Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Ocak 2020

Çökme
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Click image for larger version

Name:	IMG_2487.JPG
Views:	441
Size:	73.5 KB
ID:	148503 Rochas Moustache edp- Pembe biberden mi ya da mandarinin kullanım şeklinden mi kaynaklandığını bilememekle beraber açılışı gayet keskin turunçgilli bir havayla yapıyor. Ancak çok kısa süre sonra bu keskinlik sonra erip koku tene oturmaya başladığında sedir bir ara kendini ön planda gösterip sonra birbirine üstün olmayan, hafif paçuli zemininde vanilya ve pembe biberle iyi bir harmana dönüşüyor. Benzoinle sabitledindiğini düşündüğüm bu harman tenden ayrılana kadar aynı şekilde devam ediyor. Kalıcılığı designerlara göre çok iyi yaklaşık 10-12 saati rahatlıkla bulmakta. Farkedilirliği başlangıcına nazaran koku tene oturmaya başladıktan sonra daha iyi bir hal aldı bana göre ama öyle aman aman bağıran bir yanı olmadı. Daha önce hiç denemediğim YSL Tuxedo ile aşırı benzerliğinden söz edilmekte. Hatta CDNI-Aventus benzerliğinin çok iyi bir örneği diye anılmakta. Moustache bana çok farklı bir koku gibi gelmedi. Bir de bıyıklı yaşını başını almış maço erkekten çok, moustache adının ve sembolünün, ressam Van Dyck'in "Charles I In Three Positions" adlı tablosundan esinlendiği İngiltere Kralı 1.Charles tarzında gibi, daha sofistike entellektüel tarzda bıyıklı beyefendi imajı hissettim. Zamanla alışıp sevebileceğime inandığım bir koku oldu. Saygılar, herkese güzel haftasonları dilerim.

    Yorum


    • Rayiha
      Rayiha Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kokusunu hatırlamadığım ama kutu ve şişesinin grafik tasarımına bayıldığım bir parfüm.

    • _sefa_
      _sefa_ Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Beklediğimden daha kaliteli bir şişe ile karşılaştım, nostaljik havası ve ağırlığı sevilmeyecek gibi değil.

  • Click image for larger version

Name:	20200104_162646-01_1578146846927.jpg
Views:	276
Size:	1.83 MB
ID:	148509
    فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ

    Yorum


    • Dior Homme İntense

      Yorum


      • Seviyor muyum, nefret mi ediyorum bir türlü karar veremediğim MM Lipstick On. Eski moda, çok güzel ve zengin bir ruj kokusuyla başlayan ama evrildikçe benim için aşırı tatlı hale gelen bir parfüm. Kış soğuğunda ve geniş mekanda daha rahat kullandığımı hatırladım ve bugün dışarı çıkarken kendisine bir şans daha verdim. Burnumdan uzak tutmak için pantolon dizlerine sıktım ve işe yaradı. Bayıcı tatlılığı hissetmedim, burnum yorulmadığı için ara ara estiğinde oldukça keyifli geldi. Sanırım dolabımda kalacak bugünden sonra.

        Yorum


        • Lorenzo villoresi musk
          tozlu bergamot ve amberle açılan parfüm beklentimi yüksek tutuyor fakat daha sonra Gül ve misk çok baskın şekilde vuruyor parfüm açılışınla alakasız bir şekilde saatlerce feminen devam ediyor Sandal ağacı ve sonlarda tekrar gelen amber benim için kurtarmamış parfümü bu soguk havaların parfümü olmadığı aşikar ılık bir ilk bahar akşamı şans verilebilir

          Yorum


          • Xerjoff Casamorati 1888

            Yorum


            • Akro Malt kullandım. Garip parfümlerden birisi de bu. Markanın olayı insan hayatındaki bazı bağımlılıkları ele alıp onları anımsatan ya da gösteren parfümler üretmekmiş. Malt da içki bağımlılarını hedef almış olsa gerek bildiğiniz bira mayası gibi kokuyor. Bence çok kullanılacak bir parfüm değil çünkü birahaneden gelmiş gibi ağır kokusu var. Kim alkolik gibi kokmak ister ki?

              Yorum


              • ali
                ali Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Yorumunuza katılıyorum. Aşırı realistik bir koku.

            • Creed royal oud


              Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

              Yorum


              • Creed Viking Turunçlu, odunsu, bir şekilde sucul, sert-maskulen, temiz, minimal bir mentol ferahlığı içeren küçük baharat dokunuşlarının da hissedildiği, tıpkı Adp Colonia daki gül, sandal, lavanta kullanımına benzeyen aynı notalarin kullanildigi erkeksi "Cologne" tarzında bir parfüm. Ciddiyet, resmiyet ya da kıyafet arayan bir ağırlığı var. 30 yas altinin direkt burun kivirabilecegini düşünüyorum. Üstüne ise hediye edilmişcesine guzel bir koku.
                estefanyen

                Yorum


                • joker


                  Click image for larger version

Name:	image_7530.jpg
Views:	298
Size:	909.5 KB
ID:	148569
                  فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ

                  Yorum


                  • uncle-benjen
                    uncle-benjen Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Fotoğrafı like'ladım üstat, yoksa koku bana hiç hitap etmiyor..

                • Tom Ford Tobacco Vanille. O mumsu vanilya ve puro tütünü karşımı olan kokusunu seviyorum. Özellikle soğuk havalarda elimin gittiği parfümlerden biri. Performansına zaten diyecek bir şey yok.

                  Yorum


                  • YSL Kouros Vintage

                    Sabah 10 gibi şişeden iki fıs sıktığım parfüm etkisini kaybetmeye başlayarak daha yeni ten kokusu oldu. Bu arada hiç korkulacak bir civet kullanımı yok, aksine bugün 1 tane iltifat bile aldım. Bir arkadaşım "değişik sabunlu bir şey kokuyorsun güzelmiş bu parfümün" dedi Cidden kült bir çalışma. Piyasaya çıkalı neredeyse tam 40 yıl olmuş. Kouros'un yerini bu klasmanda alabilecek başka bir parfüm daha üretilir mi doğrusu çok merak ediyorum

                    Yorum


                    • Ormonde Jayne Nawab Of Oudh Unisex, Tom Ford PB Tobacco Vanille Unisex + Perry Ellis Black Vanilla Absolute Unisex (24 hrs longevity)

                      Yorum


                      • bond amber

                        Yorum


                        • Montale honey aoud

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X