Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Sahte Ve Orjinal Parfümü Ayırt Etmek Ve Sahte Parfümden Korunmak

Çökme
Sabit bir konu.
X
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Sahte Ve Orjinal Parfümü Ayırt Etmek Ve Sahte Parfümden Korunmak

    Mutlaka her parfüm severin 1 kerede olsa mutlaka başına gelmiştir sahte parfüm deneyimi. Özellikle bir ara moda olan ''Abi freeshopta çalışıyorum buralara gezmeye geldim cüzdanımı kaybettim arabama benzin atıcam ama param yok. Bagajda bir kaç parfüm vardı onları paraya çevirip benzimi alayım yola gideyim. Çok uygun fiyattan vericem'' diye elinde kocaman bir duyt free poşetiyle dolaşan esnaf kardeşlerimize mutlaka rastlamışsınızdır. Şimdi o furya bitti yeni bir furya başladı. Onun adı da Outlet Parfüm...

    Parfümün outleti, 2. kalitesi, defolusu olmaz. Bunların hepsi normalden çok daha fazla ucuza satılan parfümlere bir kılıf bulmakta başka birşey değildir. Normal fiyatının çok çok altında satılan parfümlerden öncelikli olarak uzak durunuz. Özellikle güvenirliği olmayan internet sitelerinden ve kişisel satış yapılabilen E Ticaret sitelerinden, yol kenarına dizilmiş satıcılardan, dükkanın içinde parfüm dahil bir çok ürün olan ucuzluk pazarlarından, poşetle dolaşan esnaf abilerimizden, sosyal medya satıcılarından uzak durmanız en önemlisi.

    Diyelimki uzak duramadık ve satıcı bizi oldukça etkiledi ve elideki parfümün gerçek olduğuna ikna etti fakat içimize bir kurt düştü acaba almış olduğun parfüm sahte mi diye.
    Şimdi elinizdeki parfümün sahte olup olmadığını size nasıl anlayabileceğinizi aktarmak istiyorum.

    1. si ve en kesin yöntem. Parfümüzü tartın. Tabi bunu yapabilmek için mağazadan veya güvenilir bir satıcıdan almış olduğunuz parfümü daha önceden tartmış veya kenara not etmiş olmanız gerekir. Eğer böyle bir notunuz yoksa tanıdığınız bir parfümeriden parfümü ödünç olarak alıp hassas terazide tarttırın daha sonra elinizdeki parfümü tartın. Orjinal parfüm ile sahte parfüm arasında gramaj olarak çok büyük farklar olacaktır. Orjinal parfüm kullanılan şişe meteryali ve kalınlığı sahte parfümden daha ağırdır. Tabi bu yöntem biraz zahmetli olsada en belirgin yöntemlerden biridir.

    2. Şişesini elinize alın ve bir göz atın. Eğerki şişesinde şişe üzerindeki yazılarda veya etiketlerde bir kalitesizlik seziyorsanız o parfümün sahte olma olasılığı oldukça yüksektir. Çünkü firmalar özellikle parfümde şişe kalitesine çok büyük önem vermektedir.

    3. Parfümün kokusunu karşılaştırın. Eğer daha önce kullandığınız ve bildiğiniz bir parfümse kokusundan da parfümün sahtemi değilmi olduğunu anlayabilirsiniz bunun için sahte olan parfümün kalitesine göre bazen usta bir burun olmak gerekirken bazı kalitesiz sahtelerde çok rahat ayrım yapabilirsiniz. Tabi bu konuda batch farklılılları veya reformüle durumları olduğundan bazen orjinal olan bir parfümede sahte damgası yapıştırıldığı çok oluyor. Bu yüzden parfümün reformüle ve batch geçmişini bilmeniz gerekmekte.

    Konuyu biraz daha irdeleyelim. Sahte parfüm satıcıları her zaman çok satılan parfümlerin veya o anda moda olan ve revaçta olan parfümlerin sahtelerini yaparak piyasaya sürer. En çok sahtesi olan parfümler piyasada en fazla satılan parfümler veya ismi en çok geçen parfümlerdir. Çünkü bu satıcılar para nerdeyse ordadırlar. Satılmayan bir parfümün sahtesini yapmaya uğraşmazlar.

