Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Christine Nagel

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Christine Nagel

    Click image for larger version

Name:	Nagel.JPG
Views:	789
Size:	132.3 KB
ID:	160939

    Ünlü parfüm yaratıcısı Christine Nagel, tüm yeteneğini İtalyan kökenlerinden aldığı enerjisiyle birleştirerek en köklü Fransız parfümevlerinden birine yeni bir duygu katıyor. Birbirinden güzel içerikleri ve orijinal kokuları ile bugüne kadar pek çok parfüme imza atan günümüzün en ünlü parfümövlerinden biri olan Christine Nagel, pek çok uluslararası ödülün sahibi.

    Kokuların ressamı olarak adlandırılan Christine Nagel, pek çok marka için ünlü kokular yarattıktan sonra 2014 yılında Hermes Parfümevi’ne katıldı. Özel parfüm yaratıcısı olarak Hermes ailesine katıldıktan kısa bir süre sonra 2016 yılında resmi olarak Jean-Claude Ellena’nın yerini aldı ve tüm parfüm üretiminin başına geçti.


    İsviçre’nin Cenevre kentinde doğan Nagel’in annesi İtalyan’dı. Ünlü koku yaratıcısı, bilimsel uzmanlığını, doğduğu ülkenin disiplinini ve genlerindeki Akdeniz ateşini birleştirerek işinde mükemmel sonuçlar elde ediyor.

    Christine Nagel,bir zamanlar Cenevre Üniversitesinde Kimya Bölümü’nde okuyan bir öğrenciydi, işte parfümle tanışması da burada oldu. Firmenich’deki araştırma ekibine katıldı ve burada Nobel Ödülü sahibi bir bilim adamı ve ekibiyle birlikte çalışma imkanı buldu. Kromatografi yöntemiyle parfümlerin hammaddelerini moleküler olarak analiz etmeyi öğrendi. Ve parfüm sektöründe çalışmaya karar verdi. Nagel, buradaki işinde parfümör olmanın, birinin ilham aldıklarını başkalarıyla paylaşmak ve onlara neşe saçmak olduğunu öğrendi. Ve bu onun mesleği seçmesinde en önemli etken oldu. Ve tüm enerjisini, bu yaratıcılığını ifade edebilmek için harcadı. Cenevre’deki “Creations Aromatique” enstitüsünde görevlendirilen Christine Nagel, burada “kromatoloji” bölümünü kurdu. Burada, parfüm yaratıcısı Michel Armairac ile tanıştı. Armairac, onun akıl hocası oldu ve Nagel, onun kanatları altında ilk parfümlerini yarattı.

    Bir sanat aşığı olan Christine Nagel, ünlü ressam Delacroix’ın sözlerini hep aklında tuttu ve işinde uyguladı. “Yaparım, bozarım, sonra yeni baştan başlarım. Neyi aradığımı bulmam lazım.”

    Uzman parfümörün liderliğinde yaratıcılığını özgür bırakmayı ve kendisini ifade etmeyi öğrendi. “Bu benim için mutlu bir yaratım süreciydi. Parfüme bakışımı oluşturduğum bir dönemdi” diyor Christine Nagel.

    MUHTEŞEM FÜZYONLAR

    1997 yılında Quest International’dan bir davet aldı. Çok daha iyi tanınan parfümörler arasından seçilmişti. 38 yaşında genç bir parfümörün tazeliğine ve aynı zamanda yılların yaratıcısının deneyimine ve bilgisine sahipti. Ve böylece Christine Nagel Paris’e yerleşti. Burada yarattığı ilk parfüm, “Une Nuit Etoilee au Bengale” olur. Cartier markasının ilk “Eau Fraiche”, yani taze kokusudur bu. Daha sonra yaratacağı parfümler arasında bulunan “L’eau Cartier” ise zamansız bir koku.

    KÖKLERİNE DÖNÜŞ

    Christine Nagel, 2000 yılında köklerine dönerek Vernier’deki İsviçre menşeli parfümevinde çalışmaya başlar. Lüksün dünyasına ve lüks markalara yeteneğiyle, yarattığı parfümlerle giriş yapar. Tarihe ve değerlere bağlılık ve estetik, parfüm yaratımında Nagel’in en çok göz önüne aldığı özellikler.

    Van Gogh’a göre, “bir parfüm yaratmak, bir sanat eserini yaratmaya benzer.”

    Christine Nagel doğal ve sentetik hammaddeler kullanarak orijinal kokular yaratmaya devam eder. Ve zaman geçtikçe parfüm dünyasında tanınırlığı artar. Narcisco Rodriguez for Her, Miss Dior Cherie gibi önemli parfümlere imza atar. Bu arada moda dünyasının tasarımcılarıyla da yakın bağlar kurmuştur.

    Mesleğinde daha çok tanınıp sevilmesinin haricinde, pek çok da ödül sahibi olacaktır.

