Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Yeni Infraction (Ihlal) Sistemi Duyurusu

Çökme
Sabit bir konu.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Yeni Infraction (Ihlal) Sistemi Duyurusu

    Degerli arkadaslar,

    Bir suredir forum uzerinde takip ettigimiz ve ozellikle yonetim olarak rahatsiz oldugumuz -detay vermekle sizi bogmak istemedigim- olaylarin onune gecmek icin alternatif bir formul gelistirdigimizi ve su andan itibaren de uygulamaya gecirdigimizi sizlere duyurmak istiyorum.

    Kisaca anlatmam gerekirse:
    vbulletin altyapisinin yetkinliklerinin kullanildigi basit ve hizli bir infraction (ihlal) sistemi olusturarak bu sisteme tum uyeleri dahil ettim.
    1 ihlal 1 puan mantigiyla hareket ederek toplamda 3 uyari ya da puan alacak uyelerin forumla iliskilerinin suresiz olarak kesilecegi bir yapi olusturduk.
    Bu andan itibaren, forumda tasvip edilmeyen davranislar sergileyen ve foruma uye olan herkesin pesinen kabul etmis oldugu her turlu kuralin disina cikan kisiler icin yonetim seviyesindeki her bir arkadasimiz tarafindan isletilecek bir nevi ceza sistemini maalesef uygulamaya basliyoruz. Bu kurallara, net olarak soyluyorum, forumdaki yazili kurallar ve ozellikle duzenlenen split'lerde split'i duzenleyen kisinin koydugu kurallar da dahildir.

    Surec nasil isleyecek:
    Ihlal alan kisi, ozel mesaj ya da email yoluyla "Kurallara Uymama" baslikli bir metin mesaji alacak ve o mesaj uzerinden kac puanlik bir ihlal aldigini gorecek. Bu ihlalin uyari seviyesinde olup olmadigi yine bu metinde yaziyor olacak. Uyari seviyesindeki ihlaller ise forum uyesinin siciline islemeyecek. Bir uye yaptigi ihlalin seviyesine bagli olarak tek seferde birden fazla ihlal alabilecek. Daha once bahsettigim gibi toplamda 3 adet ihlal alan kisi forumdan suresiz olarak uzaklastirilacak ve bu sure zaman asimina ugramayacak. Ayrica alinan uyari tipinde olmayan ihlaller icin de zaman asimi kavrami olmayacak.

    Unutmadan, kurulan bu yapinin duzenlenip karsimiza cikabilecek olumsuz her turlu duruma adapte edilmesi cok kolay ama bunu bizim kesinlikle tercih etmedigimizi belirtmek isterim. Bu yontemi ne gelistirmek ne de uygulamaya koymak isterdik ama sartlarin bizi buna gercekten zorladigi bir duruma gelmis bulunuyoruz.

    Forum icin hayirli olmasi dileklerimle...

    Yine kotu polis,
    connoisseur

  • #2
    şimdiye kadar yanlış bişey yaptımmı bilmiyorum ama bu 3 ihlal olayı bana mantıksız geldi.1 yılda 3 ihlal olsa daha mantıklı olur bence.Farz edelim bir üye başka bir üye ile tartıştı 2 ihlal aldı.5 yıl sonra 1 ihlal daha alınca forumdan kovulacak.

    Yorum


    • connoisseur
      connoisseur Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Profilinizi kontrol ettim, herhangi bir ihlaliniz bulunmuyor. 'Kurallara Uymama' baslikli alinan ihlallerde zaman asimi kavrami yok, bu ihlalin suresi hic gecmeyecek. Bahsettiginiz gibi 5 yil sonra bile ihlal alindiginda eski ihlal sayisina eklenecek, 3 ihlal alindiginda forumdan suresiz olarak uzaklastirilacak.

  • #3
    Bunu yeniden okumak ve hatırlamak iyi geldi ve aradan geçen süreçte çift sarıdan atılmam gereken ihlaller vardı Italyan Catenaccio tarzım sebebiyle...
    En azından bir sarıyı hak etmiştik ayıp oldu MHK.

    Yorum


    • #4
      Belirlediğiniz konu dışında konuşabilir miyiz. İhlal konusu dışında. Ben bir koku var bir türlü bulamıyorum

      Yorum

      İşleniyor...
      X