Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nishane Unutamam

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nishane Unutamam

    Click image for larger version  Name:	unutamam nishane.jpg Views:	1 Size:	35.9 KB ID:	124104

    Nishane'nin o ilk serisindeki parfümleri seven onlara özlem duyan bir kesim var bu müjdeli haberi o zaman onlara verelim.

    Nishaneyi o ilk koleksiyondaki çizgisiden uzaklaştı artık marketinge oynuyor diye eleştirenler vardı. İşte Nishane Unutamam ile o kitlenin gönlünü almaya geliyor. Oldukça farklı tarz ve indie çalışma olarak adlandırabileceğim bir yapıda Unutamam. En son yazacağımı baştan yazayım Medea connoisseur cantona8 Makedon size güzel haberler var.

    Bildiğiniz gibi biz parfümseverleri ilk olarak Afrika Olifant, Munegu, Sultan Vetiver, Patchouli Koza gibi farklı stili ile kendine bağlamıştı Nishane. Daha sonradan Fan Your Flames, Hundred Silent Ways, Hacivat gibi daha piyasaya ve genel beğeniye uygun kokularla devam etti yoluna. Ama piyasa gereği de bunu yapmak zorundaydı. Sonuçta o ilk seri hepimizin gözünde farklı bir yeri olsa da o tarz işleri seven, benimseyen kitle ne yazık ki belli bir oranda kalıyordu. Bizim tarafımızdan her ne kadar beğenilen ve övülen parfümler olsa da bu acımasız piyasanın içinde yeterli oranda satış rakamlarına ulaşamıyordu. Sonuçta bu sektörde kalıcı olmak istiyorsanız piyasanın beklentilerine karşılık vermeniz gerekiyordu ve Nishane de bunu yaptı. Ama en nihayetinde 6 parfümden oluşan No Boundaries konseptine Experimental Line adını verdiği serisinin ilk parfümü. O ilk indie kimliğinden bir parfümü bizlerle buluşturup sizleri unutmadım diye mesajını iletmiş oldu. Hemde bence koleksiyonun eksik parçası olan aromatik bir fujer ile. İlerleyen zamanlarda bu seriye devamınında geleceğini belirteyim. Hemde bu tarz parfümler sevenlerin heyecanını arttıracak parfümörlerle diyerek gelecek adına bir ipucu da vereyim


    Unutamam ismininin geldiği yer her ne kadar parfümörü Miguel Matos'un Ebru Gündeş hayranlığından ve en sevdiği şarkısınında Sezen Aksu imzalı Unutamam şarkısı olması olarak açıklansa da ben sanki burada subliminal bir mesaj algılıyorum. O eski Nishane serisine olan bir gönderme gibi.


    İndie sevenler ne bekler? Biraz aykırı farklı ve derin bir iş biraz da kirli ve animalik bir parfüm. İşte unutamam da bunu tam anlamıyla yansıtmış ve bizi indie benzeri bir çalışma gibi karşılamış.

    Şimdi Unutamam'a yakından bakalım

    Açılışı keskin bir nane ve lavanta işbirliği ile yapıyor. Ona eşlik eden aromatik otlarla oldukça maskülen ve eski tarz bir açılış. Hani o 80 ler sonlarında çıkan Chanel Antaeus, Azzaro PH, YSL Kouros gibi devlere bir selam çakıyor ve yoluna devam ediyor. Orta notalarda Karanfil ve kekik müthiş farklı bir hava katmış parfüme alttan altada Castoreumdan gelen hayvansallık burnunuzu yalamaya başlıyor. Bu kısımda parfüm tam bir aromatik fujere dönüşüyor. Erkeksiliğin dibini sıyırıyor. Alt notalara geldiğimizde meşeyosununa eşlik eden amber ve paçuli ile farklı bir iz bırakarak tenden ayrılıyor. Parfüm öyle bir dengede ki ne çok eski ne çok ferah ne de çok hayvansal. Tam olması gerektiği gibi sürekli sivrilen bir tarafı var baştan sona keskin ama kendi içerisinde bir o kadar dengeli. Ben bu tarz parfümleri severek kullanıyorum ama belirtmeliyim ki kullanımı her kesim tarafından kolay olacak bir parfüm değil.

    Unutamam net olarak serinin en aykırı en ilginç işi olmuş. Seven çok sever sevmeyen ise saygı duyar.

