Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Satılık Şişeli Parfüm Kuralları

Çökme
This topic is closed.
X
Sabit bir konu.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Satılık Şişeli Parfüm Kuralları


    1. Satış Yetkisi


    a-) Satış yetkisi olmayan üyeler satış başlığı açamazlar, satılık ürünlerine dair mesaj atamazlar. Çeşitli koşullar sağlanıp onaylandıktan sonra satış yetkisi kazandıkları taktirde satış başlığı açmalarına izin verilir.


    b-) Parfüm Hobisi'ne 3 Şubat 2017 tarihi de dahil olmak uzere bu tarihten önce kayıt olan kullanıcılar ancak 100 mesajı geçmeleri halinde satış hakkı kazanırlar.


    c-) Parfüm Hobisi'ne 3 Şubat 2017 tarihinden sonra kayıt olan kullanıcılar ancak 500 mesaj yazmaları ve üyelik tarihinden itibaren en az 6 ay geçmesi halinde satış hakkı kazanırlar.


    d-) Bu koşulların sağlanması otomatik olarak satış hakkı kazandırmamaktadır. Satış yetkisi, bu koşulları gerçekleştiren Parfüm Hobisi üyelerine, Parfüm Hobisi Yönetimi üyelerince verilir.


    I- Parfüm Hobisi Yönetimi uygun görmediği kişilere satış yetkisi vermeme hakkına her zaman sahiptir.

    II- Parfüm Hobisi Yönetimi, satış yetkisi verdiği kişilerin bu yetkiyi kötü kullandığını tespit ederse satış yetkisini iptal etme hakkına her zaman sahiptir.

    III- Parfum Hobisi Yönetimi satışta olan parfümlerin orjinalliği konusunda bilirkişilik yapmaz.



    2. Şişeli Satış Başlığı


    a-) Parfüm Hobisi üyesinin aktif şişeli satış başlığı hali hazırda duruyorsa, ikinci bir şişeli satış başlığı açılamaz ve açılması talep edilemez.


    b-) Satış yetkisine sahip olan tüm kullanıcıların satışa devam edebilmeleri için son 6 ayda en az 90 mesaj atmış olmaları gerekir. Bu durumda "Parfüm Alım Satım" kategorisi haricinde girilen mesajlar baz alınacaktır, satış kategorilerinde yer alan mesajlar bu sayıya dahil edilmeyecektir.


    c-) Yönetimin, onaylanan satış başlığının kötüye kullanıldığını tespit etmesi durumunda mevcut satış başlığını kaldırma ve duruma göre satış sahibine yaptirimda bulunma yetkisi her zaman vardır



    3. Şişeli Satış Zorunlulukları



    a-) Satış başlığında asağıdaki maddelerin mutlaka belirtilmesi gerekmektedir:


    I - Parfümün ismi ve niteliği

    II - Parfümün kesin fiyatı

    III - Parfümün kaynağı

    IV - Parfümün tam hacmi

    V - Kutulu olup olmadığına dair bilgi

    VI - Eğer parfümde herhangi bir hasar bulunuyorsa detay bilgisi (Atomizer bozuk, kutuda ezilmeler mevcut, etiket hasarlı vb.)

    VII – Parfümün fotoğrafı

    VII - Kargo ücretinin kime ait olduğuna ilişkin bilgi


    b-) Parfümler mutlaka orjinal olmak zorundadır. Tester, outlet, doldurma, ikinci sınıf, replika, açık, bozuk parfümler satışa kesinlikle konulamaz. Orjinal tester parfümler ya da bozulmuş orijinal parfümler de satışa kesinlikle dahil edilemezler. Ambalajı açılmamış vintage (eski) parfümlerin bozulma durumu daha önceden tahmin edilemeyeceğinden dolayı ambalajının ve kutusunun açılıp kontrol edildikten sonra satışa çıkarılması gerekmektedir.


    c-) Kaynağı belirsiz olan veya güvenilir olmayan kaynaklardan alınan parfümler satışa konulamaz. Parfüm kaynağından kasıt parfümün alındığı kişi ile sınırlı değildir, alınan kişi güvenilir olsa da parfümün el değiştirme geçmişinde herhangi bir şüpheli kişi (örneğin sahte parfümden dolayı forumlardan uzaklaştırılan bir üye) veya herhangi bir şüpheli kuruluş (örneğin sahte parfüm sattığı bilinen bir mağaza) söz konusuysa, o parfüm satışa konulamaz. Kaynak hakkında verilen yanlış beyanların veya gizlemelerin ciddi yaptırımları her zaman mevcuttur.


    d-) İndirim ve takas talepleri özel mesaj yoluyla yapılmalı; satış başlığı altında yorum olarak gönderilmemelidir


    e-) Foruma satılık şişeli parfüm ilanı olarak konulup özel mesaj ile satılan parfümler başlıkta belirtilmelidir. Parfümü alan kişi ve parfümün satın alındığı fiyat (indirim uygulandıysa da indirimli fiyat) yazılmalıdır.


    f-) Şişeli parfümlerin ortalama piyasa fiyatının çok üzerinde fahiş fiyatla satışa konulması kesinlikle yasaktır. Tespit edildigi takdirde forum yönetimince yaptırımda bulunulacaktır.


    g-) Forum üzerinden satın alınmış şişeli parfümlerin yine bu platformda üzerinde herhangi bir oranda kar koyularak satılmaları engellenecektir. Buna ragmen ısrarla kar koyarak parfüm satmaya çalışan kişilerin satış, takas ve split yetkileri forum yönetimi tarafından ellerinden alınacaktır.



    4. Satış ve Forum


    Parfüm Hobisi, yaşanabilecek bütün sorunları önceden engellemeye çalışıp satışların sorunsuz gerçekleşmesi adına kurallar koyar fakat mesuliyet kabul etmez. Yaşanacak sorunlarda ortaya çıkan problemleri satıcı ve alıcı kendi arasında çözüme kavuşturmalıdır fakat anlaşılamadığı taktirde forumun ilgili kategorilerinde sorun başlığı açılabilir. Satış tamamen güvene dayalıdır; onaylı olsalar dahi güvenmediğiniz üyelerle alışveriş yapılmamalıdır.


    Satış yetkisi olan üye ile ilgili herhangi bir şikayetiniz veya şüpheniz varsa forum yönetimine bildirme hakkınız bulunmaktadır.


    Kurallar ile ilgili yapılacak değişikliklerin bildirilmesi şarttır.


    Belirlenmiş tüm satış kurallarına Forum Yönetimi de dahil her kim olursa olsun koşulsuz olarak uymakla yükümlüdür. Tüm üyelerin bu kuralları okuyup bildiği peşinen kabul edilecektir.

  • #2
    Kurallarla ilgili dusuncelerinizi 'Satılık Şişeli Parfüm Kuralları Yorumlarınız' basligi altinda belirtebilirsiniz.

    http://parfumhobisi.com/forum/parfüm-satiş-takas-bölüştürme/satilik-şişeli-parfümler/14095-satılık-şişeli-parfüm-kuralları-yorumlarınız

    Yorum

    İşleniyor...
    X