    Bir devrim niteliğindeki Kouros kokusunun yaratıcısı Pierre Bourdon’ın emekli olmasından sonra Fragrance Ressources’da Yaratıcı Direktör olması için bir teklif alır. Daha küçük bir parfümevinde çalışmak bir risk olsa da, bu riski almaya karar verir. Ve bundan sonra da pek çok başarılı parfüme imza atacaktır. Si Lolita da bunlardan biri. Üç buçuk yıl burada çalıştığı süre, avant-garde bir parfüm yaratıcısı olduğunu ispatlamaya yeter.

    Click image for larger version

Name:	Nagel-2.JPG
Views:	257
Size:	1.14 MB
ID:	160941

    KADER AĞLARINI ÖRÜYOR

    2011 yılında Christine Nagel’in kaderiyle randevusu vardır. Mane Group, ona Yaratıcı Direktörlük ve parfüm okulunun yöneticiliğini teklif eder. Bu işte ful potansiyelini gösterebilecektir.

    ÜNLÜ BİR MARKANIN BURNU

    Christine Nagel’in tecrübesi çok yönlü ve derinliklidir. Ama herşeyden önce bir yaratıcı ve parfümör olarak kalmak istediğinin de bilincindedir. Büyük bir markanın bünyesinde çalışmak istemektedir. Aslında Christine Nagel ve Hermes, yüksek kalite standartları, kullanılan malzemelerin kalitesi, en üst seviyedeki zevki, binicilik ve deri kokusuna olan zaafları gibi konularda benzerlik taşıyordu.

    Christine Nagel, Hermes ile iş görüşmesine gitti ve kreatif direktör Jean-Claude Ellena tarafından yerine geçecek kişi olarak seçildi. Hermes Parfümleri’nin o günkü başkanı olan Catherine Fulconis, 2014 Mart ayında Nagel’i şu sözlerle karşıladı: “2004 yılında Hermes ailesine katılan Jean-Claude Ellena, parfümevini yeni bir yola yöneltti. 10 yıl sonra Hermes parfümleri, yeni bir lider ile yepyeni bir sayfa açıyor. Christine Nagel, kişiliği ve yeteneğiyle Hermes parfümlerine yenilikler katacak.”

    Bu uzun süreli işbirliği, yaratım sürecini ve yaratıcıyı onurlandıran Hermes Parfümevi’nin bir göstergesi olacaktır.

    Christine Nagel için bir parfümün yaratım süreci, bir resmin yaratım sürecine benzer. O, her içeriği bir renk olarak algılamaktadır adeta. Renklerin karışımı da parfümü oluşturacaktır.

    Mükemmellik ve gerekli olanın birleştiği yerde, Christine Nagel’in yarattığı duygusal ve cesur kokular bulunuyor. Natürel ve teknolojik içerikleri ustaca kullanan Nagel, yepyeni ve cesur yaratımlarda bulunuyor. Duru ve aynı zamanda barok etkiler taşıyan parfümler bunlar. Christine Nagel parfümlerini şöyle tanımlıyor: “Birbirinden olabildiğince farklı parfümler yaratmayı seviyorum. Çok doğal kokulardan renkli kokulara kadar farklı tarzda parfümler yaratmak hoşuma gidiyor. Benim için en önemli şey, kullandığım malzeme. Kullandığım malzemeler, hayalini kurduğum parfüm ile uyum içinde olmalı.”

    Ve bugün, Christine Nagel, tüm renklerini Hermes Parfümleri’ne katıyor. 2016 yılında Nagel, Hermes için ilk parfümüne imza atıyor. Adı; Eau de Rhubarbe Ecarlate. Bu, hafif, taze bir eau de cologne. Kırmızı ışgın kokusu, parfüme enerji katıyor.

    Christine Nagel, Galop d’Hermes parfümüyle Hermes’in feminenliğine atıfta bulunuyor. Özgür ve taviz vermez kadım kokusu olan bu parfüm, az bulunur bir koku. Gül ve deri kokularını bir araya getiren bu parfüm, hem parfüm dünyası hem de Hermes için iki güçlü ama riskli kokuyu bir araya getirmiş oluyor.

    Christine Nagel’in bir sonraki adımı, çocukluk anılarını yeriden canlandırmak oldu. Amberin güçlü ışıltısını kullandı. Denizi ve gökyüzünü temsil eden tuzu ekledi. Ve sonuçta, Eau des Marveilles Bleue doğdu.

    Bugün, Twilly d’Hermes ile Christine Nagel, Hermes’in başka bir özelliğini, feminenliğini ortaya çıkarıyor.

