Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Profumum Roma Kısa Kısa Genel İnceleme

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Profumum Roma Kısa Kısa Genel İnceleme

    Herkese Merhaba,

    Öncelikle Profumum markasını Türkiye'ye getiren Uzay Exclusive Bülent Bey'e teşekkür ederek başlamak istiyorum. Gerçekten bugüne kadar yüzlerce parfüm meraklısının dikkatini çeken bir parfümevini tüm koleksiyonuyla bizlerle buluşturması anlatması zor bir güzellik bizler için.

    Dün Kosovic hocamla Uzay Exclusive mağazasını ziyaret edip elindeki tüm testerlardan koklama imkanı yakaladık.
    Amacımız şuan aktif olan Profumum Roma splitine faydası olması açısından forum üyelerimiz için kısa kısa parfümler hakkında izlenimlerimizi aktarıp hem de kişisel merakımızı gidermekti tabiki.

    Sağlıklı bir ilk izlenim olması açısından her parfümü selpak parçalarına sıkıp, isimlendirip küçük kilitli paketlere koyduk ve akşam tek tek koklayıp notlar aldık. Gerçekten sabaha kadar oturup bir başlık açmak için var gücümüzle çalıştık.

    Aşağıda hem benim hem de İsmet hocanın her parfüm için ayrı ayrı izlenimlerini paylaşacağız. Bu sayede birbirinden etkilenmeyen iki burunun ortaya daha iyi bir analiz çıkaracağına inandık. Umarım faydalı olmuş oluruz.

    Marka ile ilgili genel olarak ilk izlenimim çok fazla notadan oluşmayan, yalın ama kaliteli esanslarla ortaya güçlü, kuvvetli, doğal ve yoğun kokuların çıkmış olduğu yönünde oldu. Yüzeysel ama kesinlikle tatmin edici parfümler var içlerinde. Genel olarak unisex çzigisine uyan oldukça dengeli parfümler. Bir çok parfümü de 4 mevsimlik buldum diyebilirim.

    Baştan belirtmek gerekirse testerı olmadığı için deneyemediğimiz parfümler:

    Alba, Ambra Aurea, Battio d’Ali, Neroli, Olibanum, Oxiana, Vanitas



    Santalum


    Notalar: Mür, Sandal, Baharatlar

    Odunsu, baharatlı acımtırak bir sandalağacı kullanımını alttan hafif bir kremsilikle destekleyen mür hissediliyor. Kullanılan baharatlar parfüme az bir derinlik katarken, baharatlar içinde algıladığım kişniş harmana kirli bir dokunuş yapıyor. Genel olarak ise fresh ve baharatlı bir sandal parfümü…



    Acqua e Zucchero

    Notalar: Portakal çiçeği, Orman meyveleri, Vanilya

    Tüm notaların bir bütün olarak hissedildiği parfümde kremsi bir portakal çiçeği, meyvelerden gelen tatlılığın vanilyayla desteklenip yumuşadığı aynı zamanda yine meyvelerden gelen ekşiliğin de yine vanilyayla dengelenip fresh, hafif sabunsu , dengeli ve bazen kremsi hissedildiği bir parfüm. Femin tarafa biraz daha yakın dursa da unisex kullanılabilir. Şahsen beğendim. Ne çok tatlı ne çok vanilyalı ne de aşırı kremsi.. Tam bir dengeler parfümü..



    Dambrosia

    Notalar: Sandal, Badem, İncir, Üzüm, Armut

    Karışık, meyveli, kremsi bir yapıda bir parfüm. Badem ve sandaldan gelen kremsi yapı üzerine incir, armut ve üzümün hissedildiği bir harmanı var. Genel olarak parfümde bir dengesizlik var gibi geldi bana. Bazen üzüm, bazen armut öne çıkmaya çalışıyor. Sandal da kah acı yönünü gösterirken kah bademle beraber kremsi bir yapıda hissediliyor. Şahsen oda parfümlerine benzettim..



    Dulcis inFundo

    Notalar: Vanilya, Turunçgiller

    İnanılmaz dengeli bir parfüm. Ne turunçlar ne vanilya diğerini geçip öne çıkıyor. Hayal etmesi kolay; taze parlak turunçgiller(limondan daha çok portakal türevi) ve tam dengesindeki vanilya. Vanilya baskın olmadığı için net ve ferah bir parfüm. Gurme tarafa çok dönmemesi de onu eğlenceli kılıyor. Notaların kalitesi baş döndürücü. Tek eleştirim basit yapısı.



