Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • bvlgari le gemme tygar

    Odunsu notalarla olgunlaştırılmış tatlı,lezzetli greyfurt. Bas bas bağıran hücum eden narenciyeler gibi değil. Chanel blue benzerliği çok.
    Greyfurtla beraber ambroxan parfümün her yerini sarmış . Parfümde fazla bişey yok ikisi var . Ambroxan çok abartılmamış . Sauvage kadar rahatsız etmedi.

    Genel beğeniye fazlasıyla uygun. Ama derinlik yok. Aynı işi daha ucuza görecek çok parfüm var. Chanel blue daha dolgun.
    Jeremy Office man yorumlarını okuduğumda buna benzer koku canlanmıştı kafamda.
    Son Düzenleme Cakalcarlos; 27-02-21, 00:54. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • Myrkur
      Myrkur Yorumladı
      Yorumu düzenleme

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Haydaa

    • Cakalcarlos
      Cakalcarlos Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Her ortama gidecek çok hoş kokuydu . Kalıcılık yayılım efsaneydi. Sırma saçlı badem gözlüydü

  • L'Artisan | Tea for Two
    Toz Portakal aromalı Tang'e biraz zencefil biraz da tarçın tozu karıştırılıp sıcak su ile birleştirilse oldukça benzer bir koku elde edilebilir. genel olarak oldukça tatlı olan tarçın-zencefilli portakal/limonlu bir kurabiyenin çayla birlikte tüketimini simgeliyor, bu konsepti başarıyla temsil etmiş bence. severek kullanabileceğim baharatlı bir gurme. sanırım L'Artisan'ın Timbuktu'dan sonra en beğendiğim işi.
    Click image for larger version  Name:	images (44).jpeg Views:	0 Size:	36.8 KB ID:	196242
    Son Düzenleme Asaid; 27-02-21, 18:19. Tarafından yapıldı.

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Begeni olarak benim birincimdir L Artisan da

  • LALIQUE - Encre Noire.. ( ya da sport, her ne haltsa.. )

    Tiksindiğim parfümleri senede bir kez tekrar denerim, çok seveni var, belki ben de severim diye..

    New York Intense, LDDM, Black Orchid, GDG Black, Prada, Bentley, Costume National, PDM , Mercedes, Ferrari, Bulgari, Armani, Dior zart zurt..

    Tekrar tekrar, beğenemem..

    Seneye..

    Belki..

    Yorum


    • uncle-benjen
      uncle-benjen Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Biraz anlam kayması olmuş, oradakilerden, sadece Black Orchid'den tiksiniyorum, diğerleri sevemediğim, LDDM ise beğenip, aşırı ününden dolayı beklentimi karşılamayan

      parfümlerden olduğu için anlamsız bir hınçla listeye aldığım seçenekti..

      Ağzımız laf yapacak diye anlamdan yemişiz, özür..
      Son Düzenleme uncle-benjen; 28-02-21, 21:09. Tarafından yapıldı.

  • Tauer | Les Années 25 Bis
    armut ile tatlandırılıp benzoin ile dolgunluk katılmış pudralı iris. oldukça yumuşak şekilde ylang ylang ve gül de buna eşlik ediyor. ortadan sonra çiçeksilik ylang ylang tarafında. ara ara hissedilen hafif pastelimsi kalın vanilik balzamik bir doku ile yerinde yapay bir dokunuş, doğal hissedilen pudralı vanilyalı çiçeklere yakışmış. sona doğru tatlılık armuttan ziyade ambergris tarafına çekiliyor. direk makyaj malzemesi kokusu denilemez ama yapısında bunu çağrıştıran birkaç nüans mevcut. fiyatına değer mi bilemiyorum ama aklımı çelecek kadar güzel bir koku. çiçek, pudra, vanilya, meyve, amber yumuşak ve her aşamada dengeli kullanılmış. köşeli ve çok baskın bir yönü yok. citrus ve vetiver hissetmedim.