    Click image for larger version

Name:	christine_nagel.jpg
Views:	252
Size:	303.9 KB
ID:	160940


    Yaratıcısı olduğu tüm parfümlerin yer aldığı liste ise şu şekilde:

    Baccarat Une Nuit Etoilee au Bengale (1997)
    Blugirl Jus No. 1 (2010)
    Cartier Delices de Cartier (2006)
    Cartier Eau de Cartier (2001)
    Cartier Eau de Cartier Concentree
    Chopard Madness

    Christian Dior Miss Dior Cherie (Eau de Parfum, 2005)
    Dolce & Gabbana The One for Women (2006)
    DSquared2 Potion for Woman (2012)
    Etat Libre d'Orange Archives 69 (2011)
    Fendi Theorema (1998)
    Giorgio Armani Prive Ambre Soie (2004)
    Giorgio Armani Si (2013)
    Givenchy Eau Torride (2002)
    Gloria Vanderbilt Reverie (2001, with
    Francis Kurkdjian)
    Guerlain Les Elixirs Charnels (2008)
    Hermès Agar Ebène (2018)
    Hermès Cardamusc (2018)
    Hermès Cèdre Sambac (2018)
    Hermès Eau de Citron Noir (2018)
    Hermès Eau des Merveilles Bleue (2017)
    Hermès Eau de Rhubarbe Écarlate (2016)
    Hermès Galop d'Hermès (2016)
    Hermès Musc Pallida (2018)
    Hermès Myrrhe Eglantine (2018)
    Hermès Terre d'Hermès Eau Intense Vétiver (2018)
    Hermès Twilly d'Hermès (2017)
    Hermès Twilly d'Hermès Eau Poivrée (2019)
    Hermès Un Jardin sur la Lagune (2019)
    Jacomo Paradox for Men

    J Del Pozo In Black (2005)
    Jimmy Choo Flash (2013)
    Jimmy Choo Flash London Club (2014)
    John Galliano by John Galliano (2008, with Aurelien Guichard)
    Jo Malone Amber & Patchouli (2010)
    Jo Malone Assam & Grapefruit (2011)
    Jo Malone Birch & Black Pepper (2015)
    Jo Malone Bitter Orange & Chocolate (2013)
    Jo Malone Black Cedarwood & Juniper (2014)
    Jo Malone Earl Grey & Cucumber (2011)
    Jo Malone Elderflower & Gooseberry (2013)
    Jo Malone English Pear & Freesia (2010)
    Jo Malone Fresh Mint Leaf (2011)
    Jo Malone Geranium & Verbena (2015)
    Jo Malone Ginger Biscuit (2013)
    Jo Malone Lemon Tart (2013)
    Jo Malone Oud & Bergamot (2010)
    Jo Malone Iris & White Musk (2010)
    Jo Malone Lily of the Valley & Ivy (2015)
    Jo Malone Peony & Blush Suede (2013)
    Jo Malone Rain & Angelica (2014)
    Jo Malone Redcurrant & Cream (2013)
    Jo Malone Rosewater & Vanilla (2010)
    Jo Malone Sakura Cherry Blossom (2011)
    Jo Malone Sweet Lemon (2011)
    Jo Malone Sweet Milk (2011)
    Jo Malone Tudor Rose & Amber (2015)
    Jo Malone Wild Bluebell (2011)
    Jo Malone Wisteria & Violet (2014)
    Jo Malone Wood Sage & Sea Salt (2014)
    Kenzo Femme / Once Upon A Time (2010, with Benoist Lapouza)
    Kenzo Homme / Once Upon A Time (2010, with Benoist Lapouza)
    Kenzo L'Eau Par Kenzo Eau Indigo Pour Femme (2009)
    Lagerfeld Femme
    Lagerfeld Man

    Lalique Encre Noire Pour Elle (2009)
    Lalique Hommage à l’Homme (2012, with Mathilde Bijaoui)
    Lalique White For Men (2008)
    Lancome 2000 et Une Nuit (1999)

    Lancome 2000 et Une Rose / Mille et Une Roses (1999)
    Lancome Benghal (2007)
    Lancome Hypnose Senses (2009)
    Lolita Lempicka Elle L’Aime (2013, with Serge Majoullier)
    Lolita Lempicka Si Lolita (2009, with Benoist Lapouza)
    Mauboussin by Mauboussin (2000)
    Mauboussin Histoire d'Eau
    Morgan de Toi Women
    Narciso Rodriguez for her (2003, with Francis Kurkdjian)
    Nina Ricci Memoire d'Homme (2002)

    Pucci Miss Pucci (2010, with François Demachy & Benoît Lapouza)
    Roberto Verino Mellow (2006, with Christiane Plos)
    Salvatore Ferragamo Tuscan Scent White Mimosa (2015)
    Sergio Tacchini Feel Good Man (2006)

    The Different Company Nuit Magnétique (2014)
    Thierry Mugler A*Men Pure Coffee (2008, with Jacques Huclier)
    Thierry Mugler Angel Lily (2005)
    Thierry Mugler B*Men (with Jacques Huclier)

    Thierry Mugler Miroir Miroir Miroir des Envies / Mirror of Desires (2007)
    Thierry Mugler Womanity Eau Pour Elles (2012, with Serge Majoulier)
    Tous Rosa (2013)
    Tous Rosa Eau Légère (2014)
    Versace Woman

    Victorinox Swiss Army Swiss Unlimited (2009, with Jean-Christophe Herault)
    Yves Rocher Rose Absolue (2006)
İşleniyor...
X