Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Initio Oud For Happiness

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Initio Oud For Happiness

    Click image for larger version  Name:	initio oud for happiness.jpg Views:	0 Size:	114.6 KB ID:	206104

    2015 yılında sektöre dahil olan ve yalnızca 6 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen parfüm sektöründe önemli konuma sahip bir marka Initio. Bunun en büyük nedeni ise sektöre kattığı yenilik ve parfümlerinin kalitesi.

    Kendi çizgisi olan, bir şeyler üretmeye çalışan, başkalarını taklit etmeyen her markaya ve parfümlerine saygım sonsuz. Ortaya çıkan sonuç bana uyar veya uymaz bu önemli değil, önemi olan şey üretkenlik. Yoksa her tutan şeyin peşinde koşulursa ortalık Aventus ve Baccarat’dan geçilmez. Taklit edilen şey, zaten başarmış ve artık belli bir hedefe ulaşmış demektir. Diğerlerinin onu taklit etmesi ve onu örnek alması bir nevi idol olmaktır. Initio da idol olma yolunda hızla ilerliyor ve birçok markaya örnek olmaya devam ediyor.

    Initio'nun Black Gold Project serisinin ikinci parfümü olan ve kendinden önce üretilen Oud For Greatness'ın yakaladığı başarılı çıkış ile heyecan uyandıran bir çalışma. Güzel düşünülen ve hayata geçirilen bir kompozisyon Oud For Happiness.

    Açılışını keskin ve yeşil bergamota karışan zencefil ile gerçekleştiren parfüm, orta notalara geçişte bergamotun kaybolmasıyla zenecefil daha ön plana çıkarken, meyan kökünün kekremsi aroması ve kenevirin kendine has yeşil dumansılığının eklenmesi ile klasik bildiğimiz oud kompozisyonlarının dışında ilerliyor. Dip notalarda parlak kullanılan ve parfümün acı havasını dizginleyip dengeleyen vanilya ve misk buluşması, kompozisyonu tamamlayan ve derinlik katan öğeler olarak dikkat çekmekte. Ustaca harmanlanan ve oldukça dengeli ve akıcı ilerleyen bir çalışma. Hafif köşeli ama son derece keyifli.

    Aslına bakarsak tam bir oud parfümü de diyemeyiz ona, hatta zaman zaman ‘Oud bunun neresinde ?’ diye soruyorsunuz kendi kendinize. Daha çok yeşil dumansı akorların, kararında bir tatlılık ve odunsularla oluşturduğu ahenkli uyum diyebiliriz kendisi için.
    Parfümün özellikle açılışı ile orta notaları arasındaki fark o kadar belirgin ki iki ayrı parfüm koklamış hissiyatını size veriyor. Bir niche parfümde olması gerektiği gibi geçişler çok keskin ve net.İçinde kullanılan notaların misk hariç tamamı doğal. Sentetiklik başından sonuna kadar algılanmıyor. Belli bir kaliteye sahip olduğunu size her adımında cömertçe sunan parfüm, bu konuda benden tam not alıyor.

    İllaki bir şeylerle bağdaştıracak olursak aklınızda daha iyi bir yere oturtturmak adına şöyle açıklayabiliriz:
    Bana zaman zaman Nishane Hacivat’ın daha odunsu ve yeşil hali gibi geldi. Bunda sanırım kullanılan bergamot ve miskin odunsu notalarla çok benzer harmanlanması bende bu algıyı yarattı. Hacivat çok daha parlak bir parfümken bu daha çok koyu yeşil tonda hatta zaman zaman karanlık yapıya giren bir parfüm.


    Kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça yüksek seviyede. Gün boyu size kendini hissettiriyor. Kullanım alanı ve zamanı olarak: kapalı ortamda kullanımı yormayan, yünlü bir kıyafet ile oldukça güzel uyum sağlayan, sonbahar ve kış ayları için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

    Her ne kadar unisex olarak geçse de erkek kullanımına daha yatkın olarak hissettim.
İşleniyor...
X