    Patchouly

    Notalar: Sandal, Amber, Paçuli, Tütsü

    Tütsüyle birleşince kuru bir his veren saksı toprağı formunda bir paçuli. Kullanılan tütsü paçuliye kuru bir tütün kokusu kazandırmış gibi. Amber notasını pek hissedemedim.. Sandal da sanırım öne çıkmadan ana gövdedeki yoğunluğu sağlıyor. Harmanda ortaya çıkan paçuli nemli olmadığı için küflü bir izlenim vermiyor. Bu açıdan daha kullanılabilir bir paçuli parfümü diyebilirim.



    Victrix

    Notalar: Vetiver, Misk, Kişniş, Pembe biber, Defne yaprağı, Meşeyosunu

    Yemyeşil, ferah ve geniz yakan bir açılışı var. Altta metalik bir misk kullanımı taban yapılmış. Defne, vetiver ve meşeyosunu yeşil bir aura ortaya koyuyor. Pembe biber ve kişniş ile parfümde bir derinlik sağlanmış. Mentolümsü bir ferahlık hissedilen parfümde sanırım bu ferahlık defne yaprağı ile sağlanmış. Aromatik, yeşil ve odunsu bir parfüm. Karışımdaki kişniş biraz kirlilik katsa da tahammül edilemeyecek kadar etkilemiyor. Çok güçlü bir parfüm olduğunu rahatlıkla belirtebilirim.



    Acqua di Sale

    Notalar: Tuz, Yosun, Mersin

    Açıkçası pek tuz kokusu aldığımı söyleyemem ancak son derece doğal yosun kullanımı denizi ve tabi ki tuzlu suyu çağrıştırıyor. Açılışta yoğun herbal ve mentolümsü bir koku baskın geliyor. Biraz rahatsız edici gibi olsa da parfüm kurudukça güzelleşiyor. Mentol gibi algıladığım kokunun derinliklerinde nane/limon gibi bir keskinlik algılıyorum ki biraz araştırma yaptığımda mersin ağacı çiçeğinin kokusunun keskin ve serinletici yapıda olduğunu öğrendim. İşte bu açılıştaki herbal/keskin ve serinletici mersin ile beraber doğal yosun kokusu parfümün en dikkat çekici yeri. Kesinlikle bir deniz havası aldırıyor. Alttan gelen sedirle beraber parfüm 15-20 dakika sonra daha rafine bir hal alarak en olgun ve mükemmel seviyesine ulaşıyor. Tam bir genel beğeni parfümü diyemem. Belki parfümünüz çok güzel kokuyor diye kimse iltifat etmez ancak dikkat çekici özelliğiyle kendini sordurtabilir. Dikkat çekmek istediğim diğer bir nokta da 1996 çıkışlı bir parfüm olması. Zamanının çok ötesinde, hala modern kokan, doğal, yeşil, mavi ve turkuaz renklerini anımsatan bir parfüm.



    Antico Caruso

    Notalar: Badem, Sandal, Limon, Portakal çiçeği, Amber

    Badem, sandal ve portakal çiçeğinin tertemiz kremsi yapısı üzerine oturmuş şahane bir limon.. Temiz kokusuyla beyefendi bir parfüm. Badem ve portakal çiçeği birlikteliği müthiş ve limonla beraber en çok hissedilen notalar. Alttan gelen amber asla öne çıkmayarak parfüme sadece sıcak bir dokunuş katıyor ve harmanı mükemmel hale sokup görevini kusursuz bir şekilde yerine getiriyor.



    Thundra

    Notalar: Paçuli, Nane, Misk

    Bir notanın diğerinin önüne geçmediği yüzeysel ve dengeli bir parfüm. Adı ile son derece uyumlu bitki örtüsü gibi sizi de örtüp kuşatan bir harman. Paçuli ve nane aynı kısık tonda ve dengede kullanılarak earthy ve doğa kokusunu birleştiren bir izlenim veriyor. Temelde ise metalik bir misk kullanımı var. Ferah ve naneli, topraksı ve aynı zamanda köksü bir paçuli. Thundra ismi tam oturmuş.