    Batch kodu sorgulama oldukça başarısız bir yöntemdir. Çünkü parfümün şişesini yapan üstüne aynı puntolarla yazan adam için bir batch kodunu çoğaltmak pekte zor olmasa gerek. Parfümün batch kodunu sorgulamak en son yapılması hatta hiç yapılmasını tavsiye etmediğim birşeydir. Bir çok arkadaşımız sadece batch kodu üzerinden parfümün sahte olup olmadığını anlamaya çalışmakta ve batch kodu sorgulama sitelerinden parfümleri orjinal mi değilmi öğrenmeye çalışmaktadır. Batch sorgu siteleri size o parfümün hangi yıl ve ay üretimi olduğunu göstermekten başka bir işe yaramazlar. Yani parfümün sahteliği veye orjinalliği hakkında bir bilgiye ulaşamazsınız.


  • #2
    Süper Altuğ hocam eline sağlık, forumlarda bile yüzyüze konuştuğumuz arkadaşlardan denk geldiği oluyor.. 4 satırlık bir batch kodunu kopyalamanın zor olmadığı çok aşikar..

    Onun dışında ikinci el ürünler satılan sahibinden,letgo vs. platformlarda aşırı fazla sahte ürün var.. İşyerimde kızlar falan diyordu sen nerden alıyorsun biz bi testerci var instagramda ondan alıyoruz uyguna.. Bu arkadaşların sahte parfüm aldıklarından zerre şüphem olmadı, malesef araştırmayan insan yiyor.. 50-100lira ucuz diye tester parfümlere atlıyor..

    Zamanında ben de atladım dürüst olayım, hobinin başlarında(lise yılları,ergenlikte) bu amerikan pazarı vs. yerlerden tester adı altında orjinal parfümle alakası olmayan saçma sapan sıvılar satın aldım. 5-6 parfüm aldıysam 2 tanesi gerçek tester çıktı, gerisi beni pişman etti. Kokunun orjinallernden de sogumuş oldum böylelikle, hem de daha çok param gitti..

    Zaten sırf şu durum var ki, acaba parfümüm orjinal mi diye düşün düşün kafayı yiyorsunuz.. Orjinal ürün alsanız bile içinize sinmiyor çünkü emin olamıyorsunuz..

    Emin olmakta, kafayı ferah tutmakta fayda var arkadaşlar.. Güvenilir kaynağı belli olmayan yerlerden parfüm almayınız. Ben genele bizim forumları tercih ediyorum, çünkü bir yerden sonra sahtecinin de foyası zart diye çıkıyor meydana, genelde iyi niyetli insanlar var döngü sayesinde herkes birbirinin hobisine yardım da etmiş oluyor.

    Sahte parfümleri en iyi ben de şişesine kutusuna fontlarına şekline bakarak anlıyorum, orjinal olanlar pixel perfect, kesimi düzgün şişeler ve detaylarla kaplıyken, counterfeit sahte olanları ise bu detaylarda illaki küçük hatalar yapıyorlar..
    Son Düzenleme denondj; 18-11-17, 21:37. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • #3
      Forumun bence en önemli konularından..ellerine sağlık hocam bana da 4 tane iteledilerdi böyle bi hobim olmadığı zamanlarda..sevindim 1 parfüm yerine 4 tane aldım diye..sonuç hepsini kırdım özellikle kırdım ki birine gitmesin ne olduğu belli olmayan bi parfümün demiştim

      Yorum


      • #4
        Ben şunu merak ettim, TdH'nin sahtesiyle hiç karşılaşan var mı? Tom Ford, Chanel hatta bizim buradaki pazarda Bond No.9'lar bile satılıyor...ama Hermes'in TdH'sini ben hiç görmedim; gören var mı?

