Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Xerjoff Cruz Del Sur I

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Xerjoff Cruz Del Sur I

    Click image for larger version  Name:	Cruz Del Sur I.jpg Views:	1 Size:	18.4 KB ID:	110312


    Xerjoff markasını aslında hepimiz Casamorati, Naxos, Lira, Alexandria, Mefisto gibi genel beğeniye uygun ve güçlü dediğimiz parfümleriyle tanıyoruz. Hatta sırf bu yüzden bazen İtalyan Creed dediğimiz bile oluyor. Peki bu markanın hiç mi sanatsal dediğimiz uç düzeyde bir çalışması yok... Tabi ki de var Cruz Del Sur I bunlardan sadece bir tanesi. Ve zorluk seviyesi en yüksek parfümü bana kalırsa.

    Açılışı, acımsı kirli ve hayvansal bir deri ama bu öyle bir deri ki yanmış plastik kokusu gibi keskin ve zifir. Dumansı reçineler ve kimyon burada deriye en fazla eşlik eden nota. Bu noktada kendinizi 86 model bedford kamyonun yağ yakan motorunun egzosundan yaydığı o kirli ve isli dumanında bulabilirsiniz. Başlangıcı gerçekten oldukça zor. Orta notalara girdiğimizde ilk başta sulu ve tatlı bir üzüm kendini göstermeye çalışıyor ona acımsı ve keskin kokusu ile karanfil eşlik ediyor, üzüm kendini artık hissettirmezken mür karanfil ve kimyon, deri ile birleşerek kokuya karanlık ve tozlu bir hava katıyor. Burada bir miktar safranda hissediyorum ama safran deriye değil daha çok karanfilin o keskin havasının dozunu arttırmak için eşlik ediyormuş gibi. Uzun süre bu düzeyde devam eden parfüm yaklaşık 3-4 saat sonra sanki başlarda o zor kokan parfüm değilmiş gibi oldukça yumuşak ve tatlımsı bir yapıya oturuyor. Kuru meyvelere eşlik eden bir sandal ağacı bir parça o hafif tatlığı veren tarçınlı rom ile o ilk başlardaki parfümden bambaşka bir yapıya geliyor. Bu kadar değişim nasıl olabilir diye kendi kendinizi sorguluyorsunuz. Sanki bir ilizyon gösterindesiniz ve size kokularla ilizyon yapıyorlar. Bunu yapabilmek gerçekten çok büyük bir iş ve yetenekli bir parfümörün elinden çıkabilir ancak. Parfümörü Miroslav Petkov aslında çokça çalışmaya sahip olan bir parfümör değil topu topu 4 parfümü olsa da, bu durum, yeteneğini gölgeleyemez.

    Parfüm kirli sert ve hayvansı bir deri parfümü olarak başlayıp, aromatik baharatlarla orta notalarda oriental bir parfüme alt notalarında ise sandal ağacı ve ve kuru meyvelerle balzamik bir parfüme dönüyor. Kalıcılığı ve farkedilirliği çok iyi. Ama farkedilirlik kısmı ilk başlarda yorucu ve geri dönüşlerinin kötü olabilme ihtimalini güçlendiriyor. Ama 3 saatten sonraki hali gerçekten oldukça güzel. Yine genel beğeniye uygun bir tarzda diyemeyeceğim ama oldukça ilgi çekici.

    Parfüm kesinlikle erkek parfümü. Hemde öyle böyle bir erkek değil bildiğiniz alfa erkeği kokusu. Taşıması oldukça zor. Öyle Aşk-ı Memnu da ki babyface Behlül'e değil, Organize işlerdeki bıçkın delikanlı Sarı Saruhan karakterine gidecek bir parfüm.

    Şişeli alınabilecek bir parfüm mü? Kesinlikle değil. Daha çok sample dan filan alıp koklanabilecek bir parfüm. Beymen'de mevcut yolunuz düşerse bir ara sadece denemenizi tavsiye ederim. Çünkü koku dağarcığına eklenmesi gereken bir çalışma.
    Son Düzenleme matrai; 06-02-19, 12:28. Tarafından yapıldı.

  • #2
    Haha...86'lı Bedford kamyonun yağ yakan motor benzetmesine çok güldüm :-))

    Yorum


    • #3
      Güzel bir inceleme olmuş kalemine sağlık


      Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

      Yorum


      • #4
        Cruz Del Sur 1 ile 2 tamamen ters kose iki parfüm. 1i ben de cok begenmistim. Yorum icin eline saglik "Son zamanlarda Xerjoff un en saglam parfumlerinden birine denk geldim" demistim denedigimde..

        Ayrica Accord Oud a benzetilmis fragrantica da. Alakasi bile yok. Forumumuzda ozellikle fragrantica verilerinin cok fazla dikkate alindigini farkettim son zamanlarda. Bu parfum icin fragranticadaki animsatma/benzetme yaniltici olur. Onu belirteyim istedim. Buradan yola cikarak sunu da soyleyeyim. Bir parfum hakkinda kesin yargiya varmadan once "fragrantica da suna benzetilmis demek ki gerek yok denemeye" algisina kapılıyorsanız aman ha! diyeyim. Yol yanlis!
        Son Düzenleme cantona8; 06-02-19, 12:29. Tarafından yapıldı.

        Yorum


        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Yok onu gormedim ben baktigimda Accord Oud a benzetilmisti alakasi yok yani onu diyeyim istedim. Senin anlattigin betimleme zaten bunu dogruluyor ayrica.

        • cantona8
          cantona8 Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Karanlik deri tiplemesi birbirini tutuyor. O tozluluk benzer baharatsi yapilar ile örtüşük bence de.. prolixe i tekrar deneyeyim

        • ada
          ada Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          cantona begendiysen göndereyim sana ben hiç alişamadım bu kokuya

      • #5
        Aynı burun Dolce Amalfi'yi de yapmış, yukarıda yazılanlar ile Dolce'yi karşılaştırınca birbirinden ne kadar zıt iki parfüm olduğunu anlamak hiç zor olmuyor. Benim dikkatimi çeken bu parfümörün ne kadar geniş bir yaratıcılığa sahip olması. Birbirinden alakasız iki yapım, biri genel beğeniye uygunken biri uçlarda bir çalışma. Bu burundan başka ne gibi işler gelecek açıkçası merak ediyorum

        Yorum


        • #6
          Güzel bir yorumlama olmuş yine,
          Hem 1 hem 2 yi test ettim, birbirinin zıttı iki koku,
          CDS1'i inanılmaz beğendim, tuhaf bir koku, sert güçlü buradayım diyen bir koku, yani tam benlik.. değişkenliği çok tuhaf o zorlu açılışın devam edeceğini düşünyor ve sizi yoracak zannederken o değişim kendine mahkum ediyor kullanıcısını..
          CDS" ise yazlık freş, sucul, meyveli kokuları pek sevmem ancak cds2 çok kaliteli bir koku, süt ve krema ile banya yapmış nefis bir mango ve dipten de anans geliyor hafiten, bildiğin iştah açıyor ve ısırmak istiyorsun kolunu,

          Yorum

          İşleniyor...
          X