Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Instant Crush - Mancera

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Instant Crush - Mancera

    Click image for larger version  Name:	instant-crush2.jpg Views:	0 Size:	328.9 KB ID:	159121

    Instant Crush, öncelikle açıklanmış notalarının Baccarat Rouge ile benzerliğiyle dikkat çeken bir parfüm. Koku olarak da kullanıcı yorumların bazılarında Baccarat Rouge’a benzetilirken, bazılarında ise benzemediği belirtilmiş.

    Öncelikle parfümün tarz olarak benzediğini söyleyebilirim. Kokuda, yanmış karamelize şeker tadını alıyorsunuz. Tatlılığı yüksek bu parfümün Baccarat ile ortak notaları: Amberwood, safran, Mısır Yasemini… Instant Crush'ta yer alan, Baccarat’ın en belirgin notalarından olan safran ve amberwood’un yanında bir de yasemini, Mancera'nın “Mısır Yasemini” olarak açıklaması aslında Mancera'nın, Baccarat’a benzemekten çekinmediğinin bir göstergesi.

    Instant Crush’ı, Baccarat’tan farklı kılan ya da bazı insanların ona benzetememesinin iki sebebi var:

    1.si Crush’taki vanilya notası. Burada vanilya en fazla hissedilen notalar arasında. Kokladığınızda vanilyayı ve ondan gelen tatlılığı hissediyorsunuz.

    2.si: Crush’taki safran kullanımı. Baccarat’ta bazı insanların aldığı o medikal hava (bir diğer deyim ile HASTANE KOKUSU) burada yok. Baccarat’taki o havayı da veren çoğunlukla safran notasıydı. Ben gerçi Baccarat’ta da o havayı almamıştım ama dikkat çeken nokta: Baccarat’ta o havayı hisseden insanların Crush’ta onu hissedemediklerini söylemeleri... Bu parfümün artı bir yönü.

    Parfüm narenciyelerle canlı bir şekilde açılıyor, safranın burada hissedilebilirliği çok yüksek. Orta notalarda ise yaseminin yanına (hatta yaseminden daha da fazla hissedilen) Fas gülü de eklenince parfümün çiçeksiliği artıyor. Parfümün dry-down kısmındaki ağacımsılığını da az bulduğumu söylemeliyim. Bu çiçeksilik ve yeterli olmayan ağacımsı tarafıyla birlikte Crush, Baccarat’ göre bana biraz daha feminen geldi.

    Ben, Baccarat'ı denemiştim tabi ama kendisi ile çok fazla bir vakit geçirmemiştim, bunun üzerinden de uzun bir süre geçti. O yüzden birbirine benzemeleri noktasında net bir ifade ile topa girmek istemem. Ama şunu söyleyebilirim ki yorumlarda çok benzemediği söylense de tarz olarak benzediği kesin! Bu da şu anlama geliyor: Baccarat’ı seven, bunu da sever. Baccarat’ı çok sevmese de kokusunu ilginç ve fena da bulmayan kişiler için test etmeye değer. Baccarat’ı o medikal havadan rahatsız olup sevmeyenler kesinlikle buna şans vermeli. Bacarat’ı hiç beğenmeyip, koku grubu ve tarzı olarak kendisine çok uzak görenler ise yine sevmeyecektir. Uzak durabilirler, bir şey de kaybetmezler. Benzerlik oranı düşük olduğu yorumları yapılsa da Baccarat’a hiç benzemiyor demek; Kurkdjian’in parfümünün, parfüm piyasasına yapmış olduğu etkiyi ve gücünü görmezden gelmek ya da küçümsemek olur.

    Piyasaya ilk çıktığında gücü ile silajıyla dikkat ve ilgi çeken Baccarat’ın yine bu özelliğini de alan Mancera’nın Crush'ının kalıcılığı ve yayılımı çok iyi. Kullanıcılar arasında kış mevsimi dışında ilginç bir şekilde ilkbahar ve sonbahara da uygun bulunsa da bence bahar mevsimler için fazla güçlü ve tatlı. Çiçeksi tarafı sebebiyle ilkbahara uygun görülmüş olabilir ama bence kış dışında uyacağı mevsim soğuk sonbahar günleri olabilir.

    Şahsen benim tarzıma uymayan tarzda bulduğum bu parfümün, kadınlara daha fazla yakıştırdığım Baccarat’tan bile biraz daha feminen bulmamın yanında tatlılığının da bana bayağı bir fazla geldiğini söylemeliyim. Ama kullanıcı yorum ve değerlendirmelerine bakarsak Mancera'nın beğeni toplayan işlerinden biri haline gelmiş durumda...

    Mancera, bu 120 ml.lik boyutu ve görece daha uygun fiyata sahip parfümüyle, bu tarz kokuları sevenlerin olduğu pazarda yer kapmaya çalışıyor.

    Kalıcılık: 9/10

    Yayılım: 9/10
    Click image for larger version  Name:	Mancera-Instant-Crush-Review.jpg Views:	0 Size:	196.2 KB ID:	159122
    Son Düzenleme Aryan; 11-05-20, 21:58. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Güzel bir inceleme olmuş, eline sağlık Aryan hocam

    Yorum


    • #3
      İnceleme çok güzel olmuş hocam kaleminize sağlık. Bir Baccarat Rouge fanı olarak, ben bu parfümü hiç benzetemiyorum Baccarat'a. Birkaç kez kullandım kesinlikle çok farklı çizgideler.

      Yorum


      • #4
        Eyvallah hocam Burakkk. Yorumunuzu anlıyorum, zaten bu parfümün en tartışılır tarafı... Gerçekten "bugün Baccarat Rouge kullanmışsın." gibi yorumlar, geri dönüşler alınabiliyor. Çevreden benzetilerek bu tarz yorumlar alması ister istemez piyasada bu parfümü "Baccarat Rouge" ile ilişkilendirilmesine yol açıyor. Durum bu.
        Son Düzenleme Aryan; 03-06-20, 00:34. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • #5
          Çok güzel bir inceleme olmuş gerçekten. Tebrik ederim. Kesinlikle aynı havada parfümler fakat dediğiniz gibi medikal hava Mancera'da yok. Bana kalırsa Instant crush daha kullanılabilir daha yumuşak bir koku. Bazı çiçekler ve vanilya daha bir güzellik katmış.

          Yorum


          • #6
            Güzel inceleme olmuş elinize sağlık. Kullandığım bir parfüm instant crush, baccarat rouge ise iki kez deneme fırsatım oldu. Bence de instant crush daha sevilebilir bir koku. Yalnız benim tenimdeki kalıcılığına 7.5/10, kokusuna ise daft punk'ın aynı adlı şarkısına dediğim gibi 10 üzerinden 11 diyebilirim...

            Yorum


            • #7
              inceleme için teşekkürler, bence de baccarat ile çok benziyorlar.

              Yorum

              İşleniyor...
              X