        Yorum


        • Tankut
          Tankut Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Tdh ben çook gördüm. Hatta parfüm merağı bende tam olarak başlayıp araştırma yapmadan 500-600 tl lik parfümü 80 tl yi alıpta kullandım diye övünüyordum. Sonra anlayıca tabi

      • #5
        Tdh ben çok gördüm hocam..fazlasıyla var..ama sanırm su yüzden az..koku çekici değil biz parfüm deyince karşı cins üstüme atlasın dediğimiz için sanırım genel beğeniye uygun daha işine geliyordur cahil kimyagerlerin

        Yorum


        • protectedsugar
          protectedsugar Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          :*)...doğrudur...şu kapak mekanizması biraz farklı ya Tdh'lerde...belki fazla uğraşmak istememişlerdir komplike diye düşündüm.

        • Kadir.tbk
          Kadir.tbk Yorumladı
          Yorumu düzenleme
          Tam isabet

      • #6
        memo, nasomatto, bond, creed, tom fordlar, diorlar, amouage, aqua di parmalar, kilian, clive christian.. alayının sahtesi dönüyor internette

        Yorum


        • #7
          Konu ile ilgili bir kaç şey de ben paylaşayım.

          Şeffaf Paket

          Parfüm kutusunu kaplayan şeffaf plastik paketi dikkatlice inceleyin. Orijinal parfümlerde bu paketin kalın bir yapısı vardır ve kusursuz bir şekilde, hiç bir buruşukluk olmadan kutuyu sarar.


          Click image for larger version

Name:	640xauto.jpg
Views:	27346
Size:	108.6 KB
ID:	53335
          Click image for larger version

Name:	640xauto..jpg
Views:	27926
Size:	149.4 KB
ID:	53336


          Kutunun içindeki karton

          Orijinal parfümlerde kutunun içinde şişeyi sağlam bir şekilde yerinde tutmak için bulunan karton yüksek kalite materyallerden yapılır ve şişeye zarar gelmesini önler.

          Click image for larger version

Name:	640xauto...jpg
Views:	26413
Size:	61.8 KB
ID:	53337


          Etiketler ve ibareler

          Aşağıdaki iki kutu arasında sadece çok ufak bir detay farkı var: soldaki kutunun üzerindeki oklu ibarede sağ tarafı gösteren okun rengi siyah, diğer kutuda ise tam tersi. Sağ tarafı gösteren okun sol tarafı gösterenden her zaman daha koyu olması gerekiyor.

          Click image for larger version

Name:	640xauto....jpg
Views:	27189
Size:	93.3 KB
ID:	53338
          Şişe tasarımı

          Sahte parfümlerin şişe tasarımı genelde orijinallerinden biraz daha farklı olur, hatta bazen ismi bile değişik olabilir ama dikkatli olmazsanız bunları fark etmeyebilirsiniz.

          Click image for larger version

Name:	640xauto......jpg
Views:	26880
Size:	75.8 KB
ID:	53339

          Yorum


          • #8
            Kapağın simetrikliği

            Yine ince ve dikkatle incelemediğiniz takdirde fark edemeyeceğiniz bir ayrıntı: orijinal parfüm şişelerin kapakları her zaman mükemmel simetriye sahip olur (tabii orijinal kapak asimetrik tasarlanmadıysa).

            Click image for larger version

Name:	640xauto............jpg
Views:	26825
Size:	105.3 KB
ID:	53341


            Seri numaraları

            Parfüm kutusunun üzerindeki seri numarası ile şişenin üzerinde basılı olan seri numarası mutlaka aynı olmalıdır. Eğer numaralar farklıysa veya kutuda seri numarası yazılıyken şişede yazmıyorsa o parfüm sahte demektir.


            Click image for larger version

Name:	640xauto,,,.jpg
Views:	25877
Size:	124.0 KB
ID:	53342

            Şişenin yapısı

            Orijinal parfümlerin şişeleri her zaman kusursuz bir şekilde üretilir. Aşağıdaki resimde orijinal ve sahte şişe arasındaki farkı birleşim yerlerinden anlayabilirsiniz. Soldaki, orijinal olan, pürüsüz ve mükemmel bir görünüme sahipken sağdaki sahte şişenin birleşim yerleri fazlasıyla kaba.


