Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Unique'e Luxury - İzmir

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Unique'e Luxury - İzmir

    Click image for larger version  Name:	izmir uniquee.jpg Views:	1 Size:	34.6 KB ID:	76200


    İzmir... Yaşadığım ve çok sevdiğim şehir. Gerek insanları gerekse yaşam standartları ile bana göre Türkiye'nin en modern ve yaşanılabilir alanı... Çeşme'den Selçuk'a, Bergama'dan Foça'ya kadar hem tatil hemde tarih kokan bir şehir İzmir.

    Kurtuluş savaşının Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla başladığı, ve yunanların denize dökülmesiyle son bulduğu bağımsızlık hareketinin öncüsü güzel şehir.

    Hatta güzel bir hikaye ile anlatayım size.

    Kurtuluş savaşından sonra İzmir düşman işgalinden kurtulmuş ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk İzmir'e yola çıkar.

    İzmir’e girdikten sonra üzerinde sivil elbise, bir kaç arkadaşıyla Kramer Palas Oteli’ne gelirler. Salona girerlerken, Rum bir garson dikilir!

    “Yerimiz yoktur efendim” der. Mustafa Kemal, “Canım şöyle bir köşeye sığışsaydık...” Bozuk Türkçesi ile garson direnir. “Mümkünsüzdür efendim yerimiz yoktur...” O sırada müşterilerden biri onu tanır, “Mustafa Kemal Paşa!” diye bağırınca herkes fırlar alkışlar, çığlıklar yükselir. Bu sefer aynı Rum garson: “Emriniz paşam!...” diye sorar.
    Gazi, garsona: “Kral Kostantin İzmir’e geldiği zaman buraya oturup bir kadeh rakı içti mi?” diye sorar.
    “Hayır Paşa efendimiz.”
    “Yazık” der Mustafa Kemal, “Öyleyse neden İzmir’i almak istemiş” diye ilave eder.
    Atatürk Kramer Oteli’nde oturup içki içerken, grubu seyrederek, “İzmir’in kordon boyunda güneşin batışını seyrederken bir bardak içki içmek dünyanın en mutlu olaylarından biridir”demiştir.

    İşte böyle güzel böyle yaşanılabilir bir şehirdir İzmir...


    Şimdi gelelim parfümümüze...

    Bihter Türkan Ergül tarafından tasarlanan İzmir kuşkusuz Uniquee markasının genel olarak en dikkat çekici en özgün ve en çok satacak olan parfümlerinden birtanesi. Zaten markanın sahipleri olan sevgili Selim ve Serhat ile bundan yaklaşık 2 ay önce bir araya gelip görüştüğümüzde de bu parfümün en çok satan parfümleri arasında başı çekeceğini kendilerine söylemiştim. Geçen gün konuştuğumuzda da İzmir'in en çok satan parfümleri olduğunu söylediklerinde doğru tespit yaptığımızı anlamış olduk.

    Parfüm meyve tabanlı bir yapı üzerine oturtulmuş tonka , vanilya gibi notalarla tatlılık seviyesi yükseltilip çiçeksi dokunuşlarla kremsileştirilmiş. Daha çok bir gum efekti ile kokulu silgiler arasında kalan koklaması ve kullanması keyifli, genel beğenisi yüksek, feminen tarafa yakın bulduğum bir parfüm.

    Her zaman derim şehirlerin bir cinsiyeti olsa İzmir kesinlikle çok güzel bir kadın olurdu. İşte bu kadının üzerinde de bu şekilde bir parfüm olurdu. Notalarına tek tek baktığımız zaman izmirle bir bağlantı kuramıyorsunuz ama koku profiline genel olarak baktığımızda, size izmir gibi pozitiflik ve mutluluk katıyor. Burada parfümör Bihter Türkan Ergül'ü gerçekten kutlamak gerekiyor notaları gerçekten çok güzel işlemiş ve oldukça özgün diyebileceğimiz bir parfüm çıkartmış ortaya. Eleştirilebilecek tek şey orta notalarda bir anda ortaya çıkan hafif ekşimsi bir koku ama o da çok uzun sürmüyor zaten. Genel anlamda oldukça iyi diye adlandırabileceğimiz genel beğenisi yüksek ve şirin mi şirin bir koku İzmir.

    Unisex olarak sınıflandırılsa da bayan kullanımına daha yakın bir parfüm. Günlük giyilebilecek pozitif ve çıtı pıtı bir parfüm. Hani lolita parfümü derler ya tam ona uygun bir koku. Kokuyu kokladıkça nedense aklıma Tuba Ünsal geliyor. Onun parfümü olsa çok yakışırdı.

    Kalıcılık ve farkedilirlik değerleri ortalama üstü. Extrait yapısından dolayı uzunca bir süre tende kalıyor. Farkedilirlik kendini her daim hissettirmeye yetiyor. Lineer bir profile sahip olarak tanımlayabiliriz. Geçişlerden ziyade aynı tabanda ilerleyen ara ara farklı kokuların hissedildiği bir çalışma.

    Genel beğenisi oldukça yüksek olduğuna inandığım bir parfüm İzmir. Hatta bana kalırsa niche ten çok bir designer gibi davranıyor. Sıfır risk.

    Liste fiyatı 450 TL olan bir extrait parfümü fiyat performans açısından 10 üzerinden 10 olarak değerlendiriyorum.


    Koku güzelliği 8,5
    Kalite hissiyatı 7,5
    Kalıcılık 8,5
    Farkedilirlik 8,5
    Genel Beğeni 9
    Son Düzenleme matrai; 05-06-18, 14:24. Tarafından yapıldı.

  • #2
    İzmiri denemedim ama Unique Luxury Aphrodiziac Touch ve Unique Luxury cypre toscana çok kaliteli. Niş hissiyatını veriyor bence farklı tarz kokular kalıcılık farkedirlik harika. Bence iyi iş çıkarmış marka. Umarım nishane gibi devam eder.

    Yorum

    İşleniyor...
    X