    Ichnusa

    Notalar: İncir Yaprağı, İncir Ağacı, Saman, Çimen, Mersin

    Ferah, hafif tatlı yapıda bir incir yaprağının doğal kokusu.. Çimenden gelen tazelik incir yaprağı kokusunu yeşil ve realistik hissettiriyor. Kullanılan saman ve incir ağacı notaları parfümün koku piramitinde kaideyi oluşturuyor olmalı. Mersin çiçeği bu parfümde de serinletici ve ferah herbal yapısıyla parfümün doğallığına katkıda bulunuyor. Doğal ve realistik incir parfümü arayanlar için ideal. Fakat, genel olarak incir parfümlerinden bildiğimiz sütsü ve tatlı incir meyvesi kullanımı bu parfümde yer almıyor.



    Tuberosa

    Notalar:Sümbülteber, Yasemin, Gardenya

    Tertemiz, ferah, sabunsu ve hafif tatlı, beyaz rengi zihnimde uyandıran yasemin ve gardenya ile desteklenmiş çok canlı ve taze bir sümbülteber yorumu. Sümbülteber sevenlerin denemesi gereken, doğal kokusuyla mest edici bir parfüm.



    Confetto

    Notalar:: Badem, Vanilya, Anason, Amber, Misk

    Parfüm Hypnotic Poison’un bağıran ve itici gelen yönlerini çıkardığınızda aynı kokunun doğal, temiz, ferah hali diyebilirim. Hypnotic Poison’un bu parfümden iki sene sonra çıkmış olması şaşırtıcı. Pazarlama stratejisinin önemini adeta ders gibi gözler önüne seriyor. Muhtemelen Dior bu parfümü alıp daha çekici yapmak için orasını burasını çekiştirmiş ve hepimizin bildiği o vamp kokuyu ortaya çıkarmış. Özgün zannederdim ta ki Confetto’yu koklayana kadar. :/
    Confetto ise kalitesi, doğallığı ve naifliğiyle Hypnotic Poison’un masum küçük kız kardeşi gibi diyebilirim..



    Fiore d’Ambra

    Notalar: Amber, Afyon, Baharatlar

    Parfümü tenime sıktığımda baharatlı ve çiçeksi bir amber kokusu olarak belirdi ancak selpak üzerinde kokladığımda amberin çok altta kaldığını tespit ettim. Afyon nasıl kokar bilmiyorum ama selpaktan aldığım koku çiçeksi ve baharatlı bir kokuydu. Kumaş yerine kesinlikle tene uygulanması gereken bir parfüm.



    Volo Az 686

    Notalar: Gardenya, Vanilya, Hindistancevizi

    Vanilya ve hindistancevizinin net hissedilmediği ancak gardenyadan gelen keskin çiçeksi kokunun sıktığınız yerden uzaklaşıp kokladıkça güneş losyonu kokusuna dönüştüğü yakından ve uzaktan farklı kokan bir parfüm. Uzaktan hissedilen kremsi temiz koku Nivea kremlerini anımsatmadı değil.



    Soavissima

    Notalar: İris, Amber, Beyaz Çiçekler

    Çok hoş kokan, doğal, ferah ve diri çiçeklerle desteklenmiş ve amberle sıcaklık bulmuş biraz da pudramsı bir iris yorumu. Beyaz çiçeklerin içinde net bir şekilde gül algılıyorum. İlerleyen dakikalarda daha kremsi olarak beliren çiçeksiler de hissedilmeye başlanıyor. Temiz, sıcak, pudralı bir çiçek cümbüşü. Femin tarafa yakın olsa da doğallığı sebebiyle kullanmaktan kaçınmayacağım bir parfüm kesinlikle.



    Arso

    Notalar: Tütsü, Deri, Reçine, Sedir, Çam

    Dumansı ama çok hafif tatlı, çam ve reçineli bir parfüm. Notalarda açıklanan deriyi pek hissedemiyorum. Reçine ve minimal bir çam kokusu ile birlikte tütsü her zaman ön planda. Alt katmanda ise sedir kaideyi oluşturuyor. Fazla bir derinliği olmayan, benzerlerinin çok rahat bulunabileceği fakat kaliteli notalarıyla işini son derece iyi yapan, yarı karanlık ama bir şekilde ferah olmayı da başarabilen bir parfüm.