            Click image for larger version

Name:	640xauto,,.jpg
Views:	24995
Size:	141.8 KB
ID:	53343


            İçindeki borunun uzunluğu

            Aşağıdaki fotoğraflarda parfüm şişelerinin içindeki minik borulara dikkat ederseniz soldaki (gerçek olan) şişenin dibine bile değmezken sağdaki çok uzun olduğu için şişenin dibinde kıvrılmış.

            Click image for larger version

Name:	640xauto,,,,,.jpg
Views:	26521
Size:	99.6 KB
ID:	53344

            Yorum


            • Pink Floyd
              Pink Floyd Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Teşekkürler Kadirim
              Aynen dediğin gibi fake ürünlerde borular düzensiz şekilde yerleştirilmiş ve aşırı uzun oluyorlar dikkat etmek gerek..

            • Azzura
              Azzura Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Çok çok güzel bir paylaşım olmuş

            • Pink Floyd
              Pink Floyd Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Teşekkürler Azzura hocam

          • #9
            Gerçekten faydalı bilgiler var, teşekkürler.

            Ben parfüm konusunda buradaki arkadaşlar kadar "uzman" olmasam da burnuma çok güveniyorum. Belki çok iyi taklitler vardır ama bugüne kadar kokladığım taklit parfümler ya buram buram alkol kokuyordu, ya orijinal kokudan bariz farklıydı ya da 1-2 dakika içinde uçan, "su" gibi bir şeydi. Henüz bu 3'ünü de karşılayan bir taklit görmedim.

            Bunun dışında, yukarıda teknikleri bilmediğim halde kutusundan ve şişesinden sahte olduğunu anlayabildiğim oldu, çünkü sahte parfümlerin illa ki bir yerinde bir basitlik, bir hata, bir kalitesizlik oluyor.

            Anlamadığım nokta ise neden üreticiler parfümlerin online kontrol edilebilmesi için geçerli bir mekanizma koymuyor? Örneğin her kutuda farklı olmak üzere, kutunun dışında ve içinde 2 kod olsa ve bunların 2'sini de girdiğinizde parfümün orijinal/sahte olduğunu raporlayan basit bir web uygulaması olsa ne kadar güzel olur. 2 kodun eşleşmesi de tekil (unique) olacağından taklitçiler asla tutturamazlar.

            Yorum


            • denondj
              denondj Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Süper bir fikir bence . İleride parfüm evi açarsam bunu uygularım mutlaka..

              hem parfümevi için güzel bir istatistik (üye bilgileri vs.) toplanabilir, hem de kullanıcılar rahatlıkla aldıkları parfümlerin orjinalliklerini görebilirler.

          • #10
            Pink Floyd hocam çok önemli görsel analizler paylaşmışsınız. En az Altuğ hocanın açıklaması kadar etkili olduğunu düşünüyorum. Görsel örnekler algıyı artırıyor.

            Yorum


            • Pink Floyd
              Pink Floyd Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Teşekkürler Mustafa Hocam
              Aynen dediğin gibi görsel örnekler bilinçlendirme açısından daha etkili oluyor...

          • #11
            Altuğ hocamın dediği gibi batch kodun bir önemi yok bencede

            Yorum


            • #12
              Sahte parfümlerle ilgili dikkat edilmesi gerekenler için:

              https://guerlainperfumes.blogspot.co...ragrances.html


              SO YOU THINK YOU BOUGHT A FAKE PERFUME...NOW WHAT?


              If you purchased a designer perfume on ebay, flea market or small time vendor, check your bottles against a genuine bottle that you already own or at a dept store or smaller store like Ulta or Sephora.

              If you are unfamiliar with the designer perfume you are planning to purchase, go to a department store and examine it first. Check out the shape and color of the product before you order it off the Internet so you can compare it with the product you are thinking about buying.

