Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Anneme hediyelik parfüm seçiyoruz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: murrjm View Post
    Miss Dior Le Parfum
    Hermes Elixir des Merveilles
    Chanel Coco Mademoiselle Intense

    Nokta atış olabilecek 3 seçenek bence
    Nokta atışı olabilecek tavsiyeleri severiz Listemde olmayan parfümlerdi, makbule geçti. Teşekkürler.

    Yorum


    • #17
      Klasiklerden:

      Guerlain Shalimar EdP - vanilya
      Lancome Poeme - mimoza
      Lancome Tresor - meyve-çiçek
      Givenchy Organza - baharat
      Givenchy Amarige - nergis
      YSL Paris EdP - gül-menekşe
      St. Dupont Femme - şipre
      Chanel Coco EdP - şipre
      Molinard Habanita EdP - pudra-baharat
      CK Obsession - baharat
      Cabotine Gres - çiçeksi aldehit

      Yenilerden:

      Mon Guerlain Intense - vanilya
      Chanel CM Intense - paçuli
      Guerlain Insolence EdP - menekşe
      Lancome LVEB - şekerli paçuli
      Alien Essence Absolu - yasemin-amber-vanilya
      Chloe Nomade - meyve-şipre
      Chanel Coromandel - ağır paçuli

      Umarım annenizin çok beğeneceği parfümü bulursunuz, gerçi ne alsanız mutlu olacaktır 🙂

      Yorum


      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çook teşekkürler, zahmet edip içerikleriyle birlikte bir liste oluşturmuşsunuz. Bu tavsiyeler sayesinde bu konuda uzun bir süre tavsiye sıkıntısı çekmeyeceğim

    • #18
      bence de coco mademoiselle intense

      Yorum


      • #19
        murrjm hocam tam da benim tavsiye etmeyi dusunduklerimin aynısını yazmış

        Yorum


        • #20
          Öncelikle her ağır parfüm kalıcı demek değildir bu 1. Ve neden genelde olabildiğince boğucu bayıcı kokular yazılmış anlamadım Angel mesela onu buyursun erkekler sıksın kokladığım an kaçmak istiyorum 2. Kendi tecrübelerimden Sephoralarda kokladığım designer olan(nişe para vermeye gözümüz elimiz yetmeyebilir malumm ülkemiz) kokulardan bir seçki sunacağım. Ve eklemeler de ekleyeceğim.

          Tatlı kategori= Christian Dior Poison girl edp. Eğer içindeki acıbadem notasıyla kişinin sorunu yoksa keyif alacaktır şahsen ben açılışı yüzünden hoşlaşmıyorum 1-2 saat sonrası güzel olsa da.

          Aquolina Pink sugar. Bu Amerikalıların cheapie kategorisine soktuğum bir koku tarif etmek gerekirse= YANIK KARAMELLİ PAMUK ŞEKER. Parfümler tenimde pek tutunmazlar bu yapışmıştı. Kokusu genç kızları anımsatsa da şekerli/tatlı parfümleri sevenler hem fiyatı hem performansı dolayısıyla denemeliler. Uzun ince 1 şişesi vardır fiyat 100/200 bandındaydı.

          Çiçeksiler= Givenchy Amarige. Amarij evlilik demek ve bu parfüm özellikle bahar aylarına uygun düşecektir nostaljik bir çiçek buketi sümbülteber, ylangylang, gardenya, yasemin. Kalıcılık açısından 8.8 puan almış. https://www.parfumo.net/Perfumes/Giv...au_de_Toilette

          Christian Dior Diorissimo. Günümüzde bulması zor, yaşlı bir teyze bunu kullandığını anlatmıştı. Yine vintage bir parfüm. Aslında 50lerde üretilmiş ama üretimi durmuş 2009da tekrar çıkarılmış. Ünlü dior parfümörü François Demachy imzalı. Müge çiçeği=vadi zambağı ve yasemin temalı.

          Baharat kategorisi= Calvin klein Obsession kadın. Geldik kabusuma 😂 1 kez kokladım='' Ben bunu kesin sevmeyeceğim.'' dedim aha sevmedim. Şu parfümü en basit BAHARAT KUYUSU olarak belirtebiliriz. Açılış koklayış ve ölüm ☠. Baharattan gayrı koku alamazsınız. Bulunmazsa onun yancısı SECRET OBSESSİON olur aynı işlevi görür.

          Tazeler= Hermès un Jardin en Méditerranée. Keskin bir açılışı var naneli okaliptüslü. Ve incir bulunuyor içinde. Parfümün refreshing, burun 👃 açan göz 👁 açan bir etkisi var. Bunu kendinize de eğer anne beğenmezse almış sayabilirsiniz, unisextir kimseyi rahatsız etmez. Ben ki taze nane sevmem parfümde(versace erosa sırf bu yüzden burun kıvırıyorum o nane abartı olmasa güzel bir paco rabanne 1 million aslında)

          Dolce gabbana light blue eau intense. Dikdörtgen şişede normal light bluenun daha kalıcı sentetikleşmiş hali gibi düşünelim, erkekler bile alıyor koleksiyonlarına.

          Pudralılar= Insolence Guerlain. Bu koku kırmızı meyvelerle açılan bir yoğun menekşe kokusu pekçok bayanın beğenisini kazanıyor. Kendimde alt notaları nahoşlaşmasa ben de daha hoşlanabilirdim.

          Gucci guilty pour femme edp. Ben dikdörtgen uzun şişedekini deneyimledim hoşuma gidiyor yaşsız 1 parfüm ve bana acayip Chloe Love'ı(üretimi durdu) anımsatıyor. Lilac çiçekli.
          https://www.fragrantica.com/perfume/...fum-52481.html

          Yeni versiyonu love da Sephoralarda satışta ancak kokusu çok da farklı değil ötekinden ikisini de deneyip karar verirsiniz.

          Avondan da Far Away oryantal çiçeksi etrafta çoğu annenin, yengenin tercihi parfümle Incandessence önerebilirim.

          + 1881 Cerruti kadın parfümü. Koklamadan almıştım sonunda şişesi kırıldı ancak ben bitirmiştim şansa 🌼 papatya kokusunu anımsatıyor nedense içinde frezya var masum çiçeksi. Watsonslarda veya gratislerde kasa arkasında satılıyor.

          + Obsession Night Calvin Klein. Bunu da yine koklamadan zaten koklaması imkansız watsonsun kasa arkasından alıp bayağı sevmiştim biraz Armani Code tarzı gizemli ve çekici bir kokuydu nedense unisex kullanıma da uydurmuştum kafamda vanilya yasemin bergamot mandalina sandalağacı gardenya notalı. Bu parfümü bir kelimeyle GİZEMLİ diye anlatırdım ben. 😊

          Yorum


          • Aryan
            Aryan Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            Fazlasıyla yardımcı olacak bir yorum yazmışsınız, çok teşekkürler.

        • #21
          Takdire layık bir yorum

          Yorum

          İşleniyor...
          X