Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Profumum Roma Kısa Kısa Genel İnceleme

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • #16
    Denediklerimi kısa kısa yorumlayacak olursam:

    Soavissima: Muazzam bir pudra kokusu. “Lorenzo Villoresi Teint de Neige” parfümüne oldukça benziyor. Teint de Neige daha soğuk pudralı bir parfümken Soavissima tende kurudukça belirginleşen amberin etkisiyle daha sıcak pudralı bir parfüme dönüşüyor. Yayılım, kalıcılık muazzam. Dün kullandım ve çok soranı oldu… Soavissima çıkış yılı 1996, Teint de Neige çıkış yılı 2000 !



    Battito D’Ali: Portakal çiçeği, mür, kakao tozu ve vanilya… Kendisini bugün kullanıyorum ve çoğu kişi “Ne güzel bir krem sürmüşsün” ya da “Kremin harika kokuyor” dedi… Benim tenimde fazlasıyla kremsi bir yapıya dönüştü… Zaman geçtikçe de mürü fazlasıyla hissediyorum tenimde… Vanilya ve kakao tozu parfümü yumuşatıp kremsi yapıya dönüştürmüş. Böyle tatlı ya da gurme bir parfüm beklemeyin. Feminen tarafa kaymakla birlikte unisex olarak görüyorum.



    Confetto: Kokladığım anda Dior Hypnotic Poison’a ne kadar çok benziyor demiştim. Fakat ondan çok daha güzel, pürüzsüz ve dengeli… Dior Hypnotic Poison’a göre tatlılık oranı daha az diyebilirim, bademi ise ona göre daha çok hissettim. Bu arada yine hatırlatayım Confetto çıkış yılı 1996, Hypnotic Poison çıkış yılı 1998 !!!



    Acqua e Zucchero: Tatlı meyveler, portakal çiçeği ve vanilya. Ben bu parfümü adı (su ve şeker) itibariyle de çok çok şekerli bekliyordum fakat öyle çıkmadı. Hem tatlı hem ferah, oldukça dengeli bence. Çok derin değil ama günlük ve genel kullanıma uygun bir parfüm.




    Acqua di Sale: Şimdiye kadar tuzuyla, yosunuyla gördüğüm en güzel deniz kokusu. Hani sahilde bir yürüyüşe çıkmışsınızdır, dinlenmek için kayalıklara oturmuşsunuzdur… Kayalıkların üzerindeki yosunlardan ve denizin tuzundan gelen o kokuyu anımsadınız mı? İşte parfümün açılışı da o kadar keskin… Zaman ilerledikçe mersin ve sedir ağacının da hissedilmesiyle birlikte o koku yumuşamaya başlıyor. Denize girip çıktıktan sonra cildinizi hiçbir şey sürmeden yakıcı güneşin altında kurumaya bıraktığınızda teninizden burnunuza gelen kokuyu düşünün, hissedebilmişsinizdir umarım Performansına gelecek olursak deniz temalı bir parfüm için gerçekten şaşırtıcı.



    Bunun haricinde amber severlerin Fiori d’Ambra ve Ambra Aurea parfümlerini denemesini tavsiye ederim fakat bana hitap eden amber parfümlerinden olmadılar. Victrix, Arso ve Patchouly parfümlerini ise oldukça beğenerek kendim için maskülen buldum. Tuberosa ise bana oldukça Fracas’ı anımsattı ilk etapta. Ichnusa, incir severler için gerçekten çok güzel. Acqua Viva benim için fazla limonlu, Dulcis inFundo ise güzel ama sıkıcı… Hımm bir de Türkiye’ye daha gelmedi ama yurtdışında deneyip ağzımın suyunun aktığı Sorriso’yu anmadan olmaz, baya baya çikolata kokuyordu


    Bu arada oldukça yağlı olmasından mıdır bilmiyorum ama yakın arkadaşlarımda yaptığım denemelerden de tenden tene kokularda değişimler gördüm. O yüzden kesinlikle kendi teninizde denemelisiniz.
    Son Düzenleme parfümledans; 22-08-19, 11:25. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çıkış yılları üzerinden dikkatimi çekti. Profumum Roma bir ışık yakmış olabilir demek ki diğer ana akımlara... Ayrıca Sorriso ve Fumidus, markanın top model işlerinden. Bu ikilinin gelmesi gerekiyor cidden.

