Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Gucci No3 Vintage

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Gucci No3 Vintage



    Gucci No3 Vintage

    Parfümün piyasaya çıkış tarihi 1985 tir. Parfümün arkasındaki burun ise Karl Lagerfeld KL homme ve Krizia Uomo gibi klasikleri bize sunan Firmenich dir.

    Elimdeki parfüm edt ve ilk versiyon olduğu için değerlendirmemi daha net yapabiliyorum.
    Parfümü ilk sıktığımda parfümün kadın parfümü olarak piyasada yer almasından mütevellit çok kaliteli doğal ve pürüzsüz bir meşe yosunu ile çok doğal be feminen bir havası olan nergis ile çok iyi bir giriş yapıyorum. O kadar keyifliki meşe yosunu yeter be dedirtiyor bana. Daha sonrasında meşe yosununa derinlik yine çok kaliteli ve yumuşak bir deri notası devreye giriyor, bu havayı biraz açması için tabiki o zamanların tanıdık ismi aldehitler.
    Bu zamana kadar yer yer kadınsı olsada meşe yosunu ve derinin katkısı ile parfüm erkek kullanımına çokta uzak değil.
    Orta notalara indiğimde meşe yosununun ve derinin etkisi devam ederken devreye bu sefer sümbülteber ve feminen gül giriyor. Bu ikilinin girişi ile parfüm biraz kadınsılaşıyor ancak meşe yosununun yeşil hissi hiç kaybolmuyor.
    Dip notalara geldiğimde bu sefer çok kaliteli hafif sert bir vetiver ve kişniş ile parfüm odunsu bir havaya bürünüyor.
    Bu noktada alttan hafiften sanki tütün kolonyasındaki gibi bir havada almaya başlıyorum. Sanırım bunda benim net olarak almadığım ama aslında parfümün içerisinde sistemli bir şekilde yedirilen yasemin ve vadi zambağı gibi çiçek notalarının etkisi yüksek. Bu yüzdende parfümün sınıfının çiçeksi şipre olması daha net oturuyor kafamda.
    Sonlarda parfüm çok kaliteli bir misk ve hafif paçuli ile erkeksi bir havada bize veda ediyor.
    Genel hatları ile bu zamanlarda sevilmese aiyada aykırı bulunsada o yılları baz aldığımda kompozisyonu çok iyi ve harmanı çok kaliteli. Geçişler çok belirgin ve günümüzdeki bazı kokulardaki gibi birbirinden alakasız değil.
    Kalıcılık ve yayılım olarak çok başarılı bir parfüm olmuş. Kazağıma 5 gün oldu sıkalı hala parfümün olgunluk kısmını kazağımı kokladığımda alabiliyorum.
    Bir bilgide şişenin atomizer tasarımı hakkında vereyim istedim. Gerçekten çok farklı plastik kalitesiz his var gibi ama çok enteresan olan spraye hafif bastığınızda bile sanki bir otomatik mekanizma gibi çok sakin ve akıcı aynı zamanda geniş bir etki alanla uygulama yapıyor.

    Kalıcılık : 12-13 saat
    Yayılım : 3-4 saat
    Genel Puanım: 8/10

    Cüneyt Akçetin




    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşleniyor...
X