HdP - 1740
Duyuru
Çökme
Henüz duyuru yok.
Bugün Hangi Parfümü Kullandım? Mart 2018
Çökme
This topic is closed.
X
X
-
-
Vintage Gres Cabochard; deri ve meşeyosununun aldehitler ve hafif ferah baharatlarla sunulmuş hali.. gerçekten günümüzde bu tarz parfümlere ödenen tutarları düşününce parfüm dünyasının nasıl bir kısır döngüye girdiği eski tarz meşeyosunu deri ve tütün karışımı fujerler ve şiprelerin günümüzde sanki lütufmuş gibi uçuk fiyatlar ile pazarlanmasını görüp şaşmamak elde değil..
- 7 beğenme
Yorum
-
Les Liquides Imaginaires - Peau de Bete... Hayvansal yönü ve kirliliği hissedilir olan ama fazla burun bükücü hale gelmeyen gerçekçi bir deri akorunun giderek tatlımsı miskle kaplı, guaiac ağırlıklı hafif dumansı bir odunsuluğa dönüştüğü, ilk anlardaki gücü kısa sürede düşüp ten kokusu haline gelen bir parfüm. Hayvansal derisi oldukça hoşuma gitti ama genel anlamda bir kompozisyon olarak ve performans açısından daha tercih edilesi seçenekler mevcut.
- 7 beğenme
Yorum
-
Bandit hayvansallığın ağır bastığı daha keskin bir deri kokusuna sahip ve çok değişken yapıda. İlk sıkıldığı an cabochard bandit i andırıyor ancak ilk beş dakikalık sürede deri açısından daha yumuşak hali gibi denebilir. Sonrasında değişik iki koku oluyorlar..Çok benzer olan yanları 4-5 saat sonrasındaki drydownları diyebilirim. Bandit edt idi benim denediğim ama cabocharda göre daha keskin ve yoğundu. Bandit hayvansallık ve değişkenlik olarak çok ileride bir parfüm .Son Düzenleme Azzura; 25-02-18, 19:33. Tarafından yapıldı.
- 3 beğenme
Yorum
-
Merhabalar;
Bugün hakettiği değeri kendisine teslim etmek hem de biraz gençlik yıllarına dönmek için Joop! Homme kullandım.
Reformulasyon geçirmesi, üretici ve dağıtımcısının değişmesi ve diğer detaylar nedir ne değildir bilmiyor buna ek olarak da ilgilenmiyorum ancak diyebilirim ki bu riskli güzellik halen yerli yerinde.
Angel ile birlikte tatlılığın en güzel geldiği işlerden biri olan Joop! Homme; vanilyalı ve karamelli karakteri ile bilinen bununla beraber kendisindeki tatlılığı, sandal ağacının krem çikolatasıyla derinleştiren bir heliotrope bombası. Meyveli çiçeksiliği, gurman tatlılığı ve boozy havası zamanının çok ötesinde. Sakinleştikten sonraki bir bölümünün kendisinin ortalama 10 katı fiyatına satılan Creed Original Santal’a benzemesi de bazıları için vahim çünkü aralarında ortalama 15 yıl var. Bu konuya girmişken Bois du Portugal ile New York, Green Irish Tweed ile Cool Water, Original Vetiver ile Mugler Cologne arasındaki yılların yakınlığı ve karakter ilişkileri de beni Creed konusunda işkillendiren şeyler...
Konumuza dönecek olursam Joop! Homme gibi az laf çok iş, fiyat performans konusunda mütevazı, hile hurda; yalan dolan çevirmeyen (Green Irish Tweed : Violet of Parma = Cool Water : Dihydro Myrcenol) parfümlere saygım büyük.
- 5 beğenme
Yorum
Yorum