    Yorum


    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Tauer in bence en vasat kokularından biri. Beni çok şaşırtmıştı olumsuz anlamda.

    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Tauer dan ilk deneyimim, Les Annees ve Les Annes 25 Bis. beklentim yüksek değildi ama bayağı sevdim ikisini de. diğerlerini daha çok merak ettim şimdi 🤔

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Ben de merak ettim yorumunu hocam. O daha halliceydi bana göre.

  • L’orchestre parfum the darbouka

    Başlangıcı Spicebomb’a benziyor.Baharatlı-tatlı . Açılıştan hemen sonra çok güzel bir hal alıyor. ölmez otu ve vişne benzeri ekşilik çok yakışmış. Epey kuvvetli , boyna sıkınca fazla geliyor. Sonunda ortalardaki ölmez otu kayboluyor. Ekşi tarafı herod, tatlılığı sospiro ouverture , baştaki baharatlar spicebomp.

    Yorum


    • Tom Ford White Suede: Tene yakin kalsada cok guzel musk-suede yorumu.Kaliciligi fena degil.
      Tom Ford Jasmin Rouge: Cok puruzsuz yasemin kokuyor,lancome jasmins marzipane a tarz olarak benzettim biraz.
      Tom Ford Champaca Absolute:Cok begenemedim,biraz burun tirmalayici ama farkli bir koku.
      Tom Ford Black Orchid Parfum daha kullanilabilir olmus klasik versiyonlarina gore ama alip kullanacagimi sanmiyorum.
      Clive Christian Crab Apple Blossom: Virgin island water ve aventus karmasi gibi olmus.Kalite hissiyati cok yuksek.Yayilimi asiri yuksek olmasada tende baya ''intense'' diyebilecegim kalin bir koku.Cok begendim.
      Clive Christian X : Uzun zaman sonra tekrar deneme firsati buldum.Gercekten cok klas bir koku.Roja recklessla benzerlik gostersede,clive bana gore daha basarili kokuyor.
      Roja Reckless Parfum: Clive X e gore daha performansli,daha kalici.Ikisinide cok sevmeme ragmen birini tercih etsem clive x derdim.
      Roja Sweetie Aoud: Tarz olarak Xerjoff Italica tarzinda bir koku.Kalite hissiyati cok cok iyi.Tanimlama yapacak olursam yeni firindan cikmis kremali kruvasan olarak tanimlayabilirim.Baya begendim.
      Van Cleef Reve De Cashmere: Genel parfum tarzindan farkli,cok begendigim bir parfum oldu.Tam anlamiyla magazada satilan kazaklarin kokusu gibi kokuyor.Cok klas bir koku.
      Boucheron Ambre D'Alexandrie: Hermes Ambre Narguile tarzinda,beni cok sasirtan bir koku olmadi.Bu tarz kokular artik cok ilgi cekici gelmiyor.Ambre narguile,PDM Oajan ve Penhaligon Kensington Amber alternatif olabilir.
      Boucheron Vanille de Zanzibar: Cok guzel bir vanilya yorumu.Baya etkileyici buldum.Son zamanlarda siradan vanilya parfumlerinden bunalmistim.Bu parfum siradan hissettirmiyor.
      Xerjoff La Capitale: Cok guzel bir harman.Cilek en cok hissettigim nota oldu.Alttan en cok hissettigim klasik xerjoff oudu ama oud kesinlikle rahatsiz hissettirmiyor,kokuyu klasik meyveli parfum yapmaktan kurtariyor bence.Cok begendim.
      Xerjoff Golden Dallah:Acilisindaki asiri baharatli yapi beni cok rahatsiz etti.Koku oturdukca daha guzel bir hal almaya basliyor.Serinin adi ''Coffee Break'' oldugu icin beklentimi tam karsiladigini soyleyemem.Kahve notasini cok baskin hissetmiyorum.Genel anlamda baharatli tutsulu bir yapida.
      Xerjoff Amabile:Bu parfumu hic sevemedim,asiri deterjanimsi geldi bana.Icinde beni rahatsiz eden bir nota var tam cozemedim.Koku guzelligi olarak sinifta kaldi.
      Xerjoff Mefisto Gentiluomo: Klasik mefistoya gore daha puruzsuz ve daha kullanilabilir buldum.Bence basarili bir flanker olmus.
      PDM Pegasus exclusif : Koku guzelligi olarak guzel,normal pegasustan daha olgun kokuyor ama benim tercihim kesinlikle klasik pegasus olur.
      PDM Layton exclusif: Laytonun daha kompleks hali,ama bu da tercihim olmaz malesef.Klasik olani daha sevilebilir.
      MFK Gentle Fluidity Gold: Feminen tarafi agir basiyor,koku guzelligi gercekten cok iyi.Baya muskli ve hafif pudrali havada.
      MFK Baccarat Rouge 540: Uzun zaman olmustu koklamayali ve uzun zaman sonra deneyince daha performansli geldi.Asiri yayilim gosteriyor.Sanirim surekli kullanilinca br da kokuyu alamama sorunu var.
      Armani Prive Blue Turquoise: Asiri mentollu hava beni rahatsiz etti.Benim kullanabilecegim tarzda bir koku degil malesef.Genel anlamda fresh mentol havasi hakim.
      Armani Prive Rouge Malachite: Tuberose notasi hakim,cok puruzsuz bir parfum.Feminen tarafa yakin bir koku ama koku guzelligi olarak begendim.
      YSL Sleek Suede: Cok guzel findik-kakao kombinasyonu.Sevilebilir bir koku ama uzun kullanimda bayabilir.Yinede koku tarzi olarak begendim.
      YSL Supreme Bouquet: Tarz olarak rouge malachite le benziyor.Bu parfumde biraz sutsu yapida var.Feminen tarafa yakin ama guzel bir koku.
      ermenildo zegna Roman Wood: Gercekten harika bir koku.Son zamanlarda beni sasirtan bir koku oldu.Bergamot-cam en cok hissettigim notalar.Baya basarili.
      Mugler Over the Musk: Asiri rahatsiz edici,asiri sentetik musk.Bende bas agrisi yapti.
      Kilian Bad Boys Are No Good But No Fun: Kalicik-yayilim baya dusuk lime-kola kokusu.Asiri siradan bir koku.

