Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Frederic Malle The Moon

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Frederic Malle The Moon

    Click image for larger version  Name:	the-moon-frederic-malle-yorum.jpg Views:	0 Size:	75.1 KB ID:	144691


    Osmanlının en gözde dönemlerinde adını tarihin altın sayfalarına yazdırmış önemli bir şahsiyet. Günümüzde halen bir çok yapıtı ziyaret edilmekte, içerisinde ibadet edilmekte. Kalfalık eseri Süleymaniye, ustalık eseri Selimiye Camii. O isim Mimar Sinan. Kendine tahsis edilen bütçe, malzeme ve işçi kalitesi ile ilk önce Süleymaniye Camiini yapmış aradan geçen yıllardan sonra ise bu defa daha büyük bütçe, daha iyi malzeme, daha kalifiye işçi, elde edilen tecrübe ve mükemmeliyetçilik ile ortaya çıkan Selimiye Camii.

    Şimdi diyeceksiniz ki konuyu nereye bağlayacaksın Altuğ Hocam. Aslında konuyu özümseyip bağlamak açısından herkesin anlayabileceği tarzda bir giriş yapmam önemliydi. Şimdi bundan sonraki anlatacaklarımı yukarıdaki paragrafla daha iyi özümseyeceksiniz.

    Frederic Malle büyük bütçelerle ve en kaliteli içeriklerle oluşturduğu ultra düzey parfümlerini topladığı Desert Gems serisinin son ve en çarpıcı üyesi olan The Moon'un parfümörlüğünü favori parfümörlerimden Julien Rasquinet yapmış.

    Julien Rasquinet'i hepimiz Bois D'ascese, Russian Tea, Roses Berberanza, Fidelis gibi parfümlerinden tanıyoruz. Oldukça yetenekli ve tarzı bambaşka olan bir adam. Ve bu tarz bütün parfümseverleri heyecanlandırıyor. Daha önce oluşturduğu bu parfümlerde muhakkak ki bütçeler dolayısı ile tam istediği kokuyu yansıtamadı bir yerlerde bir şeyleri istemeden eksik bıraktı. Ama buna rağmen yukarıda saydığım parfümlere kim kötü diyebilir. Hatta oylama yapsak hepsine kompozisyon bakımından 5 yıldız veririz. Peki bu adama daha yüksek bütçe, daha kaliteli harmanlar verseniz, üstüne de bu zamana kadar elde ettiği tecrübeyi ekleseniz sonuç ne olur? Sonuç The Moon gibi bir şaheser olur.

    Konuyu yine dönüp dolaşıp eski parfümlerinden birine getireceğim. Bu parfüm Histoires de Parfums için tasarladığı Fidelis. Ben fidelisi sürekli olarak kendimde bulunduran ve ona hayranlık duyan birisiyim. Bana göre HDP markasının en sağlam parfümü. Ama sanırım Julien Rasquinet o parfüme aktaramadığı ve içinde kalan bütün herşeyi geniş bütçe ve sağlam malzeme bulunca The Moon'da ortaya çıkartmış.

    The Moon, asidik bir tatlılık bulunduran kırmızı meyveler, son derece kaliteli bir oud akoru ve hafif animalik bir deri üzerine kurulmuş, biraz karanlık, kararında tatlılığı olan, meyvemsi, son derece koyu ve konsantre, balzamik yapıda bir parfüm.

    Açılışında sizi karşılayan sert, karanlık ve tozlu yapıda diyeceğimiz son derece kaliteli bir safran, ekşimsi hissiyatlı meyveler ve oud karışımı ile kaotik bir şekilde yapıyor. Bir 10-15 dakika içinde bu kaotik ortam yavaş yavaş son bulmaya ve parfüm açılmaya başlıyor, bu noktada safran ve ekşimsi meyveler biraz kendini geri planda bırakıyor. Ortaya çıkan olibanum ve gül birlikteliği parfüme reçinemsi bir tatlılık ve balzamik bir hava katmakla beraber derin, çarpıcı aynı zamanda oriental izleri bünyesine katan bir kıvama getiriyor. Bu kısımda amberin de etkisiyle parfüm oldukça ısınıyor. Dip notalara doğru yaklaşırken son derece kaliteli ama aynı zamanda kuru odunsu olarak kullanımış karanlık yapıdaki oud kendini daha fazla ön plana çıkartıyor. Parfüme animalik bir hava katan hayvansal misk, ve plastiğimsi bir deri akoru kendini gösteriyor. Bu ksım içinde erotiklik bulunduran bir kirliliğe sahip. Son bölümde ise parfümün başından itibaren hakim olan meyvemsi tatlığa, yeşil topraksı bir paçuli ve kremsi bir sandal ağacı eklenerek sıcak ve tatlı bir koku bırakıyor teninizde.

