Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

MFK Aqua Universalis

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • MFK Aqua Universalis

    Click image for larger version

Name:	maison-francis-kurkdjian-aqua-universalis yorum.jpg
Views:	2508
Size:	217.0 KB
ID:	174141


    Temmuz ayı, yazın en sıcak günlerini içinde bulunduran, havanın iyiden iyiye ısınması ile artık neredeyse parfüm sıkmanın aklımıza bile gelmediği günler. Bu günlerde parfüm kullanmaktan ziyade parfümden keyif almak zor olsa da seçimi eğer doğru yaparsanız yine parfümün keyfine varabiliyorsunuz.

    İşte böyle bir İzmir sıcağında bugün ne kullansam diye bakınırken dolapta elimin gittiği MFK Aqua Universalis. Fısır fısır kullanılacak, boğmayan, baymayan, mis gibi tertemiz sabunsu bir parfüm.
    O kadar temiz bir hissiyatı var ki bu parfüme renk seçecek olsak kar beyazı olurdu.

    Parfüm ilk açılışında keskin ve serin hissiyatlı bergamot ve ona yine ekşi denecek kıvamda, canlı ve taptaze bir limon eşlik ediyor. Bu kısmın yumuşamasına ve parfümün sabunsu hatta yer yer deterjanımsı yönünü ortaya çıkarmasına etken olan beyaz çiçekler (Müge ,Portakal Çiçeği) ve bu beyaz hissiyatın baş aktörü misk parfümün ana gövdesini oluşturuyor. Bu kısım oldukça feminen tarafa göz kırpıyor. Hatta koku dağarcığımı biraz zorlayınca MFK nın Narciso Rodriguez için tasarladığı ve hemen hemen her parfümünde aldığınız o temiz misk bazını anımsatıyor. Hatta geçtiğimiz yıllarda çıkartmış olduğu Pure Musc isimli parfümün bence ilham aldığı parfüm diyebilirim. O bildiğiniz Narcisonun temiz miskli, beyaz çiçekli bazına burada daha çok ferah turunçgiller eşlik etmiş gibi. Masum, temiz, ve sabunsu bir aurası var. Alt notalarda ise miskin belli belirsiz kalmış olan kokusuna karışan odunsu notalar ile kapanışı gerçekleştiriyor.

    Parfümden üst düzey bir beklentiniz olmasın. Eğer ki sıcak havalarda parfüm seçiminde zorlanıyorsanız elinizin altında keyifle kullanacağınız bir alternatif olur. Sıkılmadan, keyifle kullanabileceğiniz temiz ve güzel bir yazlık. İsminde geçen aqua parfümün neresinde onu bilemedim.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği çok iyi diyemem 4-6 saat aralığında bir kalıcılığa ve ten parfümü kıvamında bir farkedilirliğe sahip. Günlük kullanıma son derece uygun temiz hissiyatlı parfüm arayışında olan ve sevenler için son derece kaliteli bir alternatif.

    Koku güzelliği 7
    Kalite hissiyatı 6
    Kalıcılık 6
    Farkedilirlik 6
    Genel Beğeni 8


İşleniyor...
X