Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Listem

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Listem

    Merhaba;
    Aranızda yeniyim. Parfüme olan ilgim epeydir mevcut fakat, elimde sadece Tom Ford-Black Orchid mevcut. 2016 yılında almıştım. Kış için yeni parfüm arayışındayım. Ufak bir araştırma yaptım birkaç parfüm buldum ama bu forumu bulup, inceleme konularını okuyunca kıt olan bilgim karman çorman oldu. Listemde olan parfümlerin hepsine reformulasyon olduğunu ve parfümün "öldüğünü" okudum. Acaba yazılanlar mı abartı yoksa gerçek mi çözemedim. Kör alış yapmayacağım ancak, gidipte 1-2 saat parfüm koklama gibi bir şansım yok malum virüs günlerinde. O yüzden ön araştırmayı sıkı tutuyorum. Listemde bulunan parfümleri sıralama olmaksızın yazıyorum. Aradığım şey kesinlikle Black orchidten farklı olsun, günlük ve spor giyinen +25 yaşına sahip biri olduğum göze alınsın. 2016 yılında aldığım tek şişe ile olan hobiye girişimi bu sefer daimi yapmak istiyorum. Önerileriniz benim için kıymetli. Listemin dışında tavsiyelere de açığım. Şimdiden teşekkür ederim. Listem;
    -eau sauvage
    -encre noire veya extreme
    -fahrenheit
    -ysl la nuit de l'homme
    -dior homme intense
    -spice bomb
    -terre d'hermes ( tam kışlık olmadığını biliyorum)

  • #2
    Öncelikle hoşgeldin hocam aramıza Black Orchid'i umarım yazın fıslatmadığını düşünerekten nacizane önerilerde bulunabilirim.Ne kadar deneyimlisin bilmiyorum ama Encre Noire ve extreme çok fazla kör alışa uygun değiller şahsen ben fazlasıyla seviyorum hatta bunlara ombre noir ve encre noire sport'ta dahil biraz karanlık açılıyorlar mürekkep kokusu gibi algılayacaksın açılışlarını zaten Kara mürekkep olarak geçer lugatta şahsen sana en başında encre noir sport öneririm daha bir yazlık ve kullanımı daha bir kolay f/p olarak ta en alınabilir parfümlerden bir tanesi şayet encre noir serisini denemek istiyorsan.Spice bomb esintili yaz akşamları ve biraz serin havada ben burdayım diyen baharatlı renkli bir parfüm daha bir ortam kokusu gibi geliyor bana ama tam senin yaşlarına uygun alınabilirmi dersen yinede denemeden alma derim.Fahrenheit niş ayarında bir designer aslında çok kaliteli ama biraz eski kafa maskülen yaş ve biraz tecrübe isteyen bir koku denemeden almamalısın.Dior homme intense benim en sevdiğim kışlıklardan bir tanesi soranı da çok olmuştur ama reformüle olduğu için maalesef eski kalıcılığında değil ruj kokusu vardır ya yada makyaj malzemeleri aynı öyle kokuyor ben çok seviyorum ama görecelidir bu işler bunada kör alış yapmamalısın özellikle parfüm fiyatları uçmuşken. Eau Sauvage ve bunun birde eau sauvage extreme versiyonu var ben extreme tarafındayım daha çok evet aynı gibi kokular ama extreme daha canlı daha atak geliyor bana ve performansı daha yüksek ikisi içinde ortak söylüyorum narenciye ağırlıklı aromatik parfümler bence ikiside baş yapıt ama fiyatlarıda öyle maalesef Terre d hermes her parfüm severin dolabında mutlaka olması gereken bir parfüm oda parfüm dünyasının olmazsa olmazlarından buruk turunçgillerle açılır ve sonra toprak kokusu alırsın spor giyinen birisi de kullanabilir ama takım elbiseye de çok yakışıyor onuda çok seviyorum.Dilim döndüğünce anlattım hocam betimleme yeteneğim pek yoktur maalesef.Bu arada forumda splitler oluyor ara ara ve bu ara @Cantona Mustafa hocam bir tane yapıcak sanırım onu bekliyoruz oradan ufak dekantlar halinde merak ettiğin parfümlerden edinebilirsin istersen.