    Viva

    Notalar: Sedir, Limon, Selvi, Sarısalkım

    Çok canlı ve çok az bir tatlılık içeren, selvi ve sarısalkımın limonu yaşatmak ve destekleyip güçlendirmek için kullanıldığı limon parfümü. Limon ve acı bir limon kabuğu kokusu hakim parfümün geneline. Sedir yine temelde parfümü sabit tutuyor. Canlandırıcı etkisi olan güçlü bir parfüm.


    @Kosovic 'in Yorumları:

    Santalum

    Notalar:Mür, Sandal, Baharat.

    Sandal ile baharatın, özellikle biberin uyumu çok güzel. Ormonde Jayne nin baharatlı parfümleri gibi.
    Şişeli alıcaklar arasına yazdım bu parfümü. İlkbahar, yaz kullanımına uygun.


    Acqua e Zucchero

    Notalar:Portakal çiçeği, Orman meyveleri, Vanilya.

    Orman meyvelerinin tatlılığı biraz bozmuş, bu meyvelerin tatlılığını sevmediğimden sanırım,
    gourmand sever olararak bile bana fazla geliyor. Unisex denilebilecek kıvamda. Bahar parfümü olarak
    değerlendirilebilir.


    Dambrosia

    Notalar: Sandal, Badem, İncir, Üzüm, Armut.

    Armut ve Sandal ön planda hissettiklerim. Hafif feminen ve sabunsu bir yapısı var. Benim gibi feminen
    parfüm kullanmayı sorun etmeyenler için güzel bir ilkbahar, Yaz parfümü olarak değerlendirilebilir.


    Dulcis inFundo

    Notalar: Vanilya, Turunçgil.

    Çok sade ve kafa karıştırmayan bir parfüm, vanilya ve turunçgil kombinasyonu iyi hissediliyor. Bu iki
    notayı bir arada sevenler için güzel bir referans, turunç’un ekşiliğini vanilya dengeliyor, vanilyanın
    tatlılığını da turunçgil dengeliyor. Bahar,yaz parfümü olarak değerlendirilebilir.

    Patchouly

    Notalar: Sandal, Amber reçinesi, Paçuli, Tütsü.
    Tozlu bir paçuli ile tütsü iyi harmanlanmış, Amber reçinesi de hafif yanık hava vermiş, sandal ile
    hepsini yumuşatıp toplamışlar. Güzel bir kış parfümü olarak paçuli severler değerlendirebilir.


    Victrix

    Notalar: Vetiver, Misk, Kişniş, Pembe biber, Defne yaprağı, Meşeyosunu.

    En çok hissettiğim doğal bir defne yaprağı ve kişnişden gelen kirli ve tozlu bir koku oldu. Misk
    hissedemedim. Şişeli alınacaklar arasına ekledim diyebilirim. Serin havada sonbahar parfümü olarak
    değerlendirilebilir.


    Acqua di Sale

    Notalar:Sedir, Deniz yosunu, Tuz, Mersin Bitkisi.

    Hafifi naneli bir koku ile başlıyor, bu kısmı pek hoşuma gitmedi. Daha sonrasında tuzlu ve kaliteli bir
    yosun ve mersin bitkisinin doğallığı beni büyülüyor. Yosun ve mersin bitkisinin yoğunluğundan sebep
    sedirde ki odunsu havayı yakalayamadım. Bahar parfümü olarak değerlendirilebilir.



    Tuberosa

    Notalar: Yasemin, Sümbülteber, Gardenya.

    Bu parfüm için çok fazla söylenecek bir şey yok, taptaze bir çiçek buketi gibi, içinde ki notalardan
    başka karmaşık kafa karıştırıcı bir tarafı yok, feminen bir parfüm, yaz için bayanlara çok yakışacağını
    düşünüyorum.


    Confetto

    Notalar: Amber reçinesi, Misk, Badem, Anason, Vanilya.

    Femine, tatlı bir parfüm. Badem vanilya ağırlıklı kaliteli bir içerik. Dior’un Hypnotic Poison parfümüne
    çok benzetilmiş. Bu parfümün 1996 yılında, yani Dior HP den 2 sene önce çıktığını göz önüne alırsak,
    Dior’un doğal olmayan bir klon yaptığını söyleyebilirim.


    Fiore D’Ambra

    Notalar: Amber reçinesi, Afyon, Baharatlar.

