Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Boş şişeler

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Boş şişeler

    Merhabalar,

    Aşağıdaki resimde görünen boş şişeleri ilk haber edene göndereceğim.

    En önde görünen küçük şişeler kokucuk.com'dan alınmış 40 kadar 1ml kokucuk örneği. Çoğunun yarıdan fazlası dolu. Bunlar EDT konsantrasyonunda koku akorları.
    En arkadakiler yine kokucuk'tan alınmış saf koku şişeleri. Bunlar boş, fakat kapağını açıp kokladığınızda içinde kalan sıvılar kokuyor.
    Ortadakiler de boş saf uçucu yağ şişeleri.

    Boş şişelerin içerisinde saf yağlar ve kimyasal maddeler vardı. Örneğin vetiver, limon otu, neroli, ambroxan, iso e super vb.
    Seyreltmek için bunları başka şişelere aktardım. Göndereceğim bu boş şişelerinin kapağını açıp kokladığınızda şişenin dibinde kalan azıcık miktardaki maddeler hala güçlü bir şekilde kokuyor. Ya da bir kulak pamuğu ya da temiz bir kağıdı şişenin içine sürterek kokuyu rahatça koklayabileceğiniz bir ortama aktarabilirsiniz.

    Koku duyunuzu eğitmek veya fragrantica'da gördüğünüz notaların ne olduğunu anlamak için en azından başlangıç için faydalı olacağını düşünüyorum.
    Bazı kimyasal şişeleri (helional, galaxolide, iso e super, vb) çok hafif kokabilir ya da belki hiç algılayamayabilirsiniz. Bu, şişenin içinin tamamen tükenmiş olduğu anlamına gelmiyor. Bu tarz maddeler başka kokular ile birleştiğinde karışım içerisinde bir işe yaramak üzere kullanılıyor. Mesela: yayılımı arttırmak, kokuları harmanlamak gibi. Kendi başlarına kokusu çok zayıf şeyler.

    Orta sıralardaki boş saf yağ şişelerinin içerisi de çok fazla yoğun kokabilir. Bunları da kağıda alıp bir süre beklediğinizde (koku maddesi seyreldiğinde) güzel hale dönüşüyorlar.

    Belirttiğim gibi amacım koku duyusunu eğitmek isteyen bir kişiye küçük bir başlangıç sağlamasına yardımcı olabilmek. Ve tekrar belirteyim ki en öndeki 1ml şişeler haricindekilerin hepsi boş. İçlerinde en fazla 1 damlacık sıvı var fakat kapakları açıldığında çok yoğun kokuyorlar.

    Resimde görünenlerin hepsini 22 x 22 x 15 cm'lik bir kutuya koydum. İlk haber edene kargo ücreti alıcıya ait olacak şekilde aynı gün içerinde gönderebilirim.

    Herkese iyi günler dilerim.

    Click image for larger version

Name:	siseler.jpg
Views:	330
Size:	129.2 KB
ID:	184654

  • #2
    Yeni sahiplerini buldular

    Yorum


    • #3
      Hocam bunlarla ilgili deneyimlerinizi, size neler kattığını içeren birşeyler yazmayı düşünür müsünüz?

      Yorum


      • #4
        Koku malzemelerini ve özleri kendi çapımda güzel kokular yapmak için almıştım fakat daha yolun çok başındayım. Başında bile sayılmam hatta.
        Belli bir beceri ve tecrübeye ulaştığımda forumda paylaşacağım. Hangi maddeler nasıl kokuyor, birbiri ile karıştıklarında nasıl bir etkileşime giriyorlar vb. gibi şeyleri bu konular ile ilgilenen ve benim gibi birebir profesyonel bir insandan öğrenme imkanı bulamayanlar için severek paylaşmak isterim ilerde; fakat şu an bu konuda yeterli bir bilgi birikimim ve tecrübem bulunmuyor maalesef.

        Bunların dışında özel olarak merak ettiğiniz şeyler varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Ben çoğu konuda bilginin açıkça paylaşılması taraftarıyımdır. Şu an vakit oldukça okuma ve deney yapmaya çalışıyorum. Gelişmeler oldukça yazmaya çalışacağım.

        Yorum


        • #5
          Tesekkurler hocam.. Ilerisi için bekleriz..

          Yorum

          İşleniyor...
          X