    Yorum


    • donquijote
      donquijote Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Hoşbuldum. Yaz ayını geçtim, son zamanlarda kış aylarında bile kullanamıyorum çok ağır geliyor. İlgilendiğim tüm parfümlere tekrar bir bakış açısı kazandırdığınız için teşekkür ederim. Dürüst olmak gerekirse sıralama fark etmeksizin aklımda Hermes, encre noire ve spice bomb var. Hermes için okuduğum ve videolardan izlediğim kadarıyla hemen hemen herkes sizin gibi düşünüyor ve haliyle benide cezbediyor. Konsantrasyon olarak pure parfüm olanı çok önerildi sanırım bahsedilen şu oluyor; https://www.hepsiburada.com/hermes-t...m-p-SGCAV02205 bu arada sizinde belirttiğiniz gibi kesinlikle deneyeceğim almadan önce.

  • #3
    Listeden Dior Fahrenheit edt, Ysl lndlh edp seçerdim, bildiklerim içinde ben bunları. Fahrenheit için BENZİN, ÇAKMAK GAZI/PETROL, duvar boyası tarzı bir açılışa katlanmak gerekiyor ardından bol bol menekşe yumuşaklığı. Benim için açılışı ilginç ama yine de sevmiştim. Deri yüzünden öyle açılıyor. (bu parfüme salatalık kokuyor diyorlar ama sanırım çakmaları öyle kokuyor) ysl içinse edtsi çöp artık ben eski halini denemedim ama koku tarzı olarak da 35/40+ yaş üstü buluyorum. Çöp olma nedeni o baharatlı kokuya rağmen 2 saat bile tende kalmaması. Edp versiyonu kalıcılığı da kokusu da daha güzel olan hali.

    Yorum


    • donquijote
      donquijote Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkür ederim. Dikkate alacağım

  • #4
    Rica ederim hocam ben pure versiyonu denemedim ama dediğiniz gibi aklınızdakileri bir şekilde deneyin en azından dekant edinin şişe alıp pişman olmayın sonra iyi akşamlar diliyorum umarım forumdan memnun kalırsınız.

    Yorum


    • #5
      Merhaba donquijote, foruma hoş geldiniz... Encre Noire ve Spicebomb'ın Extreme versiyonlarını, Terre d'Hermes'in Parfum versiyonunu öneririm. Encre Noire ve Terre d'Hermes tatlı kokular değil ama Spicebomb bu konuda size ters köşe yaptırabilir, dikkat! Adı gibi salt baharat bombası değil, tatlılığı ciddi oranda kendini hissettiren bir koku. Ama diğer 2 parfüme göre daha genel beğenisi yüksek denilebilir. Benim tercihim ise bu 3'ü arasından Terre d'Hermes ve Encre Noire A L'Extreme.

      YSL La Nuit de L'homme kalıcılık olarak bayağı sorunlu parfümlerden biri. Bunu göz önünde bulundurmalısınız, parfümü gün içerisinde yenilemeniz gerekebilir. Spicebomb gibi genel beğenisi çok yüksek bir koku.

      DHİ biraz metroseksüel tarzda bir koku, akşam vaktine ve özel zamanlara çok güzel gidiyor ama kesinlikle tecrübe etmeniz gereken bir fenomen. Fahrenheit da bir fenomen ama çok daha maskülen. Eau Sauvage ise bir efsane, çok olgun bir koku, parfum versiyonu 3 mevsimlik. Bunlar çok karakteristik kokular olduğu için kör alışa uygun değiller. İstediğimiz kadar başarılı bir şekilde kokularını anlatalım yine de almadan önce koklamanız gereken kokular.

      "Günlük ve spor giyinen" birisi olduğunuzu söylediğiniz için size Dior Sauvage EDP., Bleu de Chanel EDP., Prada L'Homme veya Intense olanını öneririm. Eğer daha formal bir giyim ve farklı zamanlar için soruyor olsaydınız çok daha özel, derin, karanlık, daha niş kokan parfümler tavsiye edebilirdim.
      Son Düzenleme Aryan; 04-08-20, 22:15. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • donquijote
        donquijote Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        İlginiz için çok teşekkür ederim. Çok detaylı bir yazı olmuş. Öncelikle üzülerek encre noire a l'extreme i deneme şansımın olmadığını öğrendim. Bulunduğum ilde bulunan parfüm dükkanlarında mevcut değil sanırım. Diğerleri için deneme yapacağım. Aklımda ilk etapta 3 parfüm vardı. Hermes, spicebomb ve noire. Sizinde nokta atışı yaparak söylemeniz doğru yolda olduğuma işaret sanırım. Deneyip kararımı ona göre vereceğim ancak sanırım bu yolun sonu bahsedilen parfümlerin birçoğunu toplamak olacak gibi. Okuduklarım ararsında mutlaka dolabınızda olması gereken parfümlere giriyor bahsettiğimiz parfümler.

