Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme Extrait

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme Extrait

    Click image for larger version  Name:	amyris extrait pour homme.jpg Views:	7 Size:	178.0 KB ID:	175083

    Sanırım markanın erkek parfümleri içerisinde en rahat kullanıma sahip, genel beğenisi yüksek olarak tabir edeceğimiz parfümü Amyris. Hatta bu yönüyle ve kokusuyla bir niche parfümden ziyade designer tarafına daha yakın diyebilirim. Hatta parfümü ilk sıktığım andan itibaren Francis Kurkdjianın en iyi işlerinden biri olan JPG Le Male hissiyatını bana geçirdi. Le Male'in daha balzamik ve pürüzsüz hali gibi.

    Parfüme gene hatlarıyla baktığımızda kısa özeti olarak mandalina ve aromatik notaların kremsi bir odunsulukla oluşturduğu, balzamik, yuvarlak hatları olan yumuşak, pürüzsüz ve günlük kullanıma uygun performanslı ve kaliteli, kullanımı kolay genel beğenisi yüksek ve dört mevsime uygun bir parfüm diyebiliriz.

    Açılışını keskin ve acımsı olmayan taze ve sulu turunçgil notaları ile yapıyor. Bu kısım çok uzun sürmeden kadifemsi ve kremsi çiçeklerin etkisine eklenen yine kremsi ve balzamik hissiyatlı amyris ağacı notası ekleniyor. Amyris'in bu yönü sandal ağacını hatırlattı bana. Tok bir tatlılık ve aynı zamanda dolgunluk hissiyatı veren kararında ve yerinde kullanılmış tonka fasulyesi balzamik yapıya destek veriyor. vanilya ve tarçın birlikteliği ise parfüme derinlik katarken aynı zamanda lezzetli ve çekici bir dokunuş yapıyor.


    Eğer daha önce Amyris homme denediyseniz extrait versiyonu daha pürüzsüz, daha dolgun ve daha yuvarlak hatları olan bir parfüm olmuş diyebiliriz. İçeriğinde kullanılan ve hafif tatlımsılık veren notalarla beraber klasik EDT versiyonun aksine kışın kullanıma da son derece uygun olmuş.

    Performansı ise bu tarzda bir parfümden beklenmeyecek derecede çok iyi oldu tenimde. Yaklaşık 8 saat sonra bile tenimde net bir şekilde yaşıyordu parfüm. Dolaba astığım kıyafetimden ise günler sonra bile gelen koku beni bir hayli şaşırttı. Kapalı ortamda kullanıma da son derece uygun olan parfüm performansı ile sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır.

    Koku güzelliği 9
    Kalite hissiyatı 8
    Kalıcılık 9
    Farkedilirlik 9
    Genel Beğeni 9
    Son Düzenleme matrai; 15-07-20, 13:30. Tarafından yapıldı.
İşleniyor...
X