Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Creed - Original Santal

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Creed - Original Santal


    İşe geç kalmak üzereydim, dekant kutusuna elimi attım, rastgele gelen parfümlerden birini kullanayım dedim, RİSK BUDUR! Normalde yazın tatlı ve/veya sinek çeken parfümleri kullanmayı pek sevmiyorum.

    Amaa Lotodan Creed - Santal çıktı bugün. Şanslıyım,eski parfümleri tekrar deneyip yorumlama işi de hoşuma gitti, iyi hissettiğim günlerde işe başlamadan bir parfüm deneyip, eski-yeni görüşlerimi harmanlayıp size sunabiliyorum.

    Hadi başlayalım,

    Creed OS, Memo Irish Leather'da bol bol kokan juniper berryler burada da bana tarçın ve sandal ile merhaba diyor. Şunu söyleyebilirim ki koklaması çok zevkli (valla).. İçimden diyorum keşke en kötü dizaynır parfümleri bu seviyeden başlasa..

    Yani öyle komplex bir yapısı, kokunun bir hikayesi yok ama parfüm gibi de parfüm.. Al bunu sık çık, millet parfümünü sorsun, ne güzel kokuyorsun desin, sen de kendini iyi hisset.. (Tam bir LADYKILLA!)

    Ekşimsi-tatlı freş bir havası da bahar, serin yaz günleri için Santal'ı çok keyifli bir parfüm yapabiliyor.

    Sözün özü, gayet güzel çizgisine yakışan bir parfüm yapmış Creed.

    Mont Blanc Individuel'i denemedim, ama kırmızı Joop Homme'u az biraz hatırlıyorum. Bunun da Original Santal'ı andırdığı doğru ama çok benziyor veya aynı demek haksızlık arada dağlar kadar kalite farkı var. Bence GIT - Cool Water - Arko traş kolonyası hepsi aynı demek gibi bir şey..

    Sen fındık ye aynı şey!

    Bargain price diyorlar ya hani öyle bulursam bir şişesini alırım. Yoksa da kovalamam. Orjinal santal isminin parfümle alakası pek yok, çünkü sandal belli belirsiz kokuyor. Sizin de Powerhouse bir parfümeviniz olursa yarın yalandan bir Sandal parfümü yapıp, adını da Moustapha Sandal yapın. İnsanlar meraktan alacaklardır.

    Hep mi koyu, komplex ve ağır parfümler kullanalım. Alın size mis gibi koku.

    Güzel, freş ve relax parfümler yapan parfümevleri çok az o yüzden çok puan kırmıyorum.

    7.5/10


  • #2
    Sandal odunu belli belirsiz kokuyor demişsiniz katılıyorum. Parfümü sandalodunu için alacaklar hayal kırıklığı yaşayacaktır bu sebeple alacaklar almasınlar derim. Parfüm ilk başta bir şeye benzemiyor ama sonraları daha biraz elle tutulur. İlerde yazarım bu parfümü deenrken başka kokularda denemiş ve not tutmuştum .. Tatlılık da pek hoşuma gitmedi acaba sentetik sandal odunu mu kullanıldı dedirtti. Dediğim gibi ileriki zamanları daha iyi başdaki kokulara göre. Şişe çok güzel ve samplelerı da güzel kırmız yazı falan. Creed bu işi biliyor her nekadar aynı tip şişeler de olsa. Renk de, grafikler de önemli tabi şişe biçimleri aynı olsada..
    Son Düzenleme baykalbul; 04-07-17, 15:04. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • #3
      "Hep mi koyu, komplex ve ağır parfümler kullanalım. Alın size mis gibi koku.
      Güzel, freş ve relax parfümler yapan parfümevleri çok az o yüzden çok puan kırmıyorum."


      Hemşo özellikle şu alıntıladığım cümlelerinden yola çıkarak, Creed'in bu tanıma uygun ve çok sevilen parfümler ürettiği bir gerçek... Bkz. Aventus, GIT, VIW. Kokuları dediğin gibi kopleks/katmanlı vs değil belki ama kullanana verdikleri pozitif enerji ile hemen herkesin yolunun en az bir kez düştüğü bir parfümevi..

      Buna da çok güldüm ayrıca "Moustapha Sandal"

      Yorum


      • denondj
        denondj Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Parmakla sayılır Creed gibi parfümevleri, bu kokuları yapıp da bir sürü insana beğendirmek de meziyet bence.. Aventus, GIT, VIW, MI böyle parfüm yapan var mı ya .. Birkaç tane İtalyan butikleri farklı citrus parfümleri yapıyorlar, mesela ADP ki keza o da favori firmalarımdan.. Başka da yok, hepsi Creed taklitçisi özgün freş veya meyveli kokuları bulmak pek mümkün değil..

        Basit parfüm yapmak da zor iş

      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        "Futbol basit bir oyundur ama asil zor olan onu basit oynamaktir" diyorsun

    • #4
      OS kış için hafif kalan kışlık formda bir parfüm. Daha çok sonbahar aylarına yakışan aslında hüzünlü bir kokusuda var bana göre. Ayrıca kışın karlı ve çok soğuk havalarda boynunuzdan burnunuza kadar uzanan yün atkınıza sıkarsanız içinizi ısıtacak kadar da güzel bir kokusu var.

      Yorum


      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        sandaldan mı kaynaklı ki? ben de mont blanc individuel e çok benzetildiği için onu kullanmıştım. niş versiyonu olan O.S.ı henüz deneyemedim.

      • denondj
        denondj Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        İndividuel'e çok benzediği söyleniyor onu denemedim ben, ama iç ısıtan bir sıcaklığı var bence de..

    • #5
      Gayet güzel ama ilginç bulmadığım bir parfüm...
      estefanyen

      Yorum


      • #6
        Hocam güzel anlatımınız için teşekkürler.Peki kalıcılığı nasıl ? denondj

        Yorum


        • denondj
          denondj Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Rica ederim hocam.. Ortalama bir kalıcılığı var, ne az ne de çok.. Creedlerin genel serisinden pek de farklı değil.. Parfüm tutan bir teniniz varsa 4-8 saat kokabilir..

      • #7
        Creed’ten, sandal kokusu pek hissedilmiyor eleştirilerine cevap: “Sandal demedim Santal dedim.”
        Son Düzenleme Aryan; 26-03-20, 09:26. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • #8
          İnsanı kararsızlıkta bırakan bir koku hangi mevsim kullanmak istersen sorun yaratmayacaktır. Kişniş ve tarçın gibi sıcak baharatlar ile açılıyor kırmızı meyvelerde hissediliyor, Sandal ağacı ana teması olması gerekirken çok zayıf,fazla dozajlama ile daha belirgin oluyor bu seferde sentetiklik çok yüksek, rahatsız edici düzeyde. Zencefil çok daha belirgin. Tonka ve vanilya beraber kullanılmış olsada rahatsız edici bir tatlılık bulunmuyor.Her ne kadar kış parfümü olarak piyasaya çıksada bahar ve yaz ayları için uygun dozajlama ile daha uygun geliyor bana. Fiyat performans olarak yüksek ama şişesi çok güzel 😊

          Yorum


          • #9
            İndividuel bende oldugu için şişeli almayı düşünmedim, normalde tam tersini yapar yine de pahalı olanı kaliteli olanı tercih ederim ama bu koku nedense şişeli almamı hiç haketmiyormuş gibi geldi bana uzunca süre belki ilerleyen günlerde bir fırsat olursa alırım bakalım,

            Yorum

            İşleniyor...
            X