Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Haziran 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Forbes of Forbes Castle Forbes
    Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

    Yorum


    • Fougere Royal. Tam da otuz beş yaşımın parfümü. Otuz beş yaşındayım.

      Yorum


      • Guerlain L'Homme Ideal Cologne
        Seride en keyif aldığım parfüm. Kremsi bir badem kullanımıyla narenciye esintileri ağız sulandırıcı cinsten.

        Yorum


        • Aryan
          Aryan Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Eyvallah furkan1001 hocam, ben de üretimi durması ve etkisi argümanına katılıyorum. Benim gönlüm Cool'dan yana ama yine de bir dekant cologne-cool kullanıp şişeye geçebilirim.

        • UmuTzn
          UmuTzn Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Cool'u aktif splitten talep ettim gelince bakacağız Cool ve Sport versiyonlarını denemedim ama serinin kendi DNA'sı tüm flankerlara yansıtılmış durumda. Çokta kötü olacağını düşünmüyorum Cool versiyonunun. Cologne üzerinde konulacak olursak, narenciye ve kremsi badem havası beni benden alıyor. Mesela EDT yani ilk versiyonunda aynı etkiyi bulamamıştım. Ufak dokunuşlar belirliyor kısacası

        • Aryan
          Aryan Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Teşekkürler UmuTzn, evet ben de splitten Cool'u bekleyenlerdenim Benim aslında parfümeride koklama şansım olmuştu kendisini ama doğru yer ve zaman değildi (en azından burnum için).

      • Pryn - Mogao
        https://www.fragrantica.com/perfume/...gao-47687.html

        ilk başta şekerli portakal, mandalina ve champaca ile açılış yapıyor, 3dk geçti geçmedi tatlılık yarısına düştü, champaca ve mandalina aradan çıktı, portakal ekşileşti, 5 dk sonra çay ve kimyon ve hafif tarçın var, bu kısmı da 2 dk falan sürdü, sonra portakal kabuğunun beyaz kısmı ile belirgin bir mürekkep ve is kokusu geldi, hafif bir çiçeksilik de var tam teşhis edemiyorum hangisi. Çay notası çaykurun tomurcuk çayındaki aromaya benziyor. Tatlılık gittikçe düşüyor, ekşilik artıyor, 30.dk dan sonra ise isli mürekkep notası tamamıyla hakim, her kısımda hafif bir baharatsilik var, kimseyi rahatsız edecek düzeyde olduğunu zannetmiyorum, mürekkep, hafif yanık reçine ve deri hakimiyetinde altta portakal ve iyi demli çay hep hissedilerek ilerliyor, bir süre sonra ekşilik gidiyor, yine hafif tatlanıyor, is de gitgide azalmaya başlıyor, deri yerine geliyor, mürekkep hep yanında. Kapanışa daha gelemedim çünkü sabahtan beri bu sondaki notalar kokmaya devam ediyor, zannediyorum ki daha değişmez. Bana göre floral den ziyade narenciyeye daha yakın, ama çok değişkenlik gösteriyor kısa zamanda, bir kokluyorum çiçeksilik baskın, tatlılık var, viraz sonra kokladığımda sadece ekşi portakal ile mürekkep ve is var. Ben genel olarak beğendim, özellikle değişken yapısı çok hoşuma gitti. mürekkep ve narenciye notalarını sevenler beğenecektir. notalarda Tütsü demişler ama is kokusu daha doğru bir terim olur.

        edit: çiçekler geri geldi şimdi de. ilginç parfüm

        edit2: kapanışa geldik mi bilmiyorum ama 4 saatin sonunda tamamıyla ten kokusu oldu, kıyafette ekşilik var, tende ise portakalsı tatlılığı daha baskın şuan..
        Son Düzenleme Asaid; 10-06-20, 18:45. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Ah Mogao ah..!

      • # Montale Bakhoor #

        Tütsü, olibanum (günnük), sandal ağacı, ağaç reçineleri, odunsu notalar... Bakınca ne güzel duruyor değil mi? Montale! Beni bir çırpıda yere yapıştır bi kere de... PdM Nisean ile çok benzeyen açılışı ile tam yerden yükselmeye başlamıştık ki, durdukça kuruyan ve sanki beyaz misklerle yumuşatılmış Ajmal'ın Wood'lu serisindeki sentetik odunsular gibi, hatta Black Afgano'nun, onun sevmediğim son kısımları gibi bir koku vermeye başladı ve çakıldık. Olsun bu da bir şey. Güçlü koku yapmış her zamanki gibi. Tenimi ne zaman salar bilmiyorum ama şu anki koku "ehhh". Yaşandı, bitti! Saygısızca... Çok yermeyeyim de yeterli bir koku değil yani. Ben o içeriği görünce "şişeli alınacak bir efsane mi geliyor?" diye beklerken, kabahatin hasını orada işlemişim. "Başlangıcı sert, kuru ve boş reçineli başlayan, daha sonra o kısımdan hevesimi alınca yumuşayacak olan, sabunsulaşan, uysallaştırılmış ve dizginlerini elimde tutabileceğim bir odunsu arıyorum" kokusu. Çak bi beşlik Pierre Montale! Oyee...
        Son Düzenleme cantona8; 10-06-20, 19:37. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • MfK Aqua Universalis Forte

          Yorum


          • Romeo Gigli Man

            Yorum


            • chanel sycomore

              Yorum


              • Amouage - Sunshine Man

                Yorum


                • Xerjoff mefisto gentiluomo

                  Yorum


                  • Afnan supremacy kullandım

                    Yorum


                    • Hermes Un Jardin En Mediterranee yazlık bir parfüm nasıl kokmalı,işte güzel bir örneği bence. Profumum Roma Victrix'e çok benzettim.

                      Yorum


                      • House of Sillage - Dignified

                        Yorum


                        • Creed Aventus

                          Yorum


                          • Tom Ford - Noir De Noir(2012) açılış karanlık ve sert bir gülle yapıyor Açılışına bayıldım ilk 1 saat boyunca Gül baya vuruyor daha sonra safran ve paçuli eşlik ediyor güle burda kullanılan paçuli parfüme çikolatamsı bir hava katıyor ama öyle tatlı bir hava değil parfüm daha sonra bu doğrultuda bitene kadar ilerliyor ben alttan hafif oud havasıda aldım ama notalarda var mı bilmiyorum 2018 de çıkanla karşılaştırdığımda arada farkların olduğunu gördüm yeni versiyonlar daha tatlı ve genel beğeni parfümü olmuş eski versiyon daha karanlık daha özgün performansta gayet iyi yağmurlu havada çok iyi arkadaş oldu

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X