      • Aryan
        Aryan Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Rica ederim donquijote, yardımcı olduysam ne mutlu. Encre Noire A L'Extreme karanlık, ağacımsı-odunsu bir koku, tatlı değil. Fiyatına göre çok kaliteli bir parfüm. İtiraf etmek gerekirse benim de koklama şansım olmadığı ve uygun fiyatlı olduğu için kör alış yapmıştım zamanında. Ama tabii ki mümkün olduğunca kör alışı azaltıp imkanınız varsa daha fazla parfümleri koklamanız; kendinizi keşfetmeniz, geliştirmeniz ve bu hobide kendi yolunuzu çizmeniz noktasında çok önemli.
        Son Düzenleme Aryan; 04-08-20, 23:19. Tarafından yapıldı.

    • #6
      Merhabalar;
      Öncelikle bu kadar ilgi gösterip, cevap yazan sevgili forum üyelerine çok teşekkür ederim. Bugün Bursa Kağan parfümeride 4 adet parfümü deneme şansım oldu. Kağıda sıkmalarını rica ettim ancak 2 tanesini bileğime sıktılar daha iyi anlarsınız diye. Bileklerime spicebomb extreme ve la Nuit de l'homme sıkıldı, kağıtlara ise Hermes edp ve sauvage sıkıldı. Öncelikle spicebomb bende büyük hayal kırıklığı yaşattı. Baharattan ziyade şekerli ve pudralı bir koku algıladım. 3 fıs sıkmasına rağmen yayılım epey kısa kaldı, tene çok yakınlaştı. Ya hava çok sıcak ve terli olduğum için böyle geldi yada gerçekten böyle. La Nuit ise tam hayal kırıklığı. ne yayılım var ne kalıcılık. Koku olarak şekersiz olması ve koku güzelliği iyi ancak yayılım ve kalıcılık çok düşük geldi. Belki aynı ten ve sıcaklık koşulu la Nuit için de geçerlidir. Kağıtta olanlardan dior çok hoş ve hafif bir kokuya sahip, kalıcılığı kağıtta uzun ama fark edilirliği pek yüksek değil gibi geldi. Ancak Hermes... Koku müthiş, kalıcılık gayet iyi, fark edilirlik gayet iyi. Denediğim versiyon edp versiyonuydu. pure parfüm yoktu, acaba aralarında ne gibi farklar mevcut ?

      Sanırım İlk olarak Hermes'i alacağım. Yanına belki tam kışlık bir parfüm daha alabilirim ama bu hangisi olur emin değilim. Belki spicebomb a bir şans daha verebilirim ama o şekerli halinin gideceğini düşünmüyorum..

      Aryan dediğiniz herşey doğru çıktı. Sizden daha fazla öneri bekliyorum
      Son Düzenleme donquijote; 05-08-20, 19:45. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • #7
        Orjinal yazı sahibi: donquijote View Post
        Merhabalar;
        Öncelikle bu kadar ilgi gösterip, cevap yazan sevgili forum üyelerine çok teşekkür ederim. Bugün Bursa Kağan parfümeride 4 adet parfümü deneme şansım oldu. Kağıda sıkmalarını rica ettim ancak 2 tanesini bileğime sıktılar daha iyi anlarsınız diye. Bileklerime spicebomb extreme ve la Nuit de l'homme sıkıldı, kağıtlara ise Hermes edp ve sauvage sıkıldı. Öncelikle spicebomb bende büyük hayal kırıklığı yaşattı. Baharattan ziyade şekerli ve pudralı bir koku algıladım. 3 fıs sıkmasına rağmen yayılım epey kısa kaldı, tene çok yakınlaştı. Ya hava çok sıcak ve terli olduğum için böyle geldi yada gerçekten böyle. La Nuit ise tam hayal kırıklığı. ne yayılım var ne kalıcılık. Koku olarak şekersiz olması ve koku güzelliği iyi ancak yayılım ve kalıcılık çok düşük geldi. Belki aynı ten ve sıcaklık koşulu la Nuit için de geçerlidir. Kağıtta olanlardan dior çok hoş ve hafif bir kokuya sahip, kalıcılığı kağıtta uzun ama fark edilirliği pek yüksek değil gibi geldi. Ancak Hermes... Koku müthiş, kalıcılık gayet iyi, fark edilirlik gayet iyi. Denediğim versiyon edp versiyonuydu. pure parfüm yoktu, acaba aralarında ne gibi farklar mevcut ?

