Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bayram Şekeri Tadında... Geleneksel % 50 İndirimli Nishane Spliti Ödeme Aşaması
Öncelikle daha 24 saat bile olmadan toplamda 80 şişe doldurarak bir rekora imza atan değerli Parfüm Hobisi üyelerine hem Nishane adına hemde kendi adıma teşekkürü bir borç bilirim. Hedefim split sonuna kadar 100 şişenin üzerine çıkmak olacak bunun içinde daha oldukça vaktimiz var zaten.
2. Olarak bugün Nishanein sahiplerinden Mert ile yapmış olduğumuz görüşmede info mail adreslerine bu 53 ml olayı ile ilgili bir kaçtane mail gelmiş. (Yazı dilinden aynı kişinin olduğu anlaşılıyor zaten) Mailin kısaca özeti şu şişelerin üzerinde 50 ml yazarken ben niye 53 ml olarak split yapıyorum.
Geçen seneki Nishane splitinde Hacivat, Karagöz ve Zenneyi 50 ml olarak hesaplayıp ml fiyatını buna göre çıkartmıştım. Fakat spliti dağıttıktan sonra şişeli olarak alan arkadaşlarımız kutuların arkasında parfümün 55 ml olduğunun yazdığını söylediler. Tabi o zamana kadar ben farkına varmamıştım ve bu şekilde şişeli olarak splitten talep eden arkadaşlarımıza 5 er ml fazladan gitmiş oldu. Ve bu benim gerçekten içime dert oldu. Çünkü hakkaniyetli bir dağıtım yapamamıştım.
Daha sonra Murat Bey ve Mert Bey ile sohbetimizde şişlerin neden 55 ml olduğunu sordum. Hatta onlara özgü bir jenerik şişe ml i yarattıklarını düşündüm. Ama sonra işin aslına hepimiz güldük. İşin aslı O serinin şişelerinin kalıplarından dolayı 55 ml alıyor olmasıydı. Diğer serilerde ki parfümlerin de aynı ölçeklerde olup olmadığını sorduğumda da bu şişelerinde içinde 53-54 ml arası parfüm olduğunu fakat üstüne 50 ml yazdıklarını söylediler. Kendimde ölçtüm şişenin içinden 54 ml çıktı. Hacivat ve karagözde ise 56 ml.
Bu spliti açmadan önce son olarak yine aynı soruyu sordum şişelerde kaç ml parfüm var diye, verilen cevap bir öncekiyle aynı. Benim için arkasında yazan ml değerinin hiç bir önemi yoktur. Buradaki insanlar ne kutusunun arkasındaki yazıya nede şişesine para veriyorlar herkes içindeki sıvıya para veriyor. Ben içinde 53 ml olduğunu bildiğim birşeyi 50 ml olarak dağıtamam. Şişeli alanın 3-4 ml fazladan kullanmaya hakkı olmadığı gibi dekant alanında fazladan para vermesinin bir sebebi yok. İçindeki rakam neyse onu bölüştürüyorum. Zaten bu konularda ne kadar hassas olduğumuda herkes biliyordur. Şişe fiyatı orda ml fiyatı orda çarpın bölün aynı rakama ulaşıyorsunuz zaten. Eğerki uyanıklık yapıp her şişenin içinden 3 ml kendime alsam 80 şişede 5 şişe kendime pay çıkartırım zaten. Dediğim gibi ince düşünüyorum ve herkesin parasının ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Bu yüzden de bir sorumluluk üstleniyorsam o sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum.
Diyeceklerim kısaca bu kadardır. Hadi biz işimizi yapmaya devam edelim.
Son Düzenleme matrai; 22-05-18, 19:28. Tarafından yapıldı.
Yorum