    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      parfümledans Soavissimo ve Confetto dekant talep etmiştim, yorumlara çok sevindim :-) Özellikle bir Teint de Neige bağımlısı ve badem notası seven biri olarak :-) Elinize sağlık....

  • #17
    Fumidus, Sorriso ve Eccelso bir sonraki siparişlerin içinde gelecekmiş. Özel istek yaptık

    Yorum


    • UmutAras
      UmutAras Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Fumidus Harika bir haber abi Sorissoda baya övülüyor gerçekçi çikolata kokuyor yorumları var Nishane ve Xerjofftan sonra ilk defa bir marka bu kadar ilgimi çekmeye başladı zamanla çoğu parfümünü şişeli edinmeyi düşünüyorum sende haberlerin ardı arkası kesilmiyor

    • İlyas
      İlyas Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Eccelsonun notaları benlik gibi

  • #18
    Orjinal yazı sahibi: matrai
    Fumidus, Sorriso ve Eccelso bir sonraki siparişlerin içinde gelecekmiş. Özel istek yaptık
    Altuğ hocam orangeayıda ekleyebilir miyiz oda benim özel isteğim olsun

    Yorum


    • #19

      Acqua Di Sale, Victrix, İchnvsa ve Arso gözü kapalı alınacak parfümler. ichnvsa hariç diğer üçünü geçtiğimiz yıllarda zevkle kullanmıştım. Elden çıkardığıma pişman olduğum parfümlerden. Performans canavarları...

      Battito D'ali güzel bi kremsi yapıya sahip, kakao vanilya uyumu müthiş. bir tık feminen gibi.... Ama kullanırım.
      Son Düzenleme serif_aydogar; 27-08-19, 10:55. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • #20
        Kör alış yapıp hiç bu kadar memnun kaldığım bir split organizasyonu olmamıştı. Soavissima ve Confetto almıştım, ikisi de beklentimi fazlasıyla karşıladı hatta üstüne bile çıktı. Üşenmeyip, tek tek bütün parfümleri bize açıklayan ve gerçekten de yorumlarıyla nokta atışı yapan sevgili ali Kosovic parfümledans arkadaşlarımıza cok teşekkür ediyorum. Yorumlarınız yüzünden talep ettiğim miktarı artırmıştım iyi ki de öyle yapmışım. Gerçekten de Confetto'yu koklayınca Dior'un nasıl bariz bir kopyalama yaptığına şaşırdım. Ama Confetto, Hypnotic Poison'dan daha rafine, ayrıca performansı şu anki HP ile kıyaslanamayacak kadar üstün. Soavissima da gerçekten çok çok sevdiğim Teint de Neige'e çok benziyor, onu da keyifle kullanacağım.

        Yorum


        • Kosovic
          Kosovic Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Rica ederim, bende teşekkür ediyorum.
          Kör alışta, seçimlerinizi kişisel zevkinize göre yapmanıza vesile olduğum için, bende çok sevindim .

        • ali
          ali Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Rica ederim. Fikir verebilmiş olmak çok güzel. Parfümlerinizi güle güle kullanın

        • parfümledans
          parfümledans Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Rica ederim, parfümlerinizi güzel günlerde kullanın

      • #21
        Kaleminize saglik.. Thundra ilgimi cekti

        Yorum


        • ali
          ali Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Teşekkürler

        • Leto
          Leto Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Denediyseniz, CdG Zagorsk'a benzer yani var mi?

        • ali
          ali Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Zagorsk'u denemedim maalesef
      İşleniyor...
      X