Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Acqua Di Sale - Profumum Roma

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Acqua Di Sale - Profumum Roma


    Click image for larger version

Name:	profumum roma acqua di sale.jpg
Views:	1306
Size:	141.7 KB
ID:	128447

    Havalar ısındı içimiz kıpır kıpır olmaya başladı. Deniz, kum, güneş üçlüsü günden güne bizi kendine çağırıyor. Peki bu 30 derecenin üstüne çıkan sıcaklarda ne kullanacağız? Hemen akla gelen deniz temalı parfümler fresh ve aquaticler. İyi güzel tamam da bu tarz aquaticlerin hepsi 1-2 saat dayanıyor diyorsanız Acqua di Sale sizin kurtarıcınız olmaya geliyor.

    Ama öncelikle şuna değinmek gerekiyor. Deniz kokusundan anladığımız nedir? Mesela Akdeniz farklı, Karadeniz farklı, Ege farklı, Marmara farklı kokuyor bana göre. Deniz kokusundan kastımız aslında yaşadıklarımızla ve hislerimizle alakalı bir durum. Bazen yeni kurulanılmış ve nemli kalmış bir plaj havlusu bile bize deniz hissiyatı verir. Bazen teninize yapışmış kızgın kumlardan o hissiyat gelir. Bazende sahilde kullandığınız güneş kremi size deniz havasını taşır. Sahilin çevresindeki bitki örtüsü, bahçe veya orman bile sizin deniz hissiyatlı parfüm anlayışınız değiştirebilir.

    İşte Acqua di Sale'in şimdiye kadar ki bize sunulan, deniz temalı parfümlerden, oldukça farklı ve çekici kılınmasının sebebi, belki de bizim bu zamana kadar yaşayamadığımız, fakat parfümörün bilinç altından çıkartmış olduğu deniz temasıyla alakalı bir durum.

    Parfüm buram buram deniz suyu kokmuyor bunu öncelikle belirteyim. Ama yaşatmış olduğu aura sizi denize götürüyor, tatili aklınıza getiriyor. Yani her daim enerjik ve mutlu hissettiryor kullananı.

    Parfümün içinde açıklanan notalarına baktığımızda deniz yosunu, deniz tuzu, mersin ağacı, sedir ağacı gibi notaları görüyoruz. Parfümü ilk sıktığım zaman burna hücüm eden ve rahatsızlık veren kimyasal ve sert bir kokuyla karşılaştığımda içimden eyvah diye hayıflandım. Ama neyseki bu durum çok uzun sürmedi yaklaşık 2-3 dk sonra parfüm kendine gelmeye başladığında bende kendimden geçmeye başladım. O baştaki kimyasal etki gittikten hemen sonra güneş kremi gibi bir kremsi hissiyat tenimde oturmaya başladı. Bir diğer taraftan yosun ve tuz gibi mineraller bu havanın içine işlemeye ve sanki denizden yeni çıkmış ve teninde güneş kremi olan bir vücut gibi kokmaya başladı. Bir müddet sonra yosun ve tuz kendini daha fazla hissettiriken kremsi hava daha bir geri plana attı kendini. İtalya da hiç bulunmadım ve İtalya sahillerini hiç bilmiyorum ama görsellerden bilinç altımda kalan tablo bana bu aurayı çağırıştırıyor. İtalya denizi sence nasıl kokar deseniz sanırım Acqua di Sale gibi kokuyordur derim. Dip notalara geçtiğimizde ise bu kremsi, tuzlu deniz havasına misk eklenerek yumuşak ve temiz bir kapanışa imza atmakta.

    Yazlık performanslı parfüm arayışı içinde olan arkadaşların hem koku güzelliği hem genel beğenisi hemde üst düzey performansı ile baş ucu parfümü yapacak kadar iddilaı bir parfüm. Kesinlikle abartmıyorum ertesi gin bile teninizden gelen kokuya şaşıracaksınız. Birde kalıcılığı kadar farkedilirliği de iyi neredeyse teninizde kaldığı süre boyunca farkedilirliğinden birşey kaybetmiyor dersem yanlış olmaz. Parfümde hem farklı bir deniz havası var hemde güneş kremi gibi bir hissiyat var. Oldukça değişik ve ciddi anlamda çok başarılı bir kompozisyon.

    Yurtdışı satış fiyatı 219 Euro olan parfüm bu parayı son damlasına kadar hakediyor. Zaten 2-3 spreylemeden fazlasını kullanamazsınız sizi boğar. Extrait parfüm konsantrasyonunu size sonuna kadar hissettiriyor.

    Yakın zamanda Türkiye pazarına girmesini beklediğimiz markanın diğer parfümlerini de denemeyi dört gözle bekliyorum. Özellikle adından övgüyle söz edilen Battito d'Ali yi denemek için sabırsızlanıyorum.


  • #2
    Ben de geçen sene şişeli edinmiştim. İyiki almışım dediğim parfümlerden. Markada bir arkadaş sayesinde bi hayli sample denedim. Genel olarak beğeniye uygun ve süper performanslı kokular. Battito dAli, Victrix, Dulcis in Fundoyu baya beğendim. Battido dali çok kaliteli bir gurme koku hissi verdi, tam ortada unisex bir parfum. Eccelso sandal ağacı sevenler için kremsi sandal ağacı. Bana göre Kilianın Scred Woodtan çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Victrix ise içinde defne yaprağı ile biraz loewe 7 naturalı andırdı koku olarak ama tabi aquatik değil bol vetiverli odunsu sınıfta, onu da çok beğenmiştim. Nasip olursa gelecek ay İtalya seyahatim olacak Romada dükkanlarına gitmeye çalışacağım. Fiyatına göre 1 ya da 2 şişe daha düşünüyorum. İnşallah buralara da gelecek gibi bu sene kulağa fısıltılar geliyor
    Son Düzenleme Drekoo; 16-06-19, 11:35. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • KARALARIN_CEMAL
      KARALARIN_CEMAL Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Komşuda pişer bize de düşer. Artık senden meyve alma zamanım geldi Ekremcim. Sen anladın!...