    Kafa karıştırıcı bir parfüm, notaları istediğim gibi ayırt edemedim. Amber reçinesinin yanık kokusu ile
    baharatlar birleşince neyin ne olduğunu doya doya anlayamıyorsunuz.


    Volo AZ 686

    Notalar:Gardenya, Vanilya, Hindistan cevizi.

    Unisex olarak sınıflandırabileceğim, kaliteli vücut losyonu gibi kokan bir parfüm. Notaları tek tek
    hissetmek isteyince bende kafa karışıklığı yapan ve bir bütün olarak koklayınca kremsi bir yapıya sahip
    hoş bir parfüm. Yaz için değerlendirilebilir.


    Antico Caruso

    Notalar: Sandal, badem, Limon, Portakal çiçeği, Amber reçinesi.

    Limon ve Portakal çiçeği ağırlıklı bir parfüm, Badem ve Sandal kolonya kadar freş olmamasını sağlıyor.
    Unisex olarak sınıflandırabileceğim hoş bir yaz parfümü.


    Thundra

    Notalar: Paçuli, Nane, Misk.

    Rahatsız edici olmayan bir nane nin baskın olduğu, paçulinin arada kaldığı, tatlı bir misk’in dengelediği
    güzel bir yazlık parfümü. Unisex olarak sınıflandırırabilirim.


    Ichnusa

    Notalar:İncir yaprağı, İncir ağacı, Saman, Çim, Mersin bitkisi.

    İncir ağacı ve çim notasının güzel işlendiği bir parfüm. Doğal olma konusunda diyecek söz yok, incir
    referansı olabilecek bir parfüm diyebilirim.


    Soavissima

    Notalar:Amber reçinesi, İris, Beyaz çiçekler.

    Kokladığımda beyaz gülün baskın olduğu pudramsı bir koku alıyorum, feminen bir koku olsa da, ayrım
    gözetmeyen bir erkeğin doğallığından sebep kullanabileceği bir parfüm. Yaz için güzel bir alternatif.


    Arso

    Notalar:Tütsü, Deri, Reçine, Sedir, Çam.

    Güzel bir reçine, tütsü parfümü. Olfactive Studio Woody Mood’un dumansı ve tütsülü hali gibi geldi
    bana. Masculen bir havası olsa da 30 yaş ve üstü bir bayan da klasik kıyafet üzerine çok güzel gideceği
    kanaatindeyim.


    Viva

    Notalar: Sedir, Limon, Selvi, Sarı salkım.

    Tek hissedebildiğim kaliteli bir limon kabuğu ve biraz çiçek kokusu. Odunsuluk hissedilmiyor, limon
    baskın olmuş.

    Netice: Bu markanın parfümlerini ilk defa deniyorum, içerik kalitesi olarak bir çok markanın üstünde,
    notalar tek katmandan oluştuğu için pek değişim beklemeyin, 24 saat oldu kağıtlara sıkıp paketleyeli,
    bu süre zarfında defalarca kokladım, açılıştan çok kısa bir süre sonra ne ise o şekilde kalıyor ve kişiye
    içerik anlamında güzel bir tatmin sağlıyor. Designer kullananlar biraz üst bir şey arıyor ve nişler ise
    bana göre değil diyorsa, ortada olan bu makayı bir alternatif olarak düşünebilir. Niş kullananları da
    mutlu edecek bir marka( Kosovic )
    estefanyen

  • #2
    Hocam bu markayı sabırsızlıkla bekleyenlerdenim, benim gibide bir çok insan oldugunu biliyorum, ancak tek dezavantajı denenmemiş ve bilinmiyor olmalarıydı tamamen kör bir alış olacak birçokları için. Şahsen çok teşekkür ederim çok makbule geçti yazınız benim açımdan. Bende birkaç gün içinde kararlaştırıp taleplerimi Altuğ hocama ileteceğim.

    SiZe birtek şunu sorabilirim notalarına baktığımda meyveli ve özellikle bademli bir çok parfüm mevcut, kanaatinize göre kadın parfümü olanlar hangileri? Yada tam maskülen dediğiniz koku var mı

    Yorum


    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim. Faydalı olduysa ne güzel. Femin tarafa yakın buldukarım:

      Soavissima, Volo Az 686, Confetto, Tuberosa, Acqua e Zucchero, Dambrosia. Ben şahsen Confetto dışındaki femin tarafa yakın buldğum bu parfümleri kullanabilirim. Soavissima gerçekten femin ama yukarıda da belirttiğim gibi doğal kokusu sebebiyle kullanmak isteyebileceğim bir parfüm. Diğer parfümler maskulen ve unisex dengesi oldukça yerinde..

