Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Dior Homme İntense

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #61
    Olivier Polge'u sevmek için bir başka sebep 2020 versiyonunu deneyen var mı, kendime uygun bir DH arayışım sürüyor, belki bu olur.

    Yorum


    • #62
      Dhi ilk versiyonu gercek bir canavardı,iki fısla sımsıcak buram buram kokan ruj ve ardından ona eslik eden kakao ile günü bitirirdik,sonradan reformüle oldu ve o dogal ruj kokusu yerini yapay,genizi yakan bir kokuya bıraktı.He bir de bu koku esmerlerde cok daha güzel kokuyor

      Yorum


      • #63
        Başlangıçtaki ruj etkisinden dolayı hep mesafeli yaklaştığım bir koku oldu. Ama yorumlara bakınca görüyorum ki bu parfüme hak ettiği ilgiyi vermemişim gibi.

        Yorum


        • #64
          Kullandığımda Beni En Çok Mutlu Eden Parfüm Budur.Eski Şişeler Tam Bir Canavardı.2 3 Fıs Ortalığı Kasıp Kavururdu.Güncel Hâli Tende 8 Saati Zor Görüyor.Güzelim Parfüme Yazık Ettiler.

          Yorum


          • #65
            Orjinal yazı sahibi: Aryan View Post
            Parfümlere ilgimin artmasında önemli bir yeri olan, parfümlerin üzerine daha derin düşünmemi sağlayan parfümlerden biri. 2005 yılında Olivier Polge, kadınların makyaj çantalarındaki iris çiçeği kokusunu çalarak bir erkek parfümünün içine koyması parfüm dünyasında büyük ses getirdi. DH, bu yaratıcı hareket ile parfümseverleri şaşırtarak çok fazla ilgi çekti ve hemen çok geçmeden de kendini sevdirmeyi başardı. Polge burada, doğada olmayan ama tüketim kültüründe olan yapay ayrımları yıkarken, geçilmemesi gereken sınırları da aştı. Erkekleri özgürleştiren bu koku, kadınların da hoşuna gitmiş olacak ki hep en çekici erkek parfümleri listesinde ya 1 numarada ya da başlarda yerini aldı. O zamanın öncü, bu zamanın kült parfümü haline geldi.

            Tabii 2011 yılının üzerinden çok sular aktı. DHİ de formülasyonlar geçirdi, değişiklikler yaşadı. Ben o eski güzel yılları yakalayamadım. Mesela, eskiden koku ilerledikçe (notalarda belirtilmese de) çok baskın hissedildiği söylenen o kakao fenomenini çok hissedemedim. Elimdeki 2018 üretimi DHİ, yine imzası olan ruj efektini vererek açılıyor. Çok uzun sürmeden giden o efektin ardından -ki gitmesi kötü bir durum değil, dry down bölümünde kakao yerine kalp notaları arasında belirtilen “armut”umsu meyveli bir hale evriliyor –ki bu ise gerçekten pek hoş bir durum değil. Ben daha çok genelde meyvelerin, parfümlerin açılışlarındaki o ilk notalarında yer alan canlı, renkli hallerini seviyorum. Sahi armutun orda ne işi vardı ki!? Bence bu parfümün en zayıf karnı burası. DHİ’nin kalp notasındaki armut yerine parfümü daha çekici hale getirebilecek, mutluluk verebilecek, kullanımına göre de parfümü daha karanlık hale sokabilecek olan daha baskın bir kakao kokusunu tercih ederdim. Tıpkı eski günlerdeki gibi... O yüzden daha karanlık ve derin olduğu söylenen (kalp notasında armut yerine deri yer alan) parfüm versiyonu alınacaklar listemde yerini alıyor.

            Standartın çok dışında gerçekten farklı bir ürün olan, bazı binlerce liralık niche parfümlerden bile daha kaliteli olan bu parfüm, bugün cebini gereğinden fazla düşünen marka yöneticileri yüzünden yok olma tehlikesi yaşasa da her şeye rağmen halen farkını ortaya koymayı başarabiliyor! Her şeye rağmen piyasadaki diğer designer kokularına göre kalıcılığı, yayılımı iyi! Özellikle parfüm hobisine yeni başlayanlara çok şey katacak, okul gibi bir parfüm.

