Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Histories De Parfums Irrévérent

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Histories De Parfums Irrévérent

    Click image for larger version

Name:	Irrévérent yorum.jpg
Views:	57
Size:	25.4 KB
ID:	83024


    Geçtiğimiz yıl sonunda çıkan ve henüz ülkemizde tanışamadığımız Histories De Parfums En Aparte serisindeki 3 parfümden ilki olan Irrévérent ı ve diğer parfümlerini geçtiğimiz günlerde yurtdışından sample olarak temin ettim. Şimdi Irrévérent ı sizler için anlatmaya çalışayım.

    Öncelikle açılışta lavanta ve elemi ile soğuk ve sıcak dengesinde oldukça farklı bir açılışa imza atıyor. Bu zamana kadar bu şekilde bir açılışa hiç denk gelmedim daha en başından heyecanlandıyor parfüm beni. Bir süre sonra plastiğimsi bir deri gösteriyor kendini notalarına baktı ama deriye dair birşey belirtilmemiş zaten çok kısa süre kendini gösterip geri çekiliyor. Orta notalara girdiğimizde lavanta yerini kahve ve oud a bırakıyor elemi yine baskın nota. Bubu kısım daki kahve ve oud kullanımı bana markanın Fidelisini hatırlatıyor. Hem biraz karanlık hemde lezzetli ama aynı zamanda pürüzsüz bir ilerleyişi var. Dip notalara geçtiğimizde ise amber tüm gövdeyi sarıp içerisinde tabiri caizse eritiyor. Harmanlaması gerçekten çok iyi bir parfüm Irrévérent. Soğuk olarak başlayıp sonlarına doğru yün kazak gibi sıcacık bir yapıya bürünüyor. Koklaması ve kullanması oldukça keyifli.

    Kalıcılığı ve farkedilirliği markanın diğer parfümlerinde olduğu gibi son derece iyi. Notalarda bir sentetiklik veya burun tırmalayan bir yapı hissetmedim. Özellikle orta notalardan sonra pürüzsüzlüğü ve balzamikliği ders niteliğinde.

    Eksi tarafı markanın diğer parfümlerine göre yüksek fiyatı. Tr ye geldiğinde 1500 tl den aşağısının olacağını hiç sanmıyorum. Yurtdışı satış fiyatı bile 220 Euro...

    Kullanmak ve koleksiyonuma eklemek isteyeceğim bir parfüm. Ama sanırım bu fiyatlardan almayacağım. Kampanya vs olduğunda 1000 tl civarına denk getirebilirsem kesinlikle dolabımda yerini alacaktır.
İşleniyor...
X