Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Mancera - Jardin Exclusif

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Mancera - Jardin Exclusif

    Click image for larger version  Name:	74C6B0D8-329B-4DC3-83E4-036921F30472.jpeg Views:	0 Size:	21.6 KB ID:	168029

    Hazır ilkbahar mevsimine geliyorken, yavaş yavaş hafif parfümlere geçiş yapmanın vakti de geldi sanırım.. Genelde kendime pek yakın bulmadığım kokular üretiyor Mancera. Parmakla sayılacak kadar az parfümünü sevmişimdir.Sanırım şimdiye kadar markanın en sevdiğim parfümü Hindu Kush olmuştu, ta ki Jardin Exclusif deneyene kadar.

    Kokunun notaları şu şekilde ; Üst Notalar : Karamel, portakal, limon, şeftali, armut, kırmızı üzüm
    Orta Notalar : Yasemin, gül, Menekşe, Ambergris
    Alt Notalar : Misk Sandal ağacı, Vanilya.

    Parfümü ilk sıktığımda tertemiz bir yasemin kokusu çarpıyor burnuma. Fakat ağacın hemen yanında duran, daha yeni çiçek açmış bir portakal çiçeği kokusu da kendini hissettiriyor. 5 dakika kadar sonra elime bir armut alıyorum ve ısırıyorum. Armut'un o kokusu da burnuma çarpıyor. O kadifemsi çok hafif tatlı olan kokusu. Tabakta şeftali var, elime alıp kabuğunu kokluyorum ve onun da kokusunu diğerleri ile hafızamda birleştirip kokluyorum. İşte Üst notaların ve parfümün ilk yarım saatinin bana hissettirdikleri bunlar. Orta kısıma geçtiğinde koku artık doğasına geçiyor. Armut kokusu devam ederken gerilerden ekşi bir koku geliyor. Limon.. ve çok belli olmasa da karamel. Orta kısım bu şekilde. Alt notalara geldiğinde ise koku tertemiz bir bahçe havasına bürünüyor. Misk, menekşe, gül.. yasemin zaman zaman yine burnu yokluyor ve bazen sandal ağacı ile yer değişiyor. Son kısıma bayıldım.

    Parfüm o kadar güzel işlenmiş ki neredeyse tüm notaları ayırt edebiliyorsunuz. Kokuyu anlatmak zor .Tertemiz, ferah bir parfüm. Misk, yasemin, menekşe, sandal ağacı, armut ve şeftali en net ayırt edebildiğim kokular. Çok az da olsa karamel. koku asla tatlılık barındırmıyor. adı gibi bahçe. Armut'un o yeni kesilmiş halindeki kokusu ve şeftaliyi ise sanki kabuğundan kokluyorsunuz. Kokunun feminen olduğunu itiraf etmeliyim ama koku kalitesi muazzam. Adı gibi kendinizi bahçede hissettirecek bir parfüm. Kullanılan meyveler asla tatlılık katmamış. Daha çok açağtan ya da kabuğunu kokluyorsunuz gibi bir izlenim burakıyor. Kalıcılık muazzam. Fark edilirlik ise son derece kuvvetli. Tam bir ilk bahar parfümü diyebilirim.
İşleniyor...
X