Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Jovoy Pavillon Rouge

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Jovoy Pavillon Rouge

    Click image for larger version

Name:	pavillon rouge - Remember Me.jpg
Views:	404
Size:	330.0 KB
ID:	85759


    Jovoy markası kesinlikle kendinden beklenenlerin üzerinde işler yapan bir marka oldu çıktı. Her defasında kendini daha fazla geliştirerek parfümseverlerin gözünde artık heyecan yaratan bir marka. Gerek çalıştığı parfümörler gerekse harman kalitesi bakımından üst düzey işler çıkartıyor.

    En son çıkarttığı parfüm olan Pavillon Rouge hakkında yazılacakları hemen yazalım.

    Öncelikle yuvarlak hatlarıyla şu değerlendirmeyi yapabiliriz. Private Label ve İncident Diplomatique yi kafanızda karışımını yapın karşınıza çıkacak olan sonuç Pavillon Rouge olacaktır. Oldukça elegant, karizmatik ve dengeli bir parfüm.

    Şimdi biraz detaya inelim. Tatlılığı olmayan yoğun baharatlı ve odunsu tarzda bir açılış yapıyor parfüm notalarında olmamasına rağmen köksü bir vetiver ve paçuli akorunu hangi notalarla işlemişler bilemiyorum ama nerdeyse markanın imzası haline geldi bu baz.Private Label daki deri kullanımı hemen size aşina geliyor. Bu sefer deri, rom ve viski gibi içki notaları ile harmanlanmış. Bu kısımda çok hafif ama bir o kadar keyifli vanilyadan gelen bir tatlılık hakim oluyor kokuya enfes ve cezbedici bir aurası var. Bir tutam hafif nemli tütün ve ufak dokunuşlar ile acı ve keskin olmayan bir kahve bu içeriğe iyi yedirilmiş. Parfüm bu kısımda oldukça nemli bir havaya bürünüyor. İlk baştaki kuru ve kesif kokusu zamanla hafif karanlık ve nemli bir gövdeye oturuyor. Geçişleri oldukça iyi. Diğer Jovoy parfümlerinde olan hep bir eksiklik bu parfümde sanırım yok. Alt notaya geçtiğimizde teninizde kalan koku benzoin ve vanilyanın tatlı birlikteliği oluyor.

    Parfümün tendeki kokusu ile bir karış üstündeki kokusu oldukça farklı. Tende notları daha rahat alırken, tenden biraz uzaklaşınca kompleks bir kokuyla karşılaşıyorsunuz. İşte bu kompleks kokusu müthiş karizmatik. Kokladıkça koklayasınız geliyor.

    Aynı incident Diplotaique de olduğu gibi parfümörü belirtilmemiş ama Private label da ki tarzı göz önünde bulundurduğum zaman Cecile Zarokian geliyor aklıma.

    Parfüm sonbahar ve kış aylarında kullanmaya oldukça elverişli. Elegant yapısıyla özel günlerde kullanılabilir veya güzel bir takım elbisenin şık tamamlayıcısı olabilir. Erkek kullanımına daha uygun olmakla beraber bayanların da sevebileceği bir tarzı var.

    Farklı ve karizmatik bir parfüm arıyorsanız bir yerlerde denk gelirseniz mutlaka deneyin. Aradığınız parfüm olması büyük bir olasılık.

    Benim için tek hayal kırıklığı bu kadar yoğun bir parfüm olmasına rağmen kalıcılığı beklentimin biraz altında kaldı. Farkedilirliği ise kalıcılığı ile doğru orantılı olarak özelliklere son notalara geçişe kadar buram buram burnunuza vuruyor. Ama dip notalara geçisin hemen ardından tende tutunmayı başaramıyor. Kıyafette nasıl olur bilemem. Tabi birde şu anki hava şartlarıda bu durumu zorlamış olabilir. Sıcak ve nemli bir havada denediğimide göz ardı etmeyelim.

    Parfümün ülkemizdeki liste fiyatı 1050 TL olup EnpaNiche Kozmetik tarafından ithal edilmekte. Bu sırada EnpaNiche kozmetiki de kutlamak gerekiyor. Daha çıkalı henüz 1 ay olmuş ve fragranticaya bile düşmemiş bir parfümü bizlere ulaştrdığı için.

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 9.5
    Kalıcılık 7
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeni 9
İşleniyor...
X