            GÜNCELLEME:

            “Bütün gece süslü-bakımlı, zengin bir kadın ile seviştiğinizi, onun pahalı makyaj malzemelerinin kokularının üzerinize sindiğini hayal edin. Ertesi sabah şömine karşısına oturmuş bir fincan sıcak çikolata içiyorsunuz ve halen üstünüzde onun makyaj kokuları...”

            Modern zamanda suyu tersine akıtan parfümlerden Dior Homme’un Francois Demachy tarafından geliştirilip güçlendirilmiş versiyonu. En çarpıcı iris yorumlarından birine sahip olan DHİ, özgüven sahibi modern, kibar, metroseksüel bir erkeğin akşam ya da özel zamanlarının kokusu imajını veriyor.

            Kokunun açılışındaki çiçeksi tonlar taşıyan lavanta, iris ile o kadar uyumlu, güzel birliktelik taşıyorlar ki tıpkı bu mor renkli çiçekleri toplayıp bir bukette birleştirip onlara karşıdan baktığınızda aldığınız uyumlu, soft kontrastlı görüntü gibi... Açılışının çok maskülen algılanmamasında bunun payı olsa gerek ama tabanı taşıdığı sedir gibi ağacımsı notalar ve vetiver ile altta maskülen bir çerçeve taşıyor.

            Kalp bölümü ise pandoranın kutusu gibi ruhunun açığa çıktığı yer. Burası kokunun en pudralı bölümü; iris daha net bir şekilde ortada, beyefendilerin ceketlerinin ön cebinde görmeye alışık olduğumuz lavantanın yerinde artık iris çiçeği var… Uniseks kullanıma uygun olsa da bir erkeğin üzerinde bu koku, klişeden kaçarak çok farklı bir boyuta ulaşıyor.


            Yalnız bu parfümde pek konuşulmayan ama en kilit notalardan biri ambret tohumunun altını çizmek gerek. Kokunun genel eşsiz kokusu ve aurasında önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Miske yakın hafif ambersi kokusuyla parfümün çekiciliğini artırdığı, biraz verdiği ipeksi pudralık ile de kokunun pudralı dokusuna, hatta ruj-makyaj efektine katkı sağladığı söylenebilir. Ruj/makyaj efektini irisin tek başına yapabileceğini düşünmüyorum, bir akorun sonucu olsa gerek; ambret tohumu da sanırım makyaj malzemelerini kokulandırmada kullanılan bir koku notasıymış.


            Sıcak çikolata konusuna gelirsek; evet, doğru koku DNA’sında altta biraz kakao havasını taşıyor ama burada benim içtiğim armut likörü. En yukarıda paylaştığım storytelling yorum, yıllaaar önce yabancı bir blogda karşılaştığım bir yorumdu. Koku imgesini anlatmada fena değil, akılda kalıcı, eğlenceli bir yorum! O yüzden paylaşmak istedim zaten ama bu yorum bir yandan da eski formülasyonlarında kakaonun daha baskın olduğunun ipucunu taşıdığını düşünüyorum. Ayrıca her yorum bir subjektiflik içerdiği için bugün de şu an birisi sıcak çikolata içiyor olabilir. Neden olmasın? Afiyet olsun.

            Koku profilinde ayrıksı bir nota olarak konumlandırılmış armutu ben son bölümlerde çok daha fazla hissediyorum. Armutun bu kadar net ortaya çıkması beni ilk kullandığım zamanlarda çok şaşırtmış, biraz hayal kırıklığına uğratmış olsa da sonradan bu duruma biraz alıştım gibi. Armut likörü yapımında da kullanılan ambretin verdiği o çekici-lüks havanın armut notası ile buluşmasıyla bana “Evet, benim şu an içtiğim bir armut likörü” dedirtebiliyor.

            Bu, o kadar akşam parfümü gibi geliyor ki bana, gündüz kullanınca gerçekten akşamdan kalma imajı verdiğini düşünüyorum. Akşam zamanlarına, akşam yemeklerine, bar ortamına, hafif karanlık, loş ışıklı ortama çok yakıştırıyorum. Hiç gündüz kullanmıyor muyum? Tabii ki kullanıyorum! Ama bence, DHİ ile bir keyif yapılacaksa ideali; lambaderler, abajurlar ya da mumlar yakılmalı ve Miles Davis’ten Au bar du Petit Bac çalmalı...

