Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

BeauFort London Coeur de Noir

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • BeauFort London Coeur de Noir

    Click image for larger version  Name:	375x500.33795.jpg Views:	1 Size:	23.9 KB ID:	95762


    BeauFort London Coeur de Noir:
    İngiltere merkezli bir parfüm evi olan BeauFort, Fathom V ile aldığı ödülden sonra dikkatleri iyice üzerine çekti. Fathom V, ilk denediğimde de şimdi de hala kendi sınıfındaki en beğendiğim parfüm olarak aklımda yer etmiş durumda. Haliyle bu kadar güzel bulduğum bir markanın diğer tasarımlarına da bir göz attığımda birbirinden enteresan içeriklere sahip parfümlerinin olduğunu gördüm ve tüm BeauFort London parfümlerinin samplelarını sipariş etmiş, en merak ettiğim parfümlerinden biri olan Coeur de Noir’i deniyor halde bulmuş oldum kendimi. Tek kelime ile muhteşem! Uzun zamandır hasret kaldığım bir tarz ve açılış. Çok yoğun bir rom ve zencefil geliyor. Ama öyle bilindik bir şeye benzemiyor. Özellikle yanık, isli bir efekt var. Ardından hemen kupkuru bir deri geliyor. Sanki tütsülenmiş bir deri gibi. Islak küle yakın bir koku hissiyatı veriyor. Kullanılan tütünden kaynaklanıyor olma ihtimali üzerindeyim. Orta kısımlara gelirken bu yanık kuru hava, çok hafif yanık plastik gibi davranıyor ama itici bir şekilde değil. Mürekkep kokusunu ise net şekilde algılayabiliyorsunuz. Çünkü bildiğimiz dolma kalem mürekkebi gibi kokuyor sanki. Plastiğimsi yanıklığın da sebebi sanırım mürekkep. Huş ağacı notası belirtilmiş ama tat olarak Aventus’ta kullanılan huş ağacına pek benzememiş örnek olarak. Tanıdığım huş ağacı içeren parfümleri bir gözden geçirdim. Coeur de Noir’de derili karanlık bir odunsu hava var. Odunsu karanlık bir deri mi yoksa? Parfüm gerçekten çok başarılı ama bir o kadar da tematik. Fathom V kadar kullanılabilirliği yok. Ama kokladığım en farklı parfümlerden birisi ve kesinlikle imza parfümü dediğin böyle olur. Beğeni olarak düşündüğümde, odunsu kısmı biraz daha reçineli ve odunsu aromatiklikte olsaydı 10/10 derdim. Deri kullanımından bahsedecek olursam eğer; Bois 1920 Oro’daki deri-tütün kullanımı ile çok benzer. Oro’nun sıfır aromalı hali gibi kokuyor. Hatta tek başına deri olarak ele aldığımızda Mona di Orio Cuir’deki deri kullanımına da çok yakın. Fanatik seviyede beğendiğim bu iki parfümle kurduğum köprüler ile Coeur de Noir’i ne kadar beğendiğimi açık etmiş oldum. Performans falan konuşturmayacak kadar otoriter ve sert bir parfüm. Yinelemiş olacağım ama tam bir imza parfümü. Kullanım alanı çok kısıtlı ve haliyle genel beğeniye oynayacak bir koku değil. Zaten böyle bir amacının da olmadığını içeriğine göz attığınızda anlıyorsunuz. Tek olumsuz yanı kuru ve tekdüze ilerlemesi. Benim için ise epey kuru ve depresif olması. Biraz daha aromatik bir reçine tadı barındırsaydı keşke. Ama yine de huş ağacı ve mürekkep durumu kurtarıyor. 9/10.

  • #2
    Aynı parfümü yorumlamışız cantona8 hocam. Acaba ben de kendi yorumumu buraya mı geçirmeliyim yoksa diğer başlıkta mı kalmalı?

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: cornelius View Post
      Aynı parfümü yorumlamışız cantona8 hocam. Acaba ben de kendi yorumumu buraya mı geçirmeliyim yoksa diğer başlıkta mı kalmalı?
      hocam bence farklı kalemlerden iki ayrı yorum. inceleme sayfasına ekleyebilirsiniz bence

      Yorum


      • #4
        Mona Cuir gercekten cok güzel bi deri . Şayet onada benziyor ise cok basarili olmali .

        Yorum

        İşleniyor...
        X