Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Matiere Premiere Radical Rose

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Matiere Premiere Radical Rose

    Click image for larger version

Name:	radikal rose yorum.jpg
Views:	300
Size:	162.8 KB
ID:	213684

    Parfüm sektörüne hemen hemen her gün yeni bir marka daha katılıyor, fakat bunlardan pek azı kalıcı oluyor. Sektör bildiğiniz kurtlar sofrası ve kendini ispat etmiş markalar arasında pazar payı elde edebilmeniz oldukça güç. Özellikle Niche segmentinde inanılmaz bir marka çöplüğü var. Hadi bende bu işe girişeyim çok kazanayım diyen markaların hepsi yok olmuş durumda. Bu pazarda ayakta kalabilmeniz için parfümlerinizin iyi olmasının yanında iyi bir sunum, hikaye, geniş pazarlama- reklam ağı ve bolca şans ve sabır gerekiyor.

    İşte bu sektörde henüz yeni diyebileceğimiz bir marka olan Matiere Premiere'in doğuşuna ve yükselişine şahitlik ediyoruz. Gözlerimizin önünde büyüyen bir bebek gibi. İlk parfümünün 2019 yılında lansmanını yapan markanın şu anda 11 modeli var ve parfümlerin hepsinin tasarımını Aurelien Guichard gibi yetenekli bir parfümör yapıyor.

    Son zamanların ön plana çıkan markasının ön plana çıkan parfümlerinden biri olan Radical Rose'u kısaca bir özetlemeye çalışalım.


    Radical Rose oriental bir gül yorumu olarak sınıfladırıyorum. Tatlılığı olmayan oldukça olgun, derin, karanlık ve gizemli bir kompozisyon. Başrol tamamen kıpkırmızı bir güle ait. Reçineler, safran ve amber parfümü ısıtıp oriental bir hava estirirken bile gül her daim ön planda. Ama kullanılan gülün kalitesini kesinlikle tartışamam. Bu tarz bir gül kullanımına Pekji Ruh da görmüştüm. Zaten tarz olarak da Pekji Ruh ve More Than Words karışımı bir havası var. Paçulinin varlığı belli belirsiz hissediliyor ve gül notasına derinlik katmak ve doğal kompozisyonu sağlamak için hafif rutubetli ve odunsu tarafı ile göz kırpıyor. Sanki sevgiliden alınmış ve kitabın arasına konulmuş, kurutulup yıllar sonra çıkartılmış ve kitabın kendi kokusunu içine işlemiş bir gül gibi. Hem melankolik hemde nostaljik bir yanı var parfümün. Her nefeste sevgilinin kokusunu içine çekiyormuşsunuz gibi. Saf ve tutku dolu bir parfüm.

    Kısaca mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim son zamanların en dişe dokunur işlerinden biri. Kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça yerinde tam bir romantik first date parfümü
İşleniyor...
X