            Click image for larger version  Name:	b01edca46287d1c4b1094388cd827f11.jpg Views:	0 Size:	42.2 KB ID:	193486

            Son Düzenleme Aryan; 28-01-21, 16:49. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • #66
              2021 Batch yeni bir şişe aldım. Kalıcılık ve silaj gayet iyi. Geçenlerde akşam 6 gibi bir fıs koluma sıkmıştım. Ertesi sabah uyandığımda hala duruyordu kokusu tenimde.

              Koku profiline gelecek olursam. Meşhur bir 2013 Batch vardır, kakao baskın sütlü çikolatamsı aynı onun gibi kokuyor. 2013 şişem bittikten sonra hiçbir batch'in vermediği o tadı tekrardan verdi bana 2021 şişe.

              Yorum


              • orangeverte
                orangeverte Yorumladı
                Yorumu düzenleme
                Radarimdaki bir kokuydu. Bu bilgi benim için faydalı oldu, teşekkürler.

            • #67
              çok edebi konuşmadan net söyleyeyim...güzel kokuyor kardeşim amerigayı yendien keşfe gerek yok..güzel kokuyor...

              Yorum


              • #68
                dolap uygulamasından 100 lük bir şişe aldım bugün geldi elimde 2014 yılında aldığım bir şişe mevcut..bi defa şişe değişmiş daha ince ve yazı yerleri farklı bir şişe geldi..dior un kendi sitesinden baktım evet gelen şişe orada gözüküyor.. batch kodunu kontrol ettim mayıs 2021 üretimi gözüküyor bendeki şişe şubat 2013...sol elimin üstüne yeniyi sağ elimin üstüne eskiyi sıktım...
                bir defa yeni olan kesinlikle reformüle bilemiyorum belkide sahte..lakin tamamen iris ön planda ve lineer ilerliyor...sağ elimdeki eski enfes ve derinliği var değişim gösteriyor...sonrasında banyo yaptım ve drydownlarda farklı..eskide kakaomsu derinlik hissedilirken yenide yok(yıkadıktan sonrası için yorumum)..


                satıcı orjinal olduğunu söyledi ama çocuk oyuncağına çevrilmiş bir parfümün sahte olup olmadığınıda anlamak mümkün değil.bi sürü reformulasyonun konuşulduğu bir parfümün sahte olmasını benim gibi deneyimli(naçizane) bir burun bile ayıramaz..hadi çık işin içinden..şişe farklı koku farklı...

                Yorum


                • #69
                  Bugün itibariyle internetten sephora'dan sipariş ettim. Bakalım memnun kalırım umarım. Kokusunu biliyorum lakin performans olarak tatmin eder umarım.

                  Yorum


                  • #70
                    2022 batch geldi elime şuan. Koku çok hoş ama zayıf

                    Yorum


                    • #71
                      Genel beğeniye uygun değil kalıcılık orta koku rujumsu benzerlik yok herhangi bir koku ile baharat ve rujumsu geliyor bana bence alınır ve gece kulübüne giderken bara giderken kışın kullanilacak bir parfüm bu paralara alır mısın sorusuna ise cevabım hayır çok daha uygun fiyatlı daha iyi parfümler var

                      Yorum


                      • #72
                        03-12-2022 de hayranı olduğum kokuyu aldığımda büyük hayal kırıklığına uğradım, detay yazmaya gerek yok, şuan alakasız bir koku ve 3-4 saat max kalıcılık. Bir başyapıta bunu nasıl yaptılar anlayamıyorum.

                        Yorum


                        • #73
                          Bu kokuyu bir türlü sevmiyorum sevemiyorum, sanırım seni hiç bir zaman da sevmeyeceğim DHI

                          Yorum


                          • #74
                            Arkadaşlar merhaba öncelikle foruma belki katkım olur ve faydalanırım diye kayıt oldum ,uzun yıllardır parfümler ile ilgileniyorum ve koleksiyonum var bu yüzden batch farklarını bariz test etme imkanım oluyor elimde dhi nin de 2013 batch i elimde mevcut 30 ml kadar geçen gün çok uzun zamandır kullanmıyorum diyerek 2023 batchini aldım tam bir hayal kırıklığı oldu sabah 7.30 da iki ayrı bileğime 2013 ve 2023 sıktım 2013 kokusu buram buram yoğunluğu ile devam ederken 2023 serisi inanılmaz sönük kaldı alacak kişilere bilgilendirme yapmak istedim iyi günler

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X