              Check the color of the perfume against a genuine bottle, if the perfume's color is wrong inside your bottle, it is probably a fake. Check to see if there is any floating debris, cloudiness or foreign matter inside the perfume. Also check to see if there is any separation of the contents.

              Look at the glass of your bottle, if the glass has streaking, is wavy, has messy corners or any flaws or inconsistencies, it is most likely a fake. Designer perfume bottles are of the highest quality and have to pass quality control inspections at the factory. The bottle should not look cheaply or shoddily made and the glass should not look cloudy or have any air bubbles in any way.

              Look at the box itself, watch for excess glue or adhesive tape. If there is a lot of tape or glue inside the perfume box or on the exterior of the packaging, the perfume is probably a fraud. If the perfume's box is made out of very thin material, the product is most likely a fake. Any high-end beauty manufacturer will use high quality paperboard when they're creating a carton for their product. Thin packaging signals a fake.

              Carefully examine the cellophane wrap. On a well-made perfume, the cellophane is wrapped closely around the box. If the cellophane is messy or moving around the box, that's a sure sign the perfume's a fake. Most counterfeit products don't have the cellophane so tightly wrapped.

              Check the printing on the underside of the box, if it is faded, globbed, or isn't what it should say, it is most likely a fake. If the box looks cheap, or print rubs off easily, made up of low grade flimsy cardboard, lettering too bold or thick, not raised or embossed print or if the words are spelled incorrectly, you probably have a fake. Read the print. Watch for an uneven brand name or any misspelling on the packaging. Check to make sure the font used is correct. Also check to see if your bottle has trademarks and serial numbers. The serial number on the box should match the number on the bottle. The serial numbers should be imprinted on the base of the box and not printed with ink.

              Check the threads inside the cap (if any), if they don't screw onto the bottle correctly or don't fit, or is wobbly, it is probably a fake. Also be sure that the spray mechanism works properly.

              Look at the small collar label around neck of bottle - is it off center, not fitted correctly

              Cheaply printed: the logo letters look weird, too thick/thin or not overlapping correctly, blurry. Also look for different colored bands than normal: black instead of gold. Check the Guerlain logo, if it isn't sharp and clear, you may have a fake.

              Also check the label on the bottle. If the printing isn't clear and perfect or match the font of the genuine bottle, you might have a fake. There should also be no globs of ink or off kilter lettering. Also check to see if the label that is supposed to be paper is printed directly on the bottle, another indication of a fake bottle.

              Check the bottom of your bottle, if the description can be scraped off easily with a fingernail, this is a good indication it may be a fake. Look to see if a cheap label is stuck on (some perfumes have these etched) applied crookedly or has any info missing or different.

              Examine barcodes. Barcodes should be at the bottom of the perfume box. If you see that they are the side of the box, you should be suspicious.

              Check that the name of the perfume is spelled correctly, many fakes have a missing letter or the perfume name is slightly different than what it should be.

              Look on the ingredients list to see of any of the ingredients is spelled incorrectly.

              When applying the perfume, the fragrance should not alter after application within 20 minutes, it should last as long as you are used to.

              If the perfume smells unusual or like a cleaning solvent or rubbing alcohol. If you're not sure, take this quick test: apply the perfume from the identical Guerlain fragrance with the identical concentration (eau de cologne, eau de toilette, eau de parfum) department store or other genuine source on one wrist, and the unknown fragrance on the other wrist. Do a smell check to see if they match. If they do match, check again after 10 minutes. A fake won't be able to keep up the olfactory facade and will dissipate quickly. Vintage perfumes usually have their top notes bruised from age, how they were stored, climate in which they were stored and the overall natural shelf life of perfume oils. Take that in consideration if the item is vintage.

              Sometimes you might mistake a genuine perfume for a fake one. This confusion can arise if you are nervous or not familiar with the perfume itself. If it's been years since you've last smelled it on your skin, your skin chemistry may have changed which will alter the fragrance. Other factors can be humidity in the air, age of the perfume, and the concentration.
              Son Düzenleme Rayiha; 11-12-17, 11:18. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • #13
                Sahte parfümlerde akla hayale gelmeyecek hangi zararlı maddelerin olduğuna ilişkin, üstteki yazının devamı:

                https://guerlainperfumes.blogspot.co...ragrances.html


                Fake Fragrances: What Is Really in Them?

