Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bottega Veneta L'Absolu

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bottega Veneta L'Absolu

    Designer postunda niche parfüm :-) Bu da çok nadir başarılıyor, Bottega Veneta'nın o yüzden marka olarak bende yeri ayrı.

    Bugün Bottega Veneta EDP'nin bir flankeri olan Eau de Velours'dan sonra bir diğer flankeri L'Absolu'dan bahsedeceğim.
    Flanker yaratmak zor iş, riskli, karşımızda bir Black Opium faciası var mesela! 1977'de Opium'u yaratan üçlüyü çileden çıkaran bir durum olsa gerek.

    Flanker konusunda başarılı bulduğum markalar olan Thierry Mugler ve Tom Ford'dan sonra Bottega Veneta'yı da listeme ekleyebilirim artık..
    Çünkü bu markaların yarattıkları yeni kokular orijinalinin DNA'sını taşıyor, ama küçük oynamalar, değişik notalar katılarak, bazen orijinalinden bile daha güzel flankerlar çıkabiliyor ortaya.

    Bottega Veneta L'Absolu da başarılı bir örnek. Birçok yönden... Koku orijinalinin üstünde dokunuşlar yapılmış hali. Ayrıca "L'Absolu" diye duyunca kalıcılık ve silaj açısından şöyle okkalı birşey bekliyorsunuz :-), ancak son zamanlarda çıkan Absolular, Extremeler, Le Parfumeler orijinalinden bile daha zayıf oluyor. Bu kokuda öyle bir problem yok. Bu koku gerçekten L'Absolu!

    Koku orijinaline çok benziyor, Eau de Velours kadar keskin bir koku değil, deri notasının bu kadar baskın olduğu bir parfümü feminen havada tutabilmek kolay bir iş değil ancak başarılmış.
    Kokuda meşe yosunu eksik, paculi de biraz geri plana çekilmiş. Burada deri, yasemin ve vanilya güzel bir üçlü olmuş (ancak öyle tatlı bir koku beklemeyin, vanilya sadece fısıldıyor uslu bir şekilde, çünkü bu kokuyu tatlılaştırmak kokunun ruhunu tamamen bozmak olurdu) Başlangıçta biber hissediliyor, bergamut ile beraber. Ama sonra hissettiğiniz koku daha feminen bir Bottega Veneta EDP oluyor. Kokunun eksik yanı, ilkindeki o muhteşem geçişleri tam olarak yaşatamaması, ama eğer orijinalini seviyorsanız ve biraz daha "soft / feminen" bir versiyon arıyorsanız, bu koku harika bir alternatif olabilir.

    Notaları deri, biber, bergamut, paçuli, ambroxan, yasemin ve vanilya.

    Click image for larger version  Name:	375x500.51853.jpg Views:	1 Size:	22.4 KB ID:	116919

  • #2
    Son iki kokusunu özellikle bunu merak ediyorum.
    Teşekkürler Minty

    Yorum


    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim murrjm ikisi de ayrı ayrı epey başarılı, ama ben dönüp dolaşıp yine orijinalini seçerdim sanırım, meşe yosununun paçuli ve deri ile dansı nefis.

  • #3
    Sıvı rengi çok güzel. Kalite hissiyatı veriyor uzaktan.

    VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum

    İşleniyor...
    X