Creed Green Irish Tweed


Click image for larger version  Name:	green irish tweed.jpg Views:	1 Size:	530.8 KB ID:	24292




Creed deyince aklımıza gelen ilk parfümlerden biridir Green Irish Tweed. Yüzü ne kadar eskisede ona benzer veya çağrışım yapan bir sürü koku türetilsede o bizim efsanemiz zamansız parfümümüzdür. Bir çok yorumcu tarafından detaylıca incelenmiş ve yorumlanmış olsada şu ana kadar benim hiç yorumlamadığın bir parfüm. Hazır modum yüksekken ve güneşli ve enerji dolu bir İzmir gününe uyanmışken o zaman bir de ben yorumlayayım bu güzelliği.

Creed markasının 6. kuşak burnu ve parfümörü Oliver Creed tarafından 1985 yılında tasarlanmış eskimeyen bir dostumuz. Baştan sona yeşil ve ferah tabanında ilerleyen her daim bize bu hissiyatı veren bir çok kişinin favori parfümü. Onu kimler kullanmadı ki? Cary Grant , Clint Eastwood ,Derick McKey , George Clooney , Justin Timberlake , Marshall Park , Ozzy Osborne Vs Vs

Öncelikle parfümün isminin esinlendiği İrlandaya bakalım. İrlanda, Britanya adasının batısında bulunan bir ada devleti. Yeşil doğası ve karakteristik yağmurlarıyla uçsuz bucaksız yemyeşil kırlarıyla ünlü bir devlet. Zaten parfümde size aynı şeyleri vaad ediyor. Kokuyu sıkıp gözlerinizi kapattığınızda irlanda nın o yeşil ve yağmurlu doğasında hissediyorsunuz kendinizi.

80 li yıllarda çıkmış bir parfüm olmasına rağmen hiçte dönem özellikleri olan o eski tarzda kullanılan maskülenlik söz söz konusu bile değil. Yani size kimse dede gibi kokuyorsun demez.

Click image for larger version  Name:	GreenIrishTwd.jpg Views:	1 Size:	65.4 KB ID:	24293



Açılışında tozlu narenciyeler ve aromatik notalar ve mine çiçeği ile yapıyor oldukça doğal bir harmanlama Hemen arkasından kokuya yeşil çiçeksi hissiaytını veren menekşe, lavanta, iris devreye giriyor ve gövdeyi oluşturuyor. Sonlarına doğru ortaya çıkan sandal ağacı ve ambergris ile kapanışı yapıyor. İçerik olarak oldukça sade ama kalite üst düzey olunca bu kadar güzel bir çalışma ortaya çıkıyor.

Aslında koku başından sonuna çok büyük değişimler göstermiyor sadece ara ara kendini hissettiren farklı notaları alıyorsunuz. Bu konuda bana göre lineer çizgiye daha yakın gibi.

Kullanım yaşı olarak bence geniş bir yaş kitlesini kapsayacak kadar güzel bir harman. 25 yaş ve üstü desem yanılmam herhalde

Hem günlük kullanım hemde özel zamanlarda kullanıma oldukça uygun. Her çeşit şık giyime gidecek 4 mevsimlik bir yapısı var. Ofis kullanımları içinde son derece ideal

Performans olarak ise gün içinde 1-2 tazeleme gerektirebilir. Ortalama 5-6 saat bir kalıcılığa sahip iyi bir batch denk gelirse 10-12 saate kadar çıkabiliyor. Aslında aventusta bahsettiğimiz batch olayı bence green irish tweed de daha belirgin. Hatta Green irish tweed te kalıcılık ve farkedilirliği şişeden şişeye farklı olmasının tek sebebi. Farkedilikleri ise yine batch farklılıklarına göre değişiyor. İyi bir batcha denk gelirseniz ofisteki yan odadan bile övgü alabilirsiniz.

Başından sonuna kadar son derece doğal ve rafine senteteklik hiç yok. Buram buram kalite kokuyor. Lüks ve sofistike bir koku. Beğenmeyeni çıkmaz genel beğeniye son derece uygun.

Ülkemizde distribütörlüğünü Hakersan Grup yapmaktadır. Ve sadece Beymen mağazalarında satılmaktadır. Satış fiyatı bugün itibariyle 1097 tl. Daha uygun bir fiyata almak isterseniz uzay exclusive de göz atabilirsiniz. fiyat olarak 850-900 tl arasında temin edebilirsiniz


Koku güzelliği 10
Kalite hissiyatı 10
Kalıcılık 8
Farkedilirlik 8
Genel Beğeni 9,5






Click image for larger version  Name:	green irish.jpg Views:	1 Size:	42.7 KB ID:	24294