Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Takaslık Parfüm Kuralları

Çökme
This topic is closed.
X
Sabit bir konu.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Takaslık Parfüm Kuralları

    1. Takas Yetkisi


    a-) Takas yetkisi olmayan üyeler takas başlığı açamazlar, takas ilanında bulunan parfümlerine dair mesaj atamazlar. Çeşitli koşullar sağlanıp onaylandıktan sonra takas yetkisi kazandıkları taktirde takas başlığı açmalarına izin verilir.


    b-) Parfüm Hobisi'ne 3 Şubat 2017 tarihi de dahil olmak üzere bu tarihten önce kayıt olan kullanıcılar ancak 100 mesajı geçmeleri halinde takas hakkı kazanırlar.


    c-) Parfüm Hobisi'ne 3 Şubat 2017 tarihinden sonra kayıt olan kullanıcılar ancak 500 mesaj yazmaları ve üyelik tarihinden itibaren en az 6 ay geçmesi halinde takas hakkı kazanırlar.


    d-) Bu koşulların sağlanması otomatik olarak takas hakkı kazandırmamaktadır. Takas yetkisi, bu koşulları gerçekleştiren Parfüm Hobisi üyelerine, Parfüm Hobisi Yönetimi üyelerince verilir.


    I- Parfüm Hobisi Yönetimi uygun görmediği kişilere takas yetkisi vermeme hakkına her zaman sahiptir.

    II- Parfüm Hobisi Yönetimi, takas yetkisi verdiği kişilerin bu yetkiyi kötü kullandığı tespit ederse takas yetkisini iptal etme hakkına her zaman sahiptir.



    2. Takas Başlığı


    a-) Takas yetkisi olan üyeler takas başlığı açabilirler.


    b-) Parfüm Hobisi üyesinin aktif bir takas başlığı hali hazırda duruyorsa, ikinci bir takas başlığı açılamaz ve açılması talep edilemez.


    c-) Yönetimin, onaylanan takas başlığının kötüye kullanımını tespit etmesi durumunda mevcut takas başlığını kaldırma ve duruma göre takas başlığı sahibine yaptirimda bulunma yetkisi her zaman vardır.


    d) Parfümler kesinlikle orjinal olmak zorundadır. Tester (orjinal dahi olsa), sahte, doldurma, ikinci sınıf parfümler kesinlikle takasa çıkarılamaz. Orjinalliğinden emin olmadığınız veya şüphelendiğiniz parfümlerinizi takasa çıkarmayınız.



    3. Takas Zorunlulukları


    a-) Takaslık Parfüm Başlığında Belirtilmesi Gerekenler:


    I - Parfümün ismi ve niteliği

    II - Parfümün kaç ml olduğu

    III - Kargo ücretinin kime ait olduğuna ilişkin bilgi

    IV – Takasa çıkarılan parfümlerin (paylaşılmak istenirse) fotoğrafları


    b-) Takasa çıkarılan tüm parfümler orjinal olmak zorundadır. Tester, outlet, doldurma, ikinci sınıf, replika, açık, bozuk parfümler için takas başlığı açılamaz. Orjinal tester parfümler ya da bozulmuş orijinal parfümler de takasa konulamazlar.


    c-) Kaynağı belirsiz olan veya güvenilir olmayan kaynaklardan alınan parfümler takasa konulamaz. Parfüm kaynağından kasıt parfümün alındığı kişi ile sınırlı değildir; alınan kişi güvenilir olsa da parfümün el değiştirme geçmişinde herhangi bir şüpheli kişi (örneğin sahte parfümden dolayı forumlardan uzaklaştırılan bir üye) veya herhangi şüpheli bir kuruluş (örneğin sahte parfüm sattığı bilinen bir mağaza) söz konusuysa, o parfüm takasa konulamaz. Kaynak hakkında verilen yanlış beyanların veya gizlemelerin ciddi yaptırımları her zaman vardır.


    d-) Parfümün kaynağı özel olarak sorulduğu taktirde cevaplanmalıdır; saticinin yanlis ve/veya yalan bilgi verdigi tespit edilirse forum yönetiminin yaptırımda bulunma hakkı her zaman mevcuttur.



    4. Takas ve Forum


    Parfüm Hobisi, yaşanabilecek bütün sorunları önceden engellemeye çalışıp takasların sorunsuz gerçekleşmesi adına onları kurallarla denetler fakat mesuliyet kabul etmez. Yaşanacak sorunlarda ortaya çıkan problemleri satıcı ve alıcı kendi arasında çözüme kavuşturmalıdır fakat anlaşılamadığı taktirde forumun ilgili kategorilerinde sorun başlığı açılabilir. Takas tamamen güvene dayalıdır; onaylı olsalar dahi güvenmediğiniz ve takas yetkisi bulunmayan üyelerle alışveriş yapılmamalıdır.


    Takas yetkisi olan üye ile ilgili herhangi bir şikayetiniz veya şüpheniz varsa forum yönetimine bildirme hakkınız bulunmaktadır.


    Kurallar ile ilgili yapılacak değişikliklerin bildirilmesi şarttır.


    Belirlenmiş tüm takas kurallarına Forum Yönetimi de dahil her kim olursa olsun koşulsuz olarak uymakla yükümlüdür. Tüm üyelerin bu kuralları okuyup bildiği peşinen kabul edilecektir.

  • #2
    Kurallarla ilgili dusuncelerinizi 'Takaslık Parfüm Kuralları Yorumlarınız' basligi altinda belirtebilirsiniz.

    http://parfumhobisi.com/forum/parfüm-satiş-takas-bölüştürme/takaslik-parfümler/15080-takaslık-parfüm-kuralları-yorumlarınız

    Yorum

    İşleniyor...
    X