Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Yeni Bir Efsane - Amouage Overture

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Yeni Bir Efsane - Amouage Overture

    Click image for larger version

Name:	overture.jpg
Views:	12046
Size:	44.0 KB
ID:	137816

    Amouage sen ne yaptın böyle...

    Jubilation ile başlayan ve Interlude ile sonlanan o efsane seriden sonra, günü geçiştirmek için çıkarttığın parfümlerin ardından, böyle bir bomba patlamasını hiç ama hiç beklemiyordum. Tamam Amouage her an herşey yapabilir diyordum ama markanın net olarak en iyi parfümünü yapabileceği aklımı ucundan geçmezdi.

    Aslında parfümün lansmanı yapıldığı sırada açıklanan notaları, buzlu şişesi ve sıvı rengi bir hayli heyecan yaratsa da bir acaba vardı içimizde. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki beklentimizin çok ama çok üstüne çıkmış. Tabi burada en üzüldüğüm nokta Harrods Exclusive olması. Umarım sınırlı zamanlı exclusivelerden biridir de ilerleyen zamanlarda herkes bu yeni efsane ile tanışabilir.

    Hani her zaman dediğim bir şey vardır. Bazı parfümler kendini yazdırır. Siz koklarsınız ve benim bunu mutlaka kaleme dökmem lazım dersiniz, işte bu parfüm kendini yazdıranlardan. O yüzden bu yazı yağ gibi, akacak çünkü yazarken acaba ne yazsam diye düşünmeyeceğim. Ben sadece parfümün tercümanı olacağım.

    Overture'u en kısa tabirle tanımlayacak olursak gotik, sıcak, lüks ve şehvetli bir karışım.

    Konyaktan gelen keskin, buruk, boozy havanın; balzamik, sıcak, hafif tatlımsılık katan mür ile enfes harmanlanması ile ortaya çıkan zerafet ve şehvet dolu bir parfüm. Hemen hemen her Amouage parfümünde kullanılan tütsü Overture'a bu sefer gotik ve dumansı bir hava katmış. Jubilation'dan aşina olduğumuz kuru meyvelerden gelen tatlılık oldukça kararında. Dip notalardaki sandal ise parfüme kremsiliği kazandıran baş notalardan. Sandal ağacı kullanımına kesinlikle hayran kaldım. Özetleyecek olursak; buruk bir boozy havada başlayan parfümün mür ve kuru meyvelerden gelen hafif talımsı bir havada ısınması dip notalarda da sandal ağacı ile kremsi bir kıvamda kapanması ile evreleniyor.

    Parfüm gerçekten üst düzey lüks hissiyatını size tam olarak geçiriyor, modunuzu yükseltip sizi şımartıyor. Niche kavramının ne olduğunu, bir niche parfümün nasıl olması gerektiğini hem koku güzelliği hem kalitesi, hemde performansıyla sunum yaparcasına gösteriyor. Amouage gerçekten kalite anlamında zirveye çıkartmış parfümü. Bence zirvede kalsın bundan sonra 2-3 yıl parfüm çıkartmasın ve acil olarak parfümü Harrods exclusive olmaktan çıkartıp genele yaysın. PR çalışmasını bu parfüm üzerine yoğunlaştırsın.Eğer ki dünya genelinde en fazla satan ilk 3 niche parfümden biri olmazsa bende bu işi bilmiyorum demektir. Bu kadar iddialı konuşuyorum.

    Özellikle orta yaş ve üzerini hedef alan bir yapısı var. Hali vakti yerinde, kendine özen gösteren beylerin parfümü. Şıklığın ve zerafetin tamamlayıcısı, zengin ve buram buram lüks kokan bir parfüm.

    Hem kapalı hem açık ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle sonbahar ve kış ayları gibi serin, soğuk zamanların iç ısıtan parfümü.

    Çok fazla iyisin Overture, aramıza tekrar hoşgeldin Amouage.


  • #2
    Forumda splitte görürüz o zaman :-)

    Yorum


    • #3
      Mesafeliyim ne dersen de Deneyip göreceük...