                Government and industry studies and testing have discovered that some of the ingredients that make up counterfeit cosmetics and fragrances are downright dangerous:

                Phony cosmetics often contain things such as arsenic, beryllium, and cadmium (all known carcinogens) along with high levels of aluminum and dangerous levels of bacteria. Some of these products have caused conditions like acne, psoriasis, rashes, and eye infections.

                Counterfeit fragrances have been found to contain something called DEHP, classified by the Environmental Protection Agency as a probable human carcinogen. These phony perfumes and colognes, which sometimes contain urine as well, have been known to cause serious skin rashes.

                From ABC News:

                Fake Fragrances: What Is Really in Them? By ELISABETH LEAMY (@elisabethleamy) and VANESSA WEBER
                Jan. 27, 2010

                "For most shoppers, getting fancy-looking goods at low prices is a good enough reason to buy counterfeit products. But a knockoff is not always a great deal, especially when it comes to counterfeit perfume, because a fake fragrance gets absorbed into the skin.

                "Active ingredients found in counterfeit fragrance include things like urine, bacteria, antifreeze," Valerie Salembier, senior vice president and publisher of Harper's Bazaar, said.

                Salembier and her staff have dedicated themselves to exposing counterfeits for more than six years. In the January issue of Harper's Bazaar, they target fake fragrances. They brought the issue of counterfeit perfume to "GMA's" attention.

                Authorities in Britain and Ireland tested fake fragrances they'd seized and detected urine. Experts speculate it's used as a ph balance stabilizer and for its color

                Dermatologist Jeannette Graf, of Great Neck, N.Y., said she had never seen a reaction from real perfumes, but fake ones can cause contact dermatitis, or an inflammation of the skin.

                "They will invariably say that they felt different as soon as they put it on. They felt burning. They saw redness. It felt uncomfortable, it didn't smell right. And that's almost immediate," Graf said.
                Graf said she is beginning to see more cases, because counterfeit perfumes are easy to buy on the streets and the Internet would not have necessarily had before," Graf said.

                Police are stepping up their raids to get the merchandise off the streets and off the market. But just as one shop is shut down, another one pops up.

                ABC News' undercover cameras documented shelves upon shelves of fragrances that experts said contain the telltale signs of counterfeits.

                "We see it happening every day. I mean, whether it's vendors [selling] out of their trunk at athletic events, whether it's kiosk-type people at flea markets, sometimes, they actually get into the shopping centers," Elaine Marshall, North Carolina's secretary of state, said.

                Yorum


                • #14
                  Bu konuda en iyi yöntemlerden biri spreyer'a bakmak orjinallerde genellikle başlık ve iç bölümü aynı hizada olur tabi genel olarak,sahte olanlarda biraz daha içerde olur ve kalitesizdir.
                  Ayrıca orijinal parfümlerde resmi ithalatçı bandrolü olur bu firmalarda;
                  arcon kozmetik,magna kozmetik,te-ha kozmetik,elca kozmetik,loreal türkiye vs.

                  Yorum


                  • #15

                    Az önce denk geldim bu Youtube kanalına. Eleman Sahte vs Orjinal olarak bi' çok parfümü karşılaştırıyor tüm detaylarıyla.

                    Asıl inanamadığım Tobacco Vanille'de kokunun neredeyse aynı olduğunu söyleyip şoka girmesi oldu.

                    Neler var daha görmelisiniz. Nasomatto'ları ağzım açık seyrettim. Faydalı bi' kanal.
                    DONATIONS - If you consider my work useful, donate in order to suport my activity : https://www.paypal.me/RealvsFake , counterfeit awarness is mandatory, it ...
                    - Stop the car...
                    - What ?!
                    - Stop the fuckin' car!

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X