    Şimdi sonuç olarak baktığımız zaman Fidelis ile oldukça benzer bir kokuya sahip. Fakat kullanılan malzeme kalitesi, çok daha üst düzey ve ek olarak kullanılan deri ve reçinemsi akorlar parfümü daha derin ve kalite hissiyatını daha yüksek noktaya çıkartmış. Örnekleme verecek olursak. Fidelis, Club de nuit intense ise The Moon Aventus olmuş. İkiside aynı kokuyu az çok size veriyor ama hissiyatları çok daha farklı. Kalite hissiyatından tam puan.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği oldukça yüksek. Parfüm bildiğiniz bağıran parfüm sınıfında. Ertesi gün bile teninizde kokuyu hissediyorsunuz. Bu anlamda tam puan.

    Frederic Malle'in klasik serisinde olup fiyatı daha uygun bir seviyede olsa sanırım markanın en çok satan parfümü olurdu. Ama Desert Gems gibi arap pazarına hitap eden ve oldukça yüksek fiyat etiketiyle satılması ulaşımını biraz zorlaştırıyor. Eğer ki parfümü merak edip fiyatından dolayı ulaşamıyorsanız ve parfüm konularında çok tecrübeli değilseniz Histoires De Parfums Fidelis son derece iyi bir alternatif olacaktır.En azından merakınızı giderirsiniz.

  • #2
    Muhtemelen fiyatından ötürü denemeyeceğim bir parfüm
    Ama incelemenizi okuyunca çok da üzülmedim bu duruma çünkü bana hitap eden bir tarzı yok galiba.
    Kırmızı meyveler,safran, reçineli bir hava ve öd. Bana uzak olan bir kompozisyon


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

    Yorum


    • #3
      FM'nin Estee Lauder'e satılmamış olsaydı kesinlikle piyasaya çıkarmayacağını düşündüğüm parfüm oluyor The Moon. Genel de parfümörler ve parfüm evleri ya da markaları arasında tam zıt ilişki olmaz mı? Bir parfüm piyasaya çıkıp başarı gösterdikten sonra benzeri daha düşük profilli markalar tarafından ya aynı parfümöre ya da bir başkasına yaptırılıp pazar payından söz sahibi olunmak istenmez mi? Örnek olarak 1985'te Pierre Bourdon'un Creed'e GIT'i sonrasında Davidoff'a Cool Water'ı yapması ya da Kurkdjian'ın kendi markasına Baccarat'ı çıkardıktan sonra Burberyy'e de Burberry Her ve Her Intense kokularını yapması gibi. Heralde Fidelis Arap yarımadasında başarılı bir satış grafiği çizdi ki sonrasında Estee Lauder Julien'ı tutarak daha kaliteli imkanlarla daha rafine bir iş yaptırdı ve bunu doğal olarak çok daha yüksek fiyattan satışa sundu. Belki The Moon'u denediğimde çok sevip vurulacağım henüz parfüm hakkında bir bilgim yok fakat iş yukarıdaki gibi olunca da ister istemez önyargı oluşuyor kendimde.

      Yorum


      • #4
        Orjinal yazı sahibi: xPixa View Post
        Heralde Fidelis Arap yarımadasında başarılı bir satış grafiği çizdi ki sonrasında Estee Lauder Julien'ı tutarak daha kaliteli imkanlarla daha rafine bir iş yaptırdı ve bunu doğal olarak çok daha yüksek fiyattan satışa sundu. Belki The Moon'u denediğimde çok sevip vurulacağım henüz parfüm hakkında bir bilgim yok fakat iş yukarıdaki gibi olunca da ister istemez önyargı oluşuyor kendimde.
        Tam olarak böyle düşündüm ben de
        Sonuçta lüks kavramının ucu bucağı yok.Sırf fiyatı daha pahalı olduğu için bile The Moon'u tercih edecek onlarca müşterisi vardır eminim.
        Fidelis'i çok seven biri olarak daha iyi malzeme ve işçilikle nasıl bir hal almış diye merak ederim ancak beşte biri fiyatına Fidelis'de başlı başına sağlam bir kaledir.

        Yorum


        • #5
          Deneme fırsatı bulduğum ve bana çok güzel duygular yaşatan parfüm fiyatını hakediyor mu tartışılır ama dawndan ve promisedan çok beğendim

          Yorum


          • #6
            Ben de denedim ve çok beğendim, biraz ormonde tarzı var..

            Yorum


            • #7
              Müthiş bir çalışma gerçekten

              Yorum


              • #8
                En çok denemek istediğim parfümlerden birisi. Önümüzdeki aylarda Altuğ hocamdan dekant olarak temin etmek istiyorum.

                Yorum

                İşleniyor...
                X