  • #3
    Baştan sona keyifle okdum. Hem Kosovic hemde senin eline burnuna sağlık. Oldukça yalın ve açıklayıcı bir inceleme olmuş. Merak ettiğim ve denemediğim bir kaçtane vardı sayenizde oldukça fikir sahibi oldum. Çok teşekkürler arkadaşlar.

    Yorum


    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim Altuğ hocam.. Yakaladığımız bu fırsatı forumdaki herkesin istifadesine sunmak bizim için de mutluluk oldu.

    • Kosovic
      Kosovic Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim Hocam. Bizim için de güzel bir deneyim ve forum ile paylaşmak için bir fırsat oldu.

  • #4
    Mükemmel bir çalışma olmuş. Elinize burnunuza sağlık. Denemek isteyen arkadaşlar için çok faydalı bir yazı.

    VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Çok teşekkür ederim..

    • Kosovic
      Kosovic Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkürler Hocam

  • #5
    ali Emeğinize sağlık, çok faydalı olmuş, çok teşekkürler..

    Kosovic e de şimdiden teşekkürler, onun da yorumlarını merakla bekliyoruz..

    Yorum


    • Kosovic
      Kosovic Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkürler Minty hanımefendi, elimizden geldiğince yazmaya çalıştık, umarım isabetli ve faydalı oluruz.

    • Minty
      Minty Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Kosovic ali Confetto ve Soavissima dekantı talep etmiştim, yorumlarınızı okuyunca, iyi ki onları seçmişim dedim :-) Confetto'da gerçek Hypnotic Poison ile tanışmak için sabırsızlanıyorum :-)

    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Minty tecrübe böyle bir şey işte, nokta atışı yapmışsın Sümbülteberle aran iyiyse Tuberosa'yda denemek isteyebilirsin..

  • #6
    Çok teşekkürler. Emeğinize sağlık. Tuberosa hakkında sadece Fragrantica’daki yorumlara bakabildim. Oradan da yorum okumak pek hoşuma gitmiyor açıkçası. Sizin yorumunuzdan sonra içim rahatladı.

    Yorum


    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Rica ederim. Tercihlerinizin isabetli olmasını dilerim..

    • Kosovic
      Kosovic Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkürler Hocam, umarım tercihlerinizi, kişisel zevkinize göre yapmanıza katkımız olur.

  • #7
    ali Kalemine, burnuna sağlık, gayet kısa ve her şey oldukça net. Çok teşekkürler bu paylaşım için. Notlarımı aldım. Kosovic 'in yorumlarını da bekliyoruz.
    Eksik olmayın dostlar.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

    Yorum


    • ali
      ali Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Lagerfeld hocam. Çok teşekkür ederim. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Faydalı olabildiysek ne mutlu

    • Kosovic
      Kosovic Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Teşekkürler Hocam. umarım kişilerin zevklerine göre bir seçim yapmasına katkımız olur.

    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Sevgili Kosovic şimdi okudum sizin yorumlarınızı da. Tekrar ve bolcana teşekkürler, kaleminize sağlık.

  • #8
    Kosovic Hocanın yorumları da eklenmiştir. Faydalı olması dileğimizle..
    estefanyen

    Yorum


    • #9
      Her ikinizin de burnuna sonsuz güvenmekle birlikte yaptığınız yorumlar merakımı cezbetti..
      yarın sabırsızlıkla denemeyi bekliyorum çocuklar...
      burnunuza sağlık...
      İnsanın ruhu kokularıdır...

      Yorum


      • ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkür ederiz hocam sağol. Beğeneceğini düşündüğüm parfümler var...

      • Kosovic
        Kosovic Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler Hakan abi.

    • #10
      Profumum Roma ansiklopedisi gibi oldu konu. İlerleyen günlerde splitler dağıtılında herkes dili döndüğünce yazarsa parfümler için bilgi sahibi olmak isteyenlere doya doya okuyacakları harika bir arşiv bırakmış olacağız.

      Yorum


      • ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Kesinlikle, herkesin katkısını bekliyoruz..

