Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Floris Honey Oud

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Floris Honey Oud

    Click image for larger version  Name:	floris-honey-oud-yorum.jpg Views:	0 Size:	170.2 KB ID:	213689

    İngiltere merkezli bir marka olan Floris'i takip etsemde parfümlerini bu zamana kadar kullanma şansım olmamıştı. Özellikle Honey Oud, No 89 ve Eau de Santal isimli parfümlerini çok merak ediyor ve denemek istiyordum. En iyi fujerler arasında gösterilen No 89 ve Efsanevi Gucci Envy'nin yaşayan varisi Eau de Santal'a da kısa zaman içinde sahip olacağım. Ama şimdi elimdeki ilk Florisi anlatarak işe başlayalım.

    Honey Oud aslında markanın en popüler parfümü. 2014 yılında yine ingiltere merkezli Harrods mağazaları için özel olarak üretilmiş. 2 sene sonrada genel satışa açılmış. Asıl patlamaıda bu saatten sonra yapmış ve gurme tondaki odunsu parfüm severler tarafından listelerinin ilk sıralarına yerleşmiş.

    Bal aslında çok zor bir notadır. Parfümde kullanımı dominant kokusundan dolayı çok özenle yapılmalı ve dengelenmelidir. Yoksa kokuyu baştan sona çekilmez bir hale getirebilir. Floris Honey Oud'da işte bu denge mükemmele yakın bir şekilde sağlanmış. Kehribar renginde bir bal kullanımı var. Amber gibi parfüme sıcak ve şehvetli bir hava katarken aynı zamanda sofistike bir ambians yaratmayı başarmış. Her oud parfümünde olduğu gibi dengeyi sağlayan gül burada parfüme parlak ve nemli bir hava katmış. Parfümün gizli aktörü ise kesinlikle misk. Miskin kullanımı oud ve bal karışımında olmasını beklediğimiz ağır ve bayıcı havayı törpüleyip temiz ve hatta yer yer sabunsu bir kıvama getirmiş. Yani beklediğiniz gibi ağır ve bayıcı tatlılığı olmayan, gourmand tarafını hafif tatlılıkla sağlayan, dengeli, baharatlı ve sıcak bir parfüm. Oriental esintileri içinde bulundursada arabik yapılı değil daha çok batılı tarzda ve kullanımı kolay bir parfüm olarak göze çarpmakta.

    İsmine ve notalarına baktığım zaman aslında Montale Honey Oud benzeri bir parfüm ile karşılacağımı düşünmüştüm. Ama tarz olarak Dior Ambre Nuit'e yakın olduğunu söyleyebilirim. Kadifemsi yumuşaklığı ve baharatlı tatlı yapısı onu bu tarza daha yakın kılıyor.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği ortalamanın bir tık üzerinde seyretti tenimde. Kumaşta daha fazla performans göstereceğinden şüphem yok. Yaz aylarında doğru dozajda kullanılması kaidesiyle 4 mevsime uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
    Son Düzenleme matrai; 19-02-23, 12:35. Tarafından yapıldı.
İşleniyor...
X