Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Yeni başlayan parfümere tavsiyeler

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Yeni başlayan parfümere tavsiyeler

    Herkese Selamlar,

    Konunun başlığına bakıp tavsiye bekleyen arkadaşlar varsa onlar için üzgünüm çünkü aslında bu konuyu tavsiye vermek için değil almak için açtım
    Sorularım şunlardır;

    Şimdi kahve hobisi alsa ben birine ilk bir değirmen ve farklı çekirdekler, demleme yöntemi vs vs öneririm ancak konu kahve olunca nereden başlayacağım ile alakalı rehber bulamadım.

    Hangi notaları, kokuları, parfüm tarzlarını sevdiğimizi nasıl keşfedebiliriz?

    Açık parfüm satan firmalar var bunlar öneriliyor mu mesela
    ?


    Önceden Hugo boss gibi fresh kokular kullandım ve epey hoşuma gitti ancak akşamda ağır rochas gibi kokuları seviyorum ve aklımı alan tek koku bir ramazan gecesi bana ikram edilen Abdussamed Elkureyşiden Kaşabel-oud ya da Makkah Blend'mi olduğuna emin olmadığım bir esanstı. Bu esans kolumda bir gün boyunca kaldı ve tüm gün devamlı koklardım. Ancak tekrar bulamadım bunu maalesef. Bu yazdıklarıma binaen siz dostların tavsiyeleri neler olur?. Direkt şunları şunları açık al ya da dekant al diyerek yazarsanız ya da makale gibi şeyler varsa okumaya, kendi koku tarzımı keşfetmeye hazırım. )
    Teşekkürler

  • #2
    Foruma takıl yeter hersey kendiliğinden gelişiyor 😉

    Yorum


    • #3
      Kovidden yana endişeniz yoksa, öncelikle klasikleşmiş kokulardan başlayarak parfümerilere deneme ziyaretleri yapın. Denediğiniz kokular hakkında not alın. Fragrantica, Parfumo, Basenotes gibi veritabanlarından içeriklerini, tasarımcılarını öğrenin. Hangi notaları, akorları, parfümevlerini, parfümörleri beğendiğiniz ortaya çıktıkça, bu veriler üzerine yoğunlaşarak yeni koklama listeleri oluşturun.

      Bunun yanısıra, baharat, meyve vb. doğal kokuları ve bulursanız saf esansları koklayıp öğrenin.

      Okuyun, izleyin (Vedat Ozan'la başlayabilirsiniz).

      Eğer parfümeri dünyası daha da ilginizi çekerse, kendi koleksiyonunuzu kurmaya başlayabilirsiniz.

      Yorum


      • #4
        Yabancı youtube kanallarında oldukça başarılı kanallar var eğer ingilizceniz iyiyse. Benim en çok beğendiklerim.


        1-)Smelling Great Fragrance Reviews: https://www.youtube.com/user/LookFeelSmellGreat

        2-)Frag Mental: https://www.youtube.com/channel/UCm1...zlO42r9_4Oc8Eg

        3-)Aaron Terrence Hughes : https://www.youtube.com/c/AaronTerenceHughes/videos

        1 numarada çok güzel listeler bulabilirsin. Mevsimlere göre en iyi kokular, nişler designerlar, notalarına göre en iyi kokular vs vs. (Tabi hepsi Sebestian'ın fikirlerine göre fakat kendisinin gerçekten çok geniş bir koleksiyonu mevcut. Aynı zamanda Doğu kültüründen gelme, Ermeni asıllı o yüzden bizim buraların kültürüne vs hakim. Arada en sevdiğim koku Turkish Coffee gibi şeyler duyabiliyorsun )

        2 numara ingiliz. Mevsimlere göre parfüm önerileri vs. yapıyor. İçerik çeşidi olarak 1 numaraya göre daha az fakat oldukça samimi ve iyi biri kendisi.


        3 numara ise şahsi fikrimce Youtube'un profesyonel bir konu üzerine en iyi içerik üreticilerinden. Kendisi ingiliz bir parfümör. İlk olarak Frag-Mental kanalına konuk olarak başladı sonra kendi kanalını açtı. Parfümlerin notalarını, yapılışlarını, arkalarındaki sanatı çok ayrıntılı bir biçimde inceliyor. Her videosunda yeni parfümleri deniyor kendi fikirlerini söylüyor. Bakmanı mutlaka tavsiye ederim.


        Videoları izleyerek ilgini çeken kokuları dekant olarak alıp deneyimlemek bence çok güzel ve eğlenceli bir başlangıç noktası.

        Yorum


        • #5
          yeni başlayanlar armani code hugo boss matara jean paul joop homme vb vb parfümlere yönelsinler

          Yorum

          İşleniyor...
          X