    • #11
      Çok faydalı bir yazı olmuş kaleminize burnunuza sağlık
      Tek tek keyifle okudum ve zihnimde canlandırmaya çalıştım

      Yorum


      • ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok teşekkür ederim. Umarım faydalı olmuştur.

      • Kosovic
        Kosovic Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler Hocam. Bir nebze de olsa, fikir edinmeye katkımız olduysa ne mutlu bize.

    • #12
      Çok teşekkürler yorumlar için hepsi kısa ve açıklayıcı olmuş emeğinize sağlık

      Yorum


      • ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Çok teşekkür ediyorum..

      • Kosovic
        Kosovic Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler Hocam. Umarım bir nebze de olsa fikir oluşmasına yardımcı olmuşuzdur.

    • #13
      Abi ikinizinde kalemine ve burnuna sağlık Profumum Roma dünya genelinde performansından dolayı isim yapmış bir marka ve bence maalesef ülkemize baya geç girdi ama girdi denenmesi kullanılması gereken bir marka ben sizin denedikleriniz haricinde Battito d’Ali,Ambre Aurea ve Fumidus denedim ve çok beğendim verdiği paranın karşılığında kalite ve performans isteyenler bence ziyadesiyle memnun olacaktır

      Yorum


      • UmutAras
        UmutAras Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bunlara ek Ambre Aurea yı pek yorumlayamayacağım deneyeli baya zaman oldu kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim ama ben beğenmiştim Amber sevenler beğenecektir

      • Kosovic
        Kosovic Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler kardeşim. Battito yu herkes övüyor bende merak ettim onu, denk gelirse denicem mutlaka.

      • UmutAras
        UmutAras Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Tavsiye ederim abi sonbahar kış için çok güzel bir parfüm olur

    • #14
      Emeğinize sağlık.Profumum yarı niş tabirinin bir tık üstünde kanaatimce. Creed ile tanıştığımız yarı niş ibaresinin daha doğal sentezi. Tam olarakta konumlandırabilmiş değilim açıkcası.Zaman gerek biraz Markanın lokomotifi olan Acqua Di Sale gerek çıkış yılı, gerekse misyonu açısından Gio izlerini taşıyor sanki. Harman olarak ve anlatmak istediğini daha iyi anlatan yapısıyla gio'nun büyük abisi gibi. Aynı dönemde çıkış yapıp popülariteyi arttıran taraf Acqua Di Gio tabiki.Sucul-Marine ve Yosun-deniz tuzu kullanımı aradaki en büyük fark olsada tema bakımından, temelde benzerlik taşıyorlar.Benzer bir örnek vermem gerekirse Git ve Cool Water diyebilirim. Gen aynı, zihindeki uyanış aynı fakat sonuç olarak köprüden önceki son çıkışta ayrılıyorlar.Dönemin veya o senenin pazarlama malzemesi gayet net. Hangisi önce üretilmiş ve piyasaya sürülmüş araştırmak lazım Daha öncede yazmıştım Arso ile ilgili. Amouage Bracken seven Arsoya bayılır.En uzun soluklu Arsoyu deneme imkanı buldum.)(sadece Acqua Di Sale sahibiyim) Muadili ve benzeri olabilir fakat daha kalitelisini koklamadım kulvarında.
      Son Düzenleme İlyas; 21-08-19, 23:34. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • Kosovic
        Kosovic Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler İlyas Hocam.

    • #15
      Yıllardır Victrix ile ilgili konusu açılınca anlatır dururdum. Sizin de yazmanız iyi olmuş. Gizli bir hazine ortaya çıkacak tabi bu benim açımdan iyi olmadı. Artık çoğu kişi Victrix kullanıyor olacak

      Elinize sağlık. Çok güzel bir referans sayfası olmuş..

      Yorum


      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        İşin şaka kısmı bu tabi. Elbette bilinsin duyulsun istiyorum ben de güzellikler. Splitleri neden yapıyoruz yoksa değil mi? İkinizin de eline emeğine sağlık. Bu güzel yazı dizisi için ali Kosovic

      • Kosovic
        Kosovic Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Teşekkürler Mustafa hocam 🙂. Bu kadar fazla split ile uğraşmanızdan, paylaşım isteğinizin olduğu belli oluyor zaten hocam.

      • ali
        ali Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        cantona8 emek konusunda eline su dökülmez sağol varol hocam
    İşleniyor...
    X