    Şunuda yazmadan edemeyeceğim. Parfüm bana Slumberhouse tarzını hatırlattı gerek sıvı rengi gerek sıvının yoğunluğu gereksede tarz bakımından. Trendleri umursamayan satış kaygısı olmayan hitap ettiği kitleyi kendine bağlayacak ve sevdirecek bir çalışma. Burada forum mesajı aldı

    Kalıcılığı oldukça başarılı farkedilirliği ise çok bağırmayan cinsten ama tenede çok yakın olduğunu söyleyemem. Zaten bu tarz parfümlerin bağırması çok yerinde olmuyor. Kullanıcısını mutlu etmeye yönelik çalışma olduğundan bileklerinizden burnunuza hareket ettikçe ulaşacak koku farkedilirlik açısından yeterli olacaktır.

    Yakın zamanda satışa sunulacak parfüm, belki en fazla satan parfümü olmayacak nishanenin, ama parfümseverler arasında çok ses getireceği su getirmez bir gerçek.




    Son Düzenleme matrai; 05-05-19, 16:55. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Güzel ve detaylı inceleme yazınız için teşekkür ederim. Her ne kadar bana hitap etmeyen bir parfüm izlenimi edinsem de en azından Nişhanenin niche kavramının içini dolduracak nitelikte, herkese hitap etmeyen farklı bir iş çıkarması açıkçası güzel bir olay. Tabi tüm bunlar denemeyeceğim anlamına da gelmiyor. Hayatın ne getireceği belli mi olur ☺️

    VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Yorum


    • #3
      Bilgilendirme için sağolasın. Umarım haklısındır. Ne zamandır pek bir heyecan duyamıyorum Nishane ile ilgili. Bu arada başlıkta "s" harfini atlamışsın, onu düzeltiversene Altuğcum.

      Yorum


      • matrai
        matrai Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Seni tanıyorsam yanılmam

      • Medea
        Medea Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Sana güveniyorum

    • #4
      Eline sağlık abi kouros dedin ben iptal oldum inşallah orijinal birşey olmuştur artık firmaların kopyala yapıştır işlerinden sıkıldık

      Yorum


      • #5
        Bende var 😉

        Yorum


        • #6
          Bu parfum beni de çok heyecanlandırıyor...

          Yorum


          • #7
            İddialı bir parfüme benziyor, çok tarzım değil gibi hissettim ama hiç belli olmaz tabiki denemek şart.

            Yorum


            • #8
              Güzel bilgilendirme olmuş teşekkürler.

              Yorum


              • #9
                Gecen sene cikarilan serideki parfumler beni hic tatmin etmese de bu sene yaratilan islerden umudum var. Denemek icin bekliyorum.

                Yorum


                • #10
                  Kaleminize ve burnunuza sağlık altuğ hocam indie dediginiz için bi gönlümü çalmadınız değil kendisinin splitini merakla bekliyoruz teşekkürler inceleme için
                  Her Kalp İçindeki Çiçeğin Kokusunu Verir.

                  Yorum


                  • #11
                    İnternette gördüğüm kadarıyla 30 ml lik şişelerde çıkacakmış. Nishane Bazı parfümleri 50 ml den 100 ml e yükseltmeyi düşündükleri gibi bunların da ileride büyüyeceği kanaatindeyim. 30 ml piyasa da pek tutulmayan bir şişeleme türü. Genelde çok özel parfümlerde talep oluyor 30 ml için. Areej ve Slumberhouse gibi, ki Slumberhouse da bazı parfümleri talep üzerine 100 ml çıkarttı. Areej in ilk 3 serisi 50 ml di. Bazı parfümörler ile niçin 30 ml çıkartmıyorlar diye konuştuğumda, koleksiyonerler o şekilde istiyor, 30 ml denedim ama koleksiyonerlerden olumlu geri dönüş alamadım dediler.
                    Danimarka da fiyatı tl karşılığı 850 tl
                    Son Düzenleme Kosovic; 16-05-19, 21:26. Tarafından yapıldı.

                    Yorum


                    • Frozenwings
                      Frozenwings Yorumladı
                      Yorumu düzenleme
                      Kendi adına konuşursam 30 ml'likler de gayet alınası, hatta deneme babında ilk baktıklarım oluyor. Fakat 30 ml fiyatını görece yüksek görünce almaktan vazgeçiyorum.

                  • #12
                    Deneyimsellik açısından farklı bir opsiyon olabilir belki ama bana göre kullanılabilirlik açısından zor bir parfüm

                    Yorum


                    • #13
                      Başta iğrendim ama parfümü gördükçe sürekli kokladım prfüme biraz şans vermek lazım, bunca parfüm arasında bunu kullanmayı çok düşünmesem de koleksiyonumda olup koklamak istediğim nadir hayvansal kokularımdan biri

                      Yorum


                      • #14
                        Benimde Nishane’den korkum Hacivat’ın genel beğeni başarısına aldanıp çizgilerini bozmaları. İnşallah daha Sanatsal çalışmalar yaparlar.

                        Yorum


                        • #15
                          Bana içinde sanki öd teması da var gibi geldi ...

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X