Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Parfums De Marly - Sedley

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Parfums De Marly - Sedley

    Click image for larger version  Name:	parfums de marly sedley-yorum.jpg Views:	0 Size:	61.7 KB ID:	176027


    Günümüz parfüm modasına hakim olan mavi akımına güzel bir örnek yapmış PDM.

    Chanel Bleu, Dior Sauvage, DG Light Blue, YSL Y vs gibi örneklendirebileceğimiz mavi temalı aromatik parfümlerin son zamanda sıklıkla karşımıza çıktığını ve son dönemlerde en fazla satılan erkek parfümleri olduğunu biliyoruz. Niche segmentinde olan markalarda yavaş yavaş bu klasmanda parfümler çıkarma çabasına girdiler. Bunlardan bir tanesi de Parfums De Marly markası. Aslında geriye dönüp baktığımız zaman markanın Layton ve Percival gibi bu segmente sokabileceğimiz parfümleri var hatta bu sene lansmanını yaptığı Greenley de büyük ihtimal bu segmente göz kırpacak.

    Diğer taraftan koskoca Roja'nın bile Elysium ile gibi bu sınıfa bir parfüm yaptığına da şahit olduk. Yani anlayacağımız üzere mavi hissiyatlı parfüm pazarı baya bir firmanın dikkatini çeken geniş ve büyüyen bir pazar olmuş durumda. Burada ki en büyük etki bu tarz parfümlerin genele oldukça hitap eden temiz ve aromatik parfümler oluşundan kaynaklı genel kullanıcı kitlesine hitap etmesi. Zaten parfüm piyasasının neredeyse %95 ini oluşturan kitle de bu olunca satış rakamları ve bu rakamlardan pay alma isteği her ticari parfüm markasının isteği durumuna düşürüyor.

    İşte böyle bir akıma ve kullanıcıya hitap eden bir parfüm Sedley. Son derece temiz, sabunsu ve aromatik notalarla oluşturulmuş, genel beğenisi ve kullanılabilirliği yüksek günlük kullanıma uygun bir parfüm.

    Parfümün içine biraz girmek gerekirse. Açılında keskin bir ferahlık veren nane ve tazelik hissiyatı veren narenciyeler ön planda. Orta notalardan itibaren kremsi çiçeklerin hakimiyetine giren parfüm bu noktada ambroxanın da yardımıyla oldukça sabunsu bir hal alıyor. Bu noktasını tam anlamıyla aktarmam gerekirse duş jellerine yakın bir sabunsuluk diyebilirim. Nemli yapısı ile beraber sanki o duşakabinin içindeymişsiniz gibi bir hissiyata sahip. Ferah, sabunsu ve temiz havayı size tam olarak geçiriyor. Parfümün başındaki o narenciye ve nanenin köşeli, asidik ve sivri yapısı hariç geri kalanı tamamen pürüzsüz. Bütün notalar tam olarak kompleks bir yapıya giriyor. Kısacası etliye sütlüye karışmayan ben güzel kokarım, iltifat toplarım ve herkese uyarım diyen bir parfüm olmuş.

    Sedley tarz ve koku olarak bana Creed Viking bir hayli hatırlatt. Viking daha aromatik ve yeşilken Sedley daha sabunsu bir parfüm.

    Özellikle bahar ve yaz aylarına daha uygun bir yapısı olsa da kapalı alnlarda kullanıma uygun yapısı ile 4 mevsim tercih edilebilecek bir parfüm. Kimse parfümünüzden rahatsız olmaz tam tersine o temiz yapısı ile koklayanda güzel bir izlenim bırakır.

    ''Ben öyle çok parfüm bilmem sadece kullanıcıyım. bana temiz koksun, fresh olsun, güzel koksun'' diyorsanız tam size göre bir parfüm diyebilirim. Hatta kaliteli ve güzel bir parfüm hediye almak isteyenlerinde tercih sebebi olabilecek, risksiz güvenli bir liman diyebilirim.


    Koku güzelliği 8
    Kalite hissiyatı 7
    Kalıcılık 7
    Farkedilirlik 7
    Genel Beğeniye Uygunluk 10

    Son Düzenleme matrai; 28-07-20, 22:50. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Bugün Beymen'de denedim. Açılışı çok sıradan geldi drydown hali ise eh işte dedirtir. Verilen notların hepsine katılıyorum

    Yorum


    • #3
      Sedley de açılışında da olan, biraz kuruyunca daha çok gelen güzel bir tatlılık seziyorum. Bana göre bu onu diğer aquatik parfümlerden ayırıyor biraz. Kalıcılık ve yayılım diğer kullandığım bu tür parfümlere nazaran daha iyi.

      Yorum


      • #4
        Bugün denedim bende. Söylenenlere katılıyorum. Bleu tayfasından ama pahalı bir üye bunu alacağıma daha uygun Bleu veya Sauvage alırım. Bu arada Chanel Bleu resmen bir çağ açmış parfüm dünyasında takdir ediyorum Chanelli.

        Yorum

        İşleniyor...
        X