Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Soivohle Underworld

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Soivohle Underworld

    Click image for larger versionName:	375x500.12376.jpgViews:	1Size:	26.1 KBID:	82780








    Soivohle Underworld: Baştan sona rafine. Baştan sona kalite. Yıllarca aradığım her şeyi onda buldum. Sakızımsı reçinelerden olgun ve madeni vetivere, hayal ettiğim en güzel kakao-vanilya bileşiminden mutluluk veren beyaz çiçeklere… Soivohle Underworld uzun yıllar sonra beni en çok etkileyen parfümlerden birisidir. Açılışında damla sakızı ve çam ortasında bir yerlerde olan reçineler, beyaz çiçekler (ki yasemin ve zambak en sevdiğim beyaz çiçeklerdir), çok olgun ve oturaklı bir vetiver (tıpkı O’Driu Pathetique’deki gibi) ve çok az da tarçın var. Bunların hiç biri kaybolmuyor. Sadece biraz geri çekiliyorlar ve sahneye vanilya tatlılığı ekleniyor. Buruk bir karanfil ve tarçın ile kakao ve kahvenin ince dokunuşları, ortaya net bir odunsu baharatlı gurmeye yakın koku çıkarıyor. Çoğumuzun gurme algısı kek, pasta vs gibi kokan parfümlerdir. Kabul. Ama bu parfüme sadece vetiverden ötürü odunsu, karanfil ve tarçından ötürü baharatlı ya da her ikisinden ötürü baharatlı odunsu demek hafif kalıyor. Az önceki cümle ile çelişiyorum ama beyaz çiçeklerden gelen tam yerinde bir de tatlılık var. Aynı zamanda kahve ve kakaodan gelen bir gurmelik var. Kattık karıştırdık valla. Deneyin! Başka bir şey diyemiyorum.
    Edit: Tenden ayrılırken şimdiye kadar kokladığım en güzel reçineyi bırakıyor. Yapış yapış bir durum söz konusu değil. Çok olgun, dolgun bir çıra gibi. Keskinlik yok. Tam tersi yumuşak, pürüzsüz.10/10
    Son Düzenleme cantona8; 25-02-20, 10:15. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Mustafa hocam ne yaptın sen ya...

    Yorum


    • #3
      Her yeni gözbebeği elde edildikten sonra daha yenilerini aratır...

      Yorum


      • #4
        Karanfil hissiyatı aldınız mi bu kokudan acaba ?

        Yorum


        • Asaid
          Asaid Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          beyaz çiçekler > gül/tarçın/vetiver > karanfil/tütsü > kakao > kahve/deri şeklinde sıralıyorum ben. tamamıyla baskın denilecek bir koku yok, hepsi dengeli olarak kullanılmış ve birbiriyle bütünleşmiş. özet olarak çiçek/tütsü/kakao karışımı denilebilir ama kalite çok yüksek. korkutucu bir koku değil, mest edici doğru tabir olur. tütsü/reçine hoşlanmayanlar o kısmını sevmeyebilir ama diğer kısımlarını sevmeyen olmaz bana kalırsa. tütsü/reçine t-rex tarzı gibi baskın değil yada kilise tütsüsü denilen tarzda değil fakat hep hissediliyor.
          karanfil de beyaz çiçekler ve tarçınla karışık olarak var, özellikle açılışın önemli kısmını oluşturan vetiver de kokudaki karanfil hissiyatını ileriki aşamalarda güçlendiren unsurlardan. yine ortalardan itibaren zambak, Yaseminin önünde ve bana kalırsa bu kokuda mest eden çiçeksiliğin ana unsuru bu nota. Mustafa hocamın dediği gibi denemeden çok anlaşılamayacak güzellikte bir koku. reçine bu kadar baskın olup böylesine yumuşak hissiyat veren başka bir koku denemedim. zıt unsurlar ama bir şekilde uyum sağlamışlar.
          Son Düzenleme Asaid; 01-08-20, 21:08. Tarafından yapıldı.

        • Asaid
          Asaid Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          unutmadan, beyaz kıyafette sarı-turuncu leke yapıyor belli olacak şekilde. koyu kıyafette belli olmaz ama.
      İşleniyor...
      X