Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Nobile 1942 - Ambra Nobile

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Nobile 1942 - Ambra Nobile

    Click image for larger version

Name:	ambranobile.jpg
Views:	178
Size:	253.6 KB
ID:	113119


    İlk tanışmamız 1-2 ay öncesine dayanıyor. Küçük küçük notlarımı almıştım bugün tam olarak boğuşmaya başladım kendisiyle.
    Uzatmadan aldığım kışkırtıcı, iyi huylu darbelere geçeyim;
    Öncelikle benim için amber üzerine inşa edilmiş bi’ parfüm bu şekilde olmalı.

    Pek sevemiyorum 1888’deki veteranlığını, hiç sevmiyorum Bond’daki metalci kişiliğini, alışamıyorum Russe’deki sarhoş nezaketine…

    Ambra Nobile ise ilk koklayışta notunu tepelerden alan bi’ kompozisyon oldu. 4 mevsimlik, tam anlamıyla taze, arkadaş canlısı diye de nitelendirebileceğim, günlük güneşlik bi’ oryantal bu.
    Lezzetli bi’ bergamot ve tozsuz topraksız paçuli açılışı sonrası kafama cemre düştü heralde dedim. Gayet berrak, içini dışını görebildiğiniz canlı bi’ açılış. İlk doz sonrası yan masadan portakal çiçeği dokunuşu bi’ kaç saniye Dior’un nefis paçulisi Patchouli Imperial’ı anımsatsada pek uzun sürmüyor ve 1740 şişesinin içindeki erotik edebiyatın ve sadizmin babasının ölmez otu huzurumu kaçırıyor. O bitkiye mesafeli olmamın sebebidir 1740; ha koku efsane o ayrı.

    Yüzüm bi’ müddet buruşsa da ana oyuncu yavaş yavaş ölmez denilen otu öldürüp, narenciyeleri de yanına alıp gövdeyi oluşturmaya başlıyor. Vanilik, sıcak aynı anda da fresh çizgisini korumayı başaran, tatlılık dengesi müthiş bi’ amber bu dostlar. Bu zamana kadar ya çok koyu, derin ya çok animalik ve ayarsız amberlere denk geldim fakat bunda narenciyelerin sahneden tamamen çekilmemesi ana notaya ve insana ekstra bi’ enerji yüklüyor, parfüme sınıf atlatıyor. Esans oranları ustalıkla yedirilmiş, kokuyu seviyorsunuz ya…, resmen böyle sıkı sıkı sarılıp…

    Finale kadar genel hatları enerjik, ne kadar sıksanız da baymayacak kategorisinde. Işıl ışıl parlasa da reçinelerin ve sandalın dokunmasıyla Shalimar pudrasının karanlık yönlerini de selamlıyor, kuşkusuz benim kitabımda bi’ diğer artı puan sebebi bu. Neresinden bakarsanız bakın bahar ve yazı hissettiriyor. Ben 4 mevsimden en çok bu zamanları yaşattırabilmesine vuruldum diyebilirim. Yani beraber buz gibi havada kestane de yiyebilirsiniz, hafif serin bi’ yaz akşamında Apple Martini de içebilirsiniz. Her anınıza keyif katabilecek bi’ amber yorumu olduğunu düşünüyorum. Katıksız unisex ve performans olarak benden geçer notu aldı.

    Nobile 1942 zaten yakın takibinde olduğum başarılı bi’ İtalyan, amber konusuna da farklı yaklaşımlarıyla gönlümü bi’ kez daha fethetmeyi başardılar.
    - Stop the car...
    - What ?!
    - Stop the fuckin' car!

  • #2
    Kokusu pek benlik gözükmüyor ama yine de kaleminize sağlık, keyifle okudum
    Devamını bekliyorum, bol bol yazın

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      İbrahim20
      Teşekkür ederim efenim sizler de yazın. Ortalarda eski berberlerin kokusunu andıran hafif bi' esinti var, belki oradan yakalayabilir seni. 2000 yılında doğmuş dolayısıyla 90'ların maskülenliğinden bi' makas alıyor. Kouros, Antaeus ekibine koku beğendirmek zordur azizim. (:

  • #3
    Tatlılığı kıvamında ya da biraz aşırıya kaçsa bile burnu yormayıp zorlayıcı olmayan amber kokularını severim. Umarım bir ara deneme fırsatını yakalayabilirim bu kokuyu. Güzel anlatımınızdan dolayı da teşekkür ederim. İyi ki bu parfümü repertuarıma kazandırdınız diyorum

    Yorum


    • Lagerfeld
      Lagerfeld Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      xPixa Tatlılığı kıvamında, aşırıya kaçan ayarsızlığı yok, burnu da çok güzel okşuyor. Ben teşekkür ederim alakanız için ve ne mutlu yeni bi' kokuyla tanışmanıza vesile olduysam. Ben sevgili matrai'den almıştım, dilerseniz kendisine danışın elinde varsa yardımcı olur mutlaka.

  • #4
    Okudukça merakım arttı,merakım arttıkça amberi tekrar düşündüm düşündüm,yok en iyisi denemek.Elinize kaleminize sağlık..

    Yorum


    • #5
      Kaleminize sağlık hocam, çok güzel yorumlamışsınız, ben hemen arayışa geçtim bile ama Luckyscent ile Amazon'dan başka yerde satışı görünmüyor. Bakalım izlerini nerede bulacağım-sın-ruz-ğız

      Yorum


      • #6
        Powerty Eksik olmayın sevgili Powerty ve düşünmeyin deneyin.

        KARALARIN_CEMAL Evet Türkiye'de bulunmayan bi' marka maalesef. O kadar marka giriyor aslında, el atılsa tadından koklanmaz. Gerçi getirseler bile fiyatlar malumunuz. Bu arada teşekkür ederim.
        - Stop the car...
        - What ?!
        - Stop the fuckin' car!

        Yorum


        • #7
          Lagerfeld hocam kaleminize sağlık amber seven biri olarak parfümü tanımlayışınız iştahımı kabarttı

          Yorum


          • Lagerfeld
            Lagerfeld Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            arasaras35 Ne mutlu, teşekkür ederim. Balzamik yapısı korunmuş, neşesi yükseltilmiş...Umarım denediğinizde beğenirsiniz.

        • #8
          Elinize emeğinize sağlık hocam. Amber sever biri olarak listeye alıyorum

          Yorum


          • Lagerfeld
            Lagerfeld Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            avalon Amber severlerin bu notanın her yönünü, karakterini keşfetmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çok teşekkür ederim alakanız için.
        İşleniyor...
        X