Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Encre noire

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Encre noire

    Encre Noir’in incelemesinde ne yazmalıyım diye uzun uzun düşündüm ama şişesinin güzelliği dışında söyleyecek çok şey yok gibi…Bu kokuyu imza kokusu olarak niteleyen arkadaşlar yok değil ama bu durumun çok spesifik olduğunu düşünüyorum.Şişe ve koku bende tamamen ters orantılı bir izlenim bıraktı zira şişe, kolaksiyon yapan arkadaşların ilgisini kesinlikle çekecektir.Vitrinde dolapta veya masada çok estetik durduğuna ne şüphe.Şişenin rengi tam siyah yani içindeki miktarın görünmeyeceği kadar…mürekkepten ilham alınmış bu şişe ve (güya) koku tasarlanırken. Encre Noir siyah küp şeklindeki hatlarıyla şıklık ve kalite hissini sonuna kadar veriyor ihtimal o ki bu şişeyi görenler direkt olarak içindeki kokuya karşı olumlu bir yargı geliştireceklerdir.Tabi bence oluşacak bu merakı canlı tutmanın ötesinde bir şey yapmayın derim…Fiyatı sanal ortamdaki güvenilir sitelerde 2000-250 lira arasında değişiyor ancak sırf şık şişesi için o kadar para verilir mi derseniz verilmez...Mevcut duruma bakarak söylüyorum fiyatı ortalama 70-75 lira olmalıydı bunun da 35-40 lirası şişeye biçtiğim değer.Nitekim bu fiyat aralığındaki kokulardan tek üstünlüğü Encre Noir’in notaları daha kaliteli harmanlanmış.Acımasızca gelecek ama bu şişeyi kullanarak limon veya tütün kolonyası satışı yapsalardı oluşacak makul fiyat şişeye sahip olma bakımından daha alınası olurdu…Başka da yazmaya değer bir şey bulamadım doğrusu…Buna -
    Click image for larger version

Name:	dolma-kalem-1.jpg
Views:	533
Size:	72.3 KB
ID:	168559

    Buna rağmen kokuya dair bir iki şey söylemek gerekirse, kokunun açıklanan notalar ser(l)vi,kabe samanı, misk, kaşmir ağacı… Encre Noir’in fark edilirlik ihtimali ilk bir saat yüksek ki zaten koku sıra dışı olması itibariyle kendini mutlaka fark ettirecektir ancak bir saatin ardından fark edilirlik ve kalıcılık inanılmaz bir hızda sönüyor.Kokusunu betimlemeden önce yorumlayacak olursam en doğru tabir ‘’sıradışı veya garip bir koku’’ şeklinde olacaktır.
    Bu kokunun imza kokusu olarak görülmesi benim gözlemlerime göre son derece ender bir durum.Tuhaf, sıra dışı kokulara açık koku severlerin deneyebileceği ama kişinin genelin ötesinde özel bir beğeni anlayışı yoksa uzak durması gereken bir koku rengine sahip.

    Click image for larger version

Name:	lalique-encre-noire-edt-100-ml-erkek-parfumu__0332526450764356.jpg
Views:	526
Size:	18.4 KB
ID:	168560
    Kokuyu somutlaştıracak olursam gidip yakınınızdaki bir çam ağacının sakızını koklayın ki bu çam notası oynanmamış, örselenmemiş, aslına çok yakın, öyle ki üstüme her sıkışımdan sonra acaba yapış yapış oldum mu hissi yaşattı bana…Zaman zaman da kısmen hastanelerde aşı odasında enjektörlere doldurulan ilaç kokusunu anımsatan bir yanı var.Açıkçası Encre Noir’in kokusunu pek de kozmetik bulmadım…Betimlediğim bu kokunun ortalama bir iki saat kadar sürdüğünü var sayın, o kadar…

    Ekli Dosyalar
    Son Düzenleme mehmet1; 04-06-20, 01:44. Tarafından yapıldı.

  • #2

    Yorum


    • #3
      Ne zamandır kullanmadığım bir parfüm sizin yorumunuzu okuduktan sonra gidip bir kokliyim dedim koleksiyonda öylece durmuş. Encre Noire müthiş bir vetiver çalışması ve bence kendini kanıtlamış bir parfüm. (Son batchler hakkında bilgim yok)

      Yorum


      • #4
        Encre Noire , fiyatına göre en güzel vetiver örneklerinden biridir. Bu fiyata bile böyle güzel bir çalışma gerçekten zor. Zaman zaman mürekkep havası veriyor, bu da parfümü daha güzel ve karanlık halen getiriyor. Sürekli dolabımda duracak şişelerden biridir.

        Yorum


        • Asaid
          Asaid Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          fiyatına göre bile denmez bence. yani çok rahatlıkla bir niche marka bu kokuyu çıkarsa fahiş fiyatlara satsa sırıtmaz bana kalırsa. kalıcılığı artırılması lazım elbette, ama vetiveri bu konsepte işleme başarısı fazlasıyla tatmin edici

      • #5
        Fazla acımasız olmuş. Beğenmemiş olmak kadar doğal bir şey yok tabi ama hakkını bazı konularda fazla ezmişsiniz Yiğidoyu öldür, hakkını yeme.

        Yorum


        • #6

          en sevdiğim vetiverlerden, özellikle l'extreme i ne de bayılırım.

          Yorum


          • #7
            Kokuyu sevmek sevmemek her ne kadar göreceli bir kavram olsa da kalıcılık ve farkedilirlik evrensel bir kavramdır. Kişiden kişiye çok az farklar olsa da genel anlamıyla aşağı yukarı aynı kalıcılık değerlerine sahiptir parfümler. Yani bir kişide 12 saat kalan bir parfüm diğer kişi de 1 saat kalıyor gibi bir durum söz konusu olamaz. Böyle bir durumu iddia etmek kişinin ya anosmik durumu olduğunu ya burnun kokuya hızlı bir şekilde alışmasını ya da parfümde olan bir bozulma veya orijinal olmamasını ifade eder.

            Ek olarak bana göre Encre Noire, karanlık temalı vetiver parfümlerine referans olabilecek bir fiyat performans parfümüdür. 200-250 TL bandında satıldığını ve günümüz şartlarında beş para etmez parfümlerin binli rakamlarla ifade edildiği şartlarda fiyatının çok üstünde bir kalitesi vardır.

            Kısacası KRALdır

            Yorum


            • #8
              Ben ilk defa körlemesine aldım sevdim. Genelde joop go bide diesel kullanıyorum

              Yorum

              İşleniyor...
              X