      Yorum


      • #4
        Altuğ hocam instagramda yetişemedik şişe bir anda doluverdi forumda bir amouage spliti bekliyoruz o zaman Overture dahil olarak. Sadece Overture spliti bile olabilir

        Yorum


        • protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Zaten herkes Regalien değil Overture spliti beklemişti :- ...yine de Regalien-spliti iyi oldu.

        • matrai
          matrai Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Mesaj alınmış ve yeri olan Uzayexclusive yollanmıştır.

      • #5
        ...süper..

        Yorum


        • #6
          Eline saglik Altug, yine merakla beklenen bir parfum uzerindeki sis perdesini kaldirdin
          Ayrica Amouage daki kipirdinma belirtileri bence Opus XI ile zaten baslamisti.

          Yorum


          • #7
            Çok iddialı olmuş abi ne zaman bu tarz yorumlar yapsan bir parfüme şişesini almış buluyorum kendimi (Alexandria II, Beach Hut Man ve son olarak Regalien Vetiver)

            Yorum


            • #8
              Christopher Chong'un ilk parfümü olan Jubilation olay olmuşken istifası önce çıkan son parfümü Overture da olay oldu. Gerçekten başlangıca ve sona böyle iki parfüm koymak galiba her babayiğidin harcı değil (henüz Overture'ı deneme fırsatım olmadı okuduğum yorumlarla sınırlıyım). İki parfüm arası özellikle son 3-4 yıldır biraz boş geçse bile umarım Amouage bu kokudan sonra eski çizgine geri dönüp cüretkar ve göze çarpan işler çıkarmaya devam eder. Instagram'da ben de yetişememiştim splite umarım ilerleyen günlerde forum içi bir Overture spliti görürüz

              Yorum


              • #9
                Çok merak ettim ben de

                Yorum


                • #10
                  İnceleme ve açıklamalardan sonra merakımı cezbetti. Yıl sonu S.Arabistan planım var, umarım o zamana kadar ortadoğu ülkelerinde satışa açarlar.

                  Yorum


                  • #11
                    Bugün denedim ve kokuyu çok ciddi ve ilginç bir şekilde Histoires de Parfums Ambrarem e benzettim.

                    Yorum


                    • Optuna
                      Optuna Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      ambrarem, denedigim en yogun parfumdu. kullanmanın cidden yurek istedigi bir parfümdü. terenzi ursa'yı yaz sıcagında kullanan adamım üstelik.

                  • #12
                    Bu aksam yine denedim. Tutsulenmis bir mur ile deri hissi verdi. Durdukca yine tutsu on planda kalmaya devam ediyor. Kirli yagli bi hissiyat var. Madeni bi tadi var kokunun. Koku yine cok abartili fiyatini hak etmiyor diyecegim. Bu konuda netim. Ama kesinlikle kotu koku degil. Karakter bi koku tam tersine. Herkeste durmaz. Benim kullanmami engelleyecek tek yonu tutsu kullanimi... hafif eksimsilesiyor nedense bende. O da kullanmamdan ziyade begenmemi zorluyor. Ben de begenmek icin zorlamiyorum daha

                    Yorum


                    • #13
                      Orjinal yazı sahibi: hlttmz View Post
                      Bugün denedim ve kokuyu çok ciddi ve ilginç bir şekilde Histoires de Parfums Ambrarem e benzettim.
                      Ambrarem e benzettigin kisimlari tahmin edebiliyorum Halit hocam. Bende de benzer his olustu senin yorumundan sonra. Nuanslar cok tabi ama hissiyat yakin..

                      Yorum


                      • #14
                        instagramda da mı split yapılıyor? Abi yuh yaa, forumları zor takip ediyoruz, İnstagram da nereden çıktı? Maşallah diyorum sizlere

                        Yorum


                        • #15
                          amouge parfümleri ile aram hiç Yok bu gün Doğum günüm için bir risk aldım ve overture ye boguldum ve inanılmaz bir şekilde beni ve çevremi rahatsız etti Bizim burnumuz henüz bu klasmana geçmemiş denenmeden kesinlikle alınmaması gerekiyor

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X