Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Voyage d'Hermes Parfum - Hermès

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Voyage d'Hermes Parfum - Hermès

    Click image for larger version  Name:	voyage d'hermes.jpg Views:	0 Size:	125.9 KB ID:	180193
    Hermes Voyage'ın Pure Parfum konsantrasyonu,
    bu geride bıraktığımız 2020 yılı yaz mevsiminde en çok sevdiğim, en fazla kullandığım parfümlerden biri oldu. Bahar mevsimlerine de son derece uygun olan bu parfümü bugün kullanırken aklıma geldi; özellikle bu yaz kullanımımda foruma giremediğim zamanlara denk gelmesi sebebiyle hakkında yorum-yazı bırakamamıştım. Bu yüzden, bu Jean-Claude Ellena eserinin forumda başlığını açmayı, kendisine bir saygı, teşekkür anlamında da bir borç bilirim.

    Parfüm hakkında yorumum ise şu şekilde:


    "Yolculuğumuz çok dengeli, kaliteli bir limon, kakule daha yoğun olmakla birlikte baharatlar yönünden zengin, küçük dokunuşlar –ki burada çok başarılı bir ferah baharat yorumundan söz edebiliriz- ve biraz da ardıç ile başlıyor. Burada en fazla hissedilen notalar kakule ve limon olmakla birlikte özellikle daha farklı küçük baharat dokunuşları ve ardıcın da etkisiyle hafif bir cin-tonik havası seziliyor. Açılışı bana bir yaz günü keyifli dakikaların habercisi olan buzlu bir cin-tonik’i hatırlatıyor…

    Click image for larger version  Name:	Gin-fizz.jpg Views:	0 Size:	240.0 KB ID:	180194

    Açılışın ardından yolculuğumuz, harika bir çiçek şöleniyle müthiş keyifli bir şekilde devam ediyor! Gül ve çeşitli çiçek notalarıyla ustaca süslenmiş kalp bölümünde özellikle yaseminin karakteristik kokusunu veren hedione dikkat çekici. Bu, Ellena’nıyı derinden etkileyen, ilhamlarınının kaynağı usta Roudnitska’nın kült parfümü Eau Sauvage’ın içerisinde efsaneleşen bir moleküldü. Selam Roudnitska!

    Click image for larger version  Name:	960_08ea5.jpg Views:	0 Size:	65.2 KB ID:	180195


    Çay ve yeşil aromatik notalar da kalp bölümündeki bu muhteşem çiçek akorunun güzelliğine güzellik katan farklı kokularıyla son derece yumuşak bir kontrast oluşturuyor.

    Yolculuğumuz ise ağacımsı tarafı güçlü, amber-misk ile beyaz bir ufukta tamamlanıyor. Bu kokunun, 99 yılı çıkışlı Declaration’un yer yer bazı bölümlerini hatırlatması, bu kokuyu biraz anlamada yardımcı olabilir. Mesela, bu parfümün baz bölümünün ağacımsı tarafı, gücünü Declaration’daki gibi huş ve sedirden alması yüksek ihtimal… Bunun yanında sandalın varlığından da söz edilebilir.

    Ellena’nın son dönem minimalist stilinin başarılı bir örneği, tüm ön yargı ve kalıpları aşan, yaşamı ve anı kucaklayan, bir kuş kadar hafif, bir at kadar özgür, salt estetik güzelliğin çizgisinde koşan bir parfüm. Bu kokuyu bir cümle ile özetlemem gerekseydi: Saçları rüzgarda savrulan özgürlük... -Olurdu."

    Click image for larger version  Name:	voyage d'hermes 2.jpg Views:	0 Size:	155.7 KB ID:	180196
    Son Düzenleme Aryan; 26-09-20, 18:20. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Çok sevdiğim bir parfüm ve güzel bir inceleme olmuş. Ellerinize sağlık.

    Yorum


    • Aryan
      Aryan Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim Abbathdoom, bu vesileyle aklıma gelmişken; Secretions Magnifiques, Holy Shit, Epice Marine gibi zor (-diye bahsedilen) parfümler hakkında daha öncesinde yazdığınız motivasyon verici yorumlarınızdan dolayı ayrıca ben sizi tebrik ederim.

    • Abbathdoom
      Abbathdoom Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkürler Aryan hocam.

  • #3
    en sevdiğim parfümlerden voyage. inceleme için teşekkürler, elinize sağlık.

    Yorum


    • #4
      hermesin ellena abimizin imzasıyla çıkan beğenmediğim bir parfümünü hatırlamıyorum..en azından denediklerim arasında.. zaten en büyük favorim oronge verte konsantre(yaz için) yine ellena imzali...jardin serisini söylemeye ,terre yi konuşmaya gerek yok..voyage ise başyapıtlardan birtanesi..biraz deneyim isteyen bir koku(tevazu gösteremicem)..yani koku deneyimi yüksek insanlar değerini bilecektir...deneyimsiz olanlar ilk kullanımda önyargılı olabilirler..üstelik koku farkedilir ve kalıcı bendeki parfüm versiyonunu baz alırsak...

      disigner tayfadan benim en sevdiğim ilk 3 parfüm evine girer hermes...lalique ,ysl gibi...elllena çalışmaları takdir edersinizki hep temiz,doğal kaliteli esanslar...

      sıralama yapacak olsam ;

      oronge verte consantre
      terre
      voyage pure parfüm
      nil
      toit
      declaration

      gibi....sanırım jean claude ellena hayranıyım farkında olmadan...brroavo ellena brravo hermes diyor şapka çıkartıyorum...
      Son Düzenleme ANDY DUFRESNE; 29-06-21, 13:54. Tarafından yapıldı.

      Yorum

      İşleniyor...
      X