    • protectedsugar
      protectedsugar Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      :-))

  • #3
    Kalemine sağlık altuğ abii koklamış kadar olduk bi hayli merakda etmedim degil 😊

    SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

    Yorum


    • #4
      "Profumum Roma" ve "yazlik" terimlerinden bahsediliyorsa, orada Acqua di Viva dan bahsetmemek haksizlik olur. Bugune kadar kokladiginiz tüm limon temali serin parfumlerin zirvesi. Bir kucuk not; Victrix bayilarak kullandigim bir parfum ve Ekrem hocanin bahsettigi "klorlu havuz suyu" benzetmesi kafalardaki algıyı "Loewe 7 Natural benzeriymis" seklinde degistirebilir. Burasi tehlikeli. Cunku o parfumle tema olarak bir alakasi yok. Koklayabileceginiz en saglam "bay leaf" temali, yemyesil bir parfum sizi bekliyor Victrix te. Muhtesem bir vetiver ve bay leaf uyumu soz konusu ve vetiver kullanimi Terre d'Hermes teki gibi. Yani hic baskin degil. Vetiver baya güclendirici bir strüktür gibi kullanilmis. Biraz guclu bi vetiver kullanilsa insani yorarmis zaten. Çogu Profumum Roma gibi bu da performans olarak arşa cikmis durumda. Boylesine yesil veya boylesine citrus kokulari ayni zamanda performans canavari haline getirebilen bir marka iste.. Bize de boyle koklayip yazmak dusuyor...
      Son Düzenleme cantona8; 16-06-19, 09:43. Tarafından yapıldı.

      Yorum


      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Kesinlikle Ekrem hocam. Başka parfümlerini de deniyorum ben de fırsat oldukça. Aklımda kalanlardan biri incir temalı Ichnusa, diğeri kakao temalı Sorriso, bir diğeri sert odunsu vetiverli boozy Fumidus ve son diğeri enteresan bir nane yorumu Thundra... Denk gelirsen mutlaka bak.

      • connoisseur
        connoisseur Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Fumidus dedin beni kalbimden vurdun Mustafa hocam. Yillar once Jovoy'da denedigimde beni cok etkilemisti ama koleksiyona eklemek bir turlu kismet olmadi. Marka Turkiye'ye geldikten sonra ilk isim bu olacak herhalde

      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        connoisseur Sercan hocam zaten denedikten sonra senden kacmasina pek olanak yoktu. Umarim bir an once gelir. Ilgilisine selamlar buradan

    • #5
      Ellerine ve burnuna sağlık abi çok güzel anlatmışsın geçen yıl denemiştim ve kokudan ziyade performansı ile beni baya etkilemişti kışlık baba parfümlerle bile yarışabilecek bir performansa sahip gidip anlamsız 3-5 tane tırt yazlık alınacağına bir tane aqua di Sale bir tanede Beach Hut tüm yazı canavar gibi çıkarır

      Yorum


      • #6
        yazlık parfümlerin kalıcılık koşulu sentetik olmasına bağlı diye düşünüyorum, bu kokuda durum nasıl acaba hiç denemedim ben maalesef.

        Yorum


        • #7
          Bir an reklam metnini okuyorum sandım Çok güzel ve derinlemesine bir inceleme olmuş. Deniz kokusu seven biri olarak yosunumsu bir ferah parfümü merak ettim. Denemek istediğim bir üründü incelemesine denk gelmek ayrı bir güzellik oldu.

          Yorum


          • #8
            Doğal hissiyatından dolayı yazlık parfüm listeme eklediğim kaliteli bir koku

            Yorum


            • #9
              Şişeli alan kesinlikle pişman olmaz. Ülkemizde fiyatları Avrupa’ya göre gayet makul. Yelkenli yat ile gezintiye çıkarır. Yosunlu kayalıklarda Rakı Balık yaptırır. Öyle hissiyatlı bir deniz havası alıyorum.

              Yorum


              • #10
                Mükemmel bir parfüm, beklentileri düşük tutup yaz için kulllanmak üzere parfüm arandığında performansı ferah marin yapısı ile acqua di sale vazgeçilmez bir parfüm benim için

                Yorum


                • #11
                  Selam,
                  Acqua Di viva ve Acqua Di Sale yi karşılatırsanız , tercihiniz hangi yönde olur?

                  Yorum


                  • mizansen035
                    mizansen035 Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    İkisi de farklı kulvarlarda parfümler hocam. Viva, şimdiye kadar kokladığın en iyi limon , citrus parfümü olabilir. di sale ise en iyi Deniz temalı parfümlerden biri bence. Hatta benim denediğim en iyisi diyebilirim. Performansları konuşmaya gerek yok zaten bu markanın bütün parfümleri performansta zirve. Fakat ben şişeli alacak olsam düşünmem di sale alırdım. Ki alacağım şimdilik elimde fazlaca citrus temalı parfüm var.
                İşleniyor...
                X