Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane Safran Colognise

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane Safran Colognise

    Click image for larger version

Name:	safran colognise.jpg
Views:	770
Size:	43.3 KB
ID:	124447


    Geçtiğimiz yıl benim açımdan en dikkat çekici ve başarılı çalışması Colognise idi. Seveni çok olduğu kadar kolonya kokusundan çok farklı bulmayanlarda bir hayli fazlaydı. Şimdi o kolonya kokusu diyenleride kendine çekecek bir çalışma yapmışlar. Aslında DNA ya baktığımız zaman klasik colognise kokusunun hissediyorsunuz. Ama içeriğinde kullanılan meyve notaları ve safran parfüme bir hayli karakter kazandırmış. Artık kolonya değil parfüm olmuş.

    Bana kalırsa ünlü italyan marka Acqua Di Parmanın kahverengi şişelerinde satılan parfümlerine rakip olmuş. O kalitede daha uygun bir fiyata performansı daha yüksek bir parfüm olmuş. Zaten Colognise ve Safran Colognise ile beraber ilerleyen dönemlerde bu serininde çeşitlendirileceği hakkında ipucu vermiş oldu bize Nishane. Yazlık, fresh, performanslı bir parfümün çok zor bulunabildiği bir dönemde, çeşitlendirmelerle beraber ilerleyen döenmlerde bir hayli popüler olabilecek bir seri.

    Parfüm yine doğal turunçgillerle açılış yapıyor turunçgillere ayva ve egzotik meyveler eşlik ediyor. Açılışı canlı ve enerjik mutluluk verici. Bu kısmı geçtikten hemen sonra hiç alışık olmadığımız bir safran bizi karşılıyor. Safran aslında girdiği kokuya biraz karanlık ve buruk bir tat bırakan bir bitki ama burada parfümün geneline ayak uydurarak canlı ve parlak bir kullanım söz konusu olmuş. Safran kokusunu almaya başladığınız andan itibaren safran ana karakter oluyor. Safrana en fazla eşlik eden ayva ve manolya oluyor. Bu kısım enerjikten ziyade egzotik. Dip notalarda miskin baskın olarak devreye girmesiyle beraber temiz kokan bir tabana yerleşiyor. Bu kısımdan itibaren Colognise DNA sını net olarak size hissettiryor ve uzun süre bu şekilde tende kalmaya devam ediyor.

    Safran colognise ne tam bir niche nede designer. Nichelerdeki kalite hissiyatını alıyorsunuz ama aynı zamanda kullanımı kolay ve genel beğeniye uygun. Yani uzun uzun ne kullansam diye düşündüğünüz zamanlarda değil, modunuzun ve enerjinizin yüksek olduğu zamanlarda dolabı açtığınızda elinizin ilk gideceği parfümlerden biri olacaktır. Günlük kullanım için birebir.

    Ben özellikle yaz akşamlarındaki o hafif esintiyle beraber harika bir aura yaratacağını düşünüyorum. Gündüz parfümünden ziyade bana göre tam bir yaz gecesi parfümü. Bu yönüyle bahar kullanımına da uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta parfüme Colognise Nuit ismi daha bir cuk otururdu diye içimden geçirmeden de edemiyorum.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği bildiğimiz yaz parfümlerinden çok daha iyi. Genel beğenisi bir hayli yüksek, sentetiklik hissedilmeyen, fiyat performans oranı çok iyi, benim açımdan bu yönleriyle yine yüksek puan alan bir çalışma. Dolabımda olmasını isteyeceğim bir parfüm olmuş.


  • #2
    Colognise ilk kullandığımda bende standart kolonya gibi koktuğunu düşünmüştüm ama sonra farklı hava sıcaklarında tekrar deneğimde çok sevdim, şimdi bu versiyonu daha derin ve sizin deyiminizle kolonya değil parfüm olmuşsa harika haber, sabırsızlanıyorum ilk fıs için

    Yorum


    • #3
      Colognise'ı ilk denediğimde düz ve kişiliksiz bulmuştum, fakat kullandıkça kendisini sevdirdi. Hatta şöyle diyeyim, beğendiğim parfümlerle ilgili zevkimi acayip(!) bulan yakın arkadaşım bile kokusunu farkedip kendine istedi bile. 😄 Bu versiyonunu da merak ettim, ayrıca Colognise serisi Nishane'ye çok yakışır. Diğer serileri çok parfüm-parfüm çünkü, ağdalı ve günlük hayatta boğucu olabilen kokular...

      Yorum


      • #4
        En yakin ne zaman spliti olur bu kokularin acaba???


        Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

        Yorum


        • #5
          valla hocam colognise arayıp arayıp bulamadıgım ve çok begendiğim bir parfümdü bunu şişeli edinmek isterim açıkcası

          Yorum


          • #6
            Şişeli alınabilecek cinsten yaz için alınabilecek alternatiflerden

            Yorum


            • #7
              Colognise sevdiğimi yukarda yazmışım, halada seviyorum gerçekten güzel parfüm ama performansı yaz için çok başarılı olsa da biraz sıkıcı bir parfüm, ama safran colognise daha güzel versiyonu benim için

              Yorum


              • #8
                Orijinaline göre kesinlikle daha meyveli hissettiriyor.

                Yorum


                • #9
                  Bunu da bir kenara not edelim

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X