Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bertrand Duchaufour

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Bertrand Duchaufour

    Parfüm dehası, master parfümör. Grasse'deki Lautier Florasynth bünyesinde eğitim gördü/çalıştı. L'artisan başta olmak üzere birçok parfüm markası için kokular tasarladı. (Penhaligon's, Amouage, Comme des Garcons, Givenchy, Christian Dior vd.) Basenotes tarafından üst üste 2 yıl yılın parfümörü seçildi. Parfüm dünyasındaki birçok parfümsever üzerinde derin izler bırakan Amouage - Jubilation XXV kendisinin elinden çıktı. Bir başka üstad JC Ellena ile birlikte tasarladıkları Acqua Di Parma - Colonia Assoluta ise büyük ses getirdi. Frapin için tasarladığı 1697, Penhaligon's için tasarladığı Sartorial, Ann Gerard için tasarladığı Rose Cut, Comme Des Garcons için tasarladığı Kyoto, L'artisan için tasarladığı Timbuktu, MDCI için tasarladığı Chypre Palatin, The Different Company için tasarladığı Oud Shamash, I Miss Violet, By Kilian için tasarladığı Extreme Oud, Aedes De Venustas için tasarladığı Copal Azur ve markanın yine aynı adıyla lanse edilen parfümü; vd. kokular parfüm dünyasında beğenilen, sık sık konuşulan, yer yer tartışılan eserleri oldu. Daha nice derin izler bırakan eserlere büyük usta diyerek kendisini selamlıyoruz ve parfümseverler olarak kendisine derin saygılarımızı bu vesileyle sunuyoruz.

  • #2
    Ağzınıza sağlık. Timbuktu Jubilation Sartorial. Bunları yerim gerçekten. Yemek diye önüme konsa.

    Fakat Renegades projesi sanırım geyik bir projeydi. Sevemedim ismine ithafen çıkardığı kokuya. Yaparken yanında Geza varmış gibi sanki koku. Onun kimliği karışmış gibiydi kokuya

    Yorum


    • puredistance
      puredistance Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Kokuyu denemedim; ancak şöyle bir baktığımda, ilk intiba sizin yorumunuz gibi bir düşünce çağrışıyor. En basitinden parfümlerin şişeleri aynı "Escentric Molecules" gibi. Detaycılığa yer verilmemiş, çok da özenilmemiş gibi düşündürüyor. =)

  • #4
    Favori parfümlerim arasında galiba en çok parfümü olan parfümör (Jubilation XXV, maalesef üretimi sonlandırılan Ambra Mediterranea, Timbuktu, Sartorial). Favorilerim dışında kalanların da bazılarının en azından belli bölümlerini çok başarılı bulmuşluğum var (Dzongkha, Enchanted Forest'in sonu).

    Yorum


    • Guest's Avatar
      Misafir Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Sensei, Ambra Mediterranea uçtu mu!?

    • Medea
      Medea Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bir süredir, göründüğü kadarıyla öyle. O seriden uçan sadece o değil yanlış hatırlamıyorsam. Sebebi nedir bir fikrim yok, niteliğine oranla gayet uygun fiyatlı bir niş seriydi. Belli bir süre sonra, fiyatlarla oynayıp (yukarı çekerek) özel seri mantığıyla tekrar piyasaya sunarlar mı gibi şüphelerim var.

  • #5
    Sartorial'i severdim, aslinda hala da beeswax/bal icermesine ragmen seviyorum ama Nicolai NY Intense ile tanistigimdan beri elim pek gitmiyor.

    Yorum


    • #6
      Neela Vermeire Creations için yaptığı parfümler muazzam.. Trayee favorim.

      Yorum


      • #7
        sartorial timbuktu chypre palatin jubilation çok iyi kokular..ama yetmez..

        Yorum


        • #8
          Şimdi Ambra Mediterranea’nın parfümörü Bertrand Duchaufour mu yoksa Arturetto Landi mi ? Fragrantica’da Arturetto Landi yazıyor ama bazı kaynaklar da Bertrand Duchaufour diyor.

          Yorum


          • #9
            Amouage Jubilation eseri her yönüyle mükemmel.Açılışı bilemem ama orta notalardan itibaren koklatılırsa hem bu kadar kompleks olup hem de bu kadar beğeneni olan az parfüm çıkar.

            L’Artisan Timbuktu ise başka bir güzellik.Yine bu da genel beğeni için orta notalarından sonra enfes güzelleşen parfümlerden.

            Yorum


            • #10
              Jubilation kesinlikle harika bir harman. Ama ne zaman denesem bana uymadığını düşündürüyor

              VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

              Yorum

              İşleniyor...
              X