Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

En Son Hangi Filmi İzlediniz ?

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Michael Moore'un belgesellerine sardım bu ara. Muhalifliğin hakkını veriyor adam. ABD'nin karanlık politikasına ışık tutmaktan kaçınmayan Fahrenheit 9/11 ve Fahrenheit 11/9, rüya ülkenin S.O.S. vermiş yönlerini muhteşem bir hiciv ile yansıtan Sicko ve Where to Invade Next favorilerim.

    Yorum


    • Rafadan Tayfa Göbekli Tepe

      Yorum


      • The Invisible Man

        Bugün sinemada izlediğim bu film açık ara son yıllarda izlediğim en iyi psikolojik gerilim filmlerinden birisi. Film aslında korku olarak sınıflandırılmış ama korkudan ziyade tam bir gerilim filmi. Hatta hayatımda izlediğim en rahatsız edici 3-4 filmden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Rahatsız ettiği unsur da öyle +18 vahşet ya da cinsel içerikli görüntüler değil tamamen filmin atmosferi ve çekimleri. Özellikle Mad Men dizisini izlediyseniz hemen tanıyacağınız başrol oyuncusu Elisabeth Moss'un canlandırdığı karakterin çaresizliğini seyirciye aktarışı inanılmaz iyi. Film belirli bir ana kadar gerilim şeklinde ilerlerken o andan sonra aksiyon tarzına dönüyor. Kesinlikle sinemada izlenmesini tavsiye ederim. Sinemada izlemeyecekseniz de gece vakti evde bütün ışıkları kapatıp izleyin derim

        Yorum


        • Az önce Searching for Sugar Man'i izledim. Muazzam bir belgesel. İzlerken yüzümde ince bir tebessüm oluştu ve bitene kadar hiç bitmedi. Konusu şahane, adamın yaşadıkları çok ilginç. Müzikle içli dışlı olan, sanatçıların hikayelerine ilgi duyan biri iseniz bu muhteşem belgeseli kesinlikle izlemelisiniz.

          https://www.youtube.com/watch?v=YlqB...F03xoGjwZkfYYo Buraya da playlistini bırakayım. Bir süre dinleyeceğim gibi.

          Yorum


          • Salgın ( 2011 ) şuan gündemdeki korona virüs ile aynı sahneler aynı süreci bu filmde görebilirsiniz

            Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum


            • Netflix - The Platform

              Yorum


              • lion

                Yorum


                • Maudie

                  Ne desem az, muhteşem oyunculuk. Birçok duyguyu içinde barındıran sıcacık bir film.

                  Yorum


                  • Click image for larger version

Name:	images?q=tbn%3AANd9GcQ_u1whpq0AxqW-uNYeuUbJBhpbEgAt0hx1iA&usqp=CAU.jpg
Views:	320
Size:	70.8 KB
ID:	177515

                    Bugün Timbuktu ile sinemada Painted Bird izledik. Küçük bir çocuğun zorunlu ve karanlık yolculuğu üzerinden ve gözünden; toplum ve insanın sapkınlıklarının ifşasıydı. Şu an Cinemaximum sinemalarında güzel bir kampanya var. 10 tl bilet + mısır kola da ücretsiz. Painted Bird gibi gerçek sinema olarak tabir edebileceğim eserleri Cinemaximum gibi sinemalarda pek göremeyiz aslında. Tarkovski, Bergman gibi yönetmenlerin şiirsel anlatısını sevenlere kampanya ve film uçup gitmeden ziyaret etmelerini şiddetle öneririm. Süresi neredeyse üç saate vuran bu yönetim harikası filmde dialog neredeyse yok denecek kadar az. Uzun planlarla birlikte izleyicinin kafasındaki çarkları da tıkır tıkır çalıştırıyor böylelikle. Her sahnesi harika bir fotoğraf karesi niteliğinde olan bu film sadece sinematografisi için bile üç saat sıkılmadan seyredilebilir. Basitçe oluşturulmuş imge ve metaforlar (çocuğun buğday tarlasındaki görüntüsü - kafesteki kuşlar, boyalı kuşun sürü tarafından hırpalanarak hayatına son verilmesi gibi) göze parmak olmasa da her türlü izleyici tarafından rahatlıkla görülebilir nitelikte. Senenin tartışmasız en iyi işlerinden biri ki; Venedik gibi önemli bir festivalden de En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü ile döndü. Özellikle de dediğim gibi Sinematografisi ile akıllarda kalacak bir film. Geçen sene Roma ne ise bu sene için de Painted Bird o diyebilirim.

                    Yorum


                    • Andrey Tarkovski-Nostalji Cannes En iyi yönetmen ödülünü almış bu filmle Tarkovski ben beğendim filmi. Bu adam Baskıcı Sovyetlerin altında yaşamasaydı daha özgürlükçü bir toplumda yaşasaydı inanılmaz filmler ortaya koyabilirdi kendisini çok severim.

                      Yorum


                      • Aryan
                        Aryan Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Baskı rejimlerinin sanatçıların yaratıcılığını zenginleştirip tetiklediğine dair bir görüş var. İran Sineması'nı da buna bir örnek olarak gösteriyorlar. Benim için fazla iyimser bir bakış açısı olmak ile birlikte ben, daha alternatif bir yapıda nasıl eserler verirdi?-ye pek kafa yormuyorum. Tarkovski, sinemasını zorluklar içinde de olsa hayata geçirebilmiş bir auteur yönetmen. Sineması, gayet estetik. Nostalji filmini de İtalya'da çekiyor zaten.
                        Son Düzenleme Aryan; 04-10-20, 20:51. Tarafından yapıldı.

                      • furkan1001
                        furkan1001 Yorumladı
                        Yorumu düzenleme
                        Filmin italyada çekildiğini biliyorum hocam. Ama ben gerçekten çok merak ediyorum kendisinin istediğini yapabildiği bir ortamda nasıl filmler yapacağını.

                    • Dün akşam Otomatik Portakalı 3. kez izledim. Sinema tarihin The Godfather ile birlikte en değişik ve etkileyici film başlangıcına imza atan bir film büyük yönetmen Stanley Kubrick bir kez daha saygıyla anıyorum.

                      Yorum


                      • benim için daima karantina günlüklerimi çağrıştıracak bi korku filmi bırakıyorum buraya, tabi bu filmi aranızda izleyen sonuncu kişi olma şansım da kuvvetli muhtemel: in the mouth of madness

                        Yorum


                        • Arkadaslar uzun zamandir ilk defa bir filmi arka arkaya izliyorum; dolls(2002) japon yapimi filme mutlaka bakin derim hatta daha once izlediyseniz siz de benim gibi tekrar izleyebilirsiniz...

                          Yorum


                          • The Gentlemen.. 2019..

                            Kapışma ile yok artık dedirten yönetmen Guy Ritche, ( Madonna'nın eski kocası), ünlü olunca saçmalamaya devam ediyor..

                            Bazıları hiç ünlü olmamalı dedirtiyor..

                            Kapışmayı seyredin, sonra arkanıza bakmayın..

                            Yorum


                            • Parazit

                              İki farklı sosyal statüdeki aileyi ele alan film bir yandan gelir eşitsizliğini eleştirirken bir yandan da burjuvazi eleştirisi yapıyor. Benim oldukça hoşuma gitti, film öyle yavaş da ilerlemiyor. Her sahnesinde heyecanı hissettim, ekrana kitli kaldım

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X