iki kere de iki parfümle layer denemesi yaptığım oluyor o kadar.
                            VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Medea
                              Medea Yorumladı
                              Yorumu düzenleme
                              Denemek istediğim bir parfümü pamuğa sıkıp kilitli küçük naylon poşete koyunca koku uzun süre orada kalıyor ve gelişimini de tendekine kıyasla daha uzun bir sürede izleyebilmek mümkün oluyor.

Gün icersinde tek koku kullanma taraftari olsamda bunu kendim ve benim gibi düsunenler icin normal gibi göruyorum , bazen gun icinde 2-3 koku kullandigim oluyo . Senede 5-6 kere ortalama diyeyim . Magaza veya sizlerden bi arkadasla bulustugumda tadi kaciyo tabi o masada 10 deneme bile oluyo .
                            Bunlarinda disinda Geleneksel islak tras hobimde oldugu icin her aksam tras ve evde keyif icin kullandigim kokularda oluyo . Tras sonrasi urunleri veya o trasda kullandigim sabun kokusuda bazen tatmin ediyo .Ama ne olursa olsun ayni elbisede kesinlikle 2 farkli koku veya layer yapmiyorum . Genelde bu kullanimda bende keyif amacli veya kokuyu cozme notalari takip etme vs gibi sebeplerle oluyo . Ozellikle kisin veya soguk havalarda fresh kokular cok itici ve sentetik geldigi icinde kesinlikle oryantel veya tatli kokular kullanip soguk ve ic sicakligi dengesini ayarlamak adina gun icinde tatli bi koku aksaminda tras sonrasi keyfim icinde oryantal veya yakistigi icin aromatik bi koku tercih ediyorum .

Yorum

Açıkçası biri geçmez sanırım bir iki kere farklı kıyafetler giyip sıktığım olmuştu ama aşırı geldiğini düşünüyorum ben gün boyu üzerimde tek kokunun kalmasını tercih ederim tabi temiz parfüm kullanılmamış bir kıyafet üzerinde hem daha detaylı bir şekilde o parfümü analiz etme imkanı oluyor silaj kalıcılık vb hemde kokuyla bir bağ kurmak ve gerçekten koku burnuma her vurduğunda bana güzel duygular yaşatıyor mu beni alıp götürüyor mu bi yerlerde diye deneyim etme açısından yararlı buluyorum üst üste kullanmamayı ama tercih meselesi

Yorum

İşleniyor...
                              X