        Sanırım İlk olarak Hermes'i alacağım. Yanına belki tam kışlık bir parfüm daha alabilirim ama bu hangisi olur emin değilim. Belki spicebomb a bir şans daha verebilirim ama o şekerli halinin gideceğini düşünmüyorum..

        Aryan dediğiniz herşey doğru çıktı. Sizden daha fazla öneri bekliyorum
        Bazı parfümleri deneyebilmenize sevindim. Evet, Spicebomb için sizi uyarmıştım Spicebomb ilk çıktığında kuşkusuz daha baharatlı, daha güçlüydü ama reformülasyonlar ile daha güçsüzleştirildi, doğal olarak da şuan Extreme versiyonu performans olarak daha tatminkar. Spicebomb, Extreme ile biraz şu tütün-vanilya trendine takılmış gibi. İçerisinde yine baharatlar mevcut ama vanilya ve bazı diğer notalar ile maalesef adına göre şaşırtıcı şekilde tatlı. Her şeye rağmen bence şuan genel beğeniye uygun, performanslı, sevilebilecek tarzda bir kış parfümü.

        YSL La Nuit de l'Homme aslında bir klasik. Date, en fazla beğeni alan parfümler listesinde hep kendisine yer buldu ama şuan hakkında tek konuşulan konu kalıcılık-yayılım performansının yerlerde oluşu. Spicebomb Extreme, kışın bendeki performansı iyiydi, kışa, karlı havalara çok güzel gitti. Yabancı forumlarda kendisine noel parfümü diyorlar. Benim çevremde çok da beğenildi. Ama benden sonra piyasaya sürülen yeni batch'leri nasıl bilemiyorum. O yüzden burda La Nuit de l'Homme performans olarak en sorunlu parfüm, Spicebomb Extreme'e bir şans daha verebilirsiniz...

        Terre d'Hermes'in iki formülasyonu var: EDT. ve Pure Parfum veya Parfum denilen. En azından benim bildiğim bu, ayrıca bir EDP. görmedim, fragrantica sitesinde de EDP. formülasyonu çıkmıyor, yok gözüküyor. Ben 75 ml. Pure Parfum versiyonunu kullanıyorum, benim için sonbahar-kış kokusu. Terre d'Hermes benim için bir klasik. O'nsuz olmaz.

        Dior Sauvage EDP. tam bir joker parfümü. Her zaman performansı, yayılımı ve beğeni toplamasıyla konuşulan bir parfüm. Kolay giyilebilir, sevilebilir bir parfüm. Ama çok popüler... Bleu de Chanel EDP. ile karşılaştırmalı bir şekilde test edip karar vermenizi tavsiye ederim.

        Bunların dışında parfüm tavsiyeleri vermem gerekirse, artık yaz geçti daha kalın, soğuk havalar için kokular yazmam daha iyi olur. Baharat bombası demişken Spicebomb'dan daha bomba bir baharat kokusu olan: "Costume National Homme" denemeniz gereken parfümlerden. "DHİ" ve "DHP"yi tavsiye etmekle birlikte: "Givenchy Gentleman EDP." Bunların yanında son yıllarda iyi bir strateji izleyen Tom Ford'un "Ombre Leather" ve "Beau De Jour" parfümlerini tavsiye edebilirim. "Guerlain L'Homme Ideal EDP." benim çok sevdiğim parfümlerden biridir. "Encre Noire A L'Extreme"i unutmayın ama. "Bentley for Men Intense" de kaliteli bir fiyat/performans parfümüdür. Bunu da bir kenara not edebilirsiniz.
        Son Düzenleme Aryan; 08-08-20, 16:20. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • donquijote
          donquijote Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Tekrar çok teşekkür ederim tüm tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

      • #8
        Merhaba..
        Oncelikle hicbir parfumu denemeden hatta dekantini edinmeden almayin derim..
        Teninizde kalsin... bekleyin..
        Hicbir zaman da kör alis yapmayın...
        Koku tamamen kisisel bir zevk isidir.. herkesin sevdiklerini siz sevemeyebilirsiniz...
        size parfum onerisinden cok yukarida belirttiklerimi yapin derim...
        Hem paraniza hem burnunuza yazik...


        SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

        Yorum


        • donquijote
          donquijote Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Çok teşekkür ederim
      İşleniyor...
      X