      Yorum


      • mlsbrn
        mlsbrn Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        cantona8 Hocam tavsiye ederim denemenizi.Roman Wood farkli bir calisma olmus.''sparkling citrus'' diye tabir edilen bir narenciye kullanimi var.Turkce karsiligi kopuren olsada ''sulu sulu narenciye'' diye cevirsek daha dogru olur.Vanille de zanzibar tende oturdukca dahada guzel bir hal aliyor.

      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bunlar çok kıymetli bilgiler hocam. Teşekkür ederim kendi payıma

      • mlsbrn
        mlsbrn Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Rica ederim hocam her zaman

    • Asistanlığımda, cerrahi rotasyonunda, hocam bir anısını paylaşmıştı. Böbrek nakli yapan daha kıdemli bir hocanın nakline asistan olarak katılmış..

      "Hoca" dedi, "ameliyathanede hastanın başında bir sandalyeye oturdu ve 18 saat boyunca böbreği yerine dikti..

      Anestezi ekibi ve çalışanlar değişti, o ve ben dahil tüm cerrahi asistanları hep oradaydı.. Sabrı, bilgisi ve dayanma gücü beni aptal etti"..

      Siz bu kadar kokuyu deneyince aklıma bu sahne geldi..

      18 saat sandalyesinde parfüm deneyen profesör parfümcü..

      İnsan üstü..

      Yorum


      • mlsbrn
        mlsbrn Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Bu kadar parfumu 1 gunde degil 1 haftada denemek zor,hocam.Konu basligindan alakasiz ben denedigim gun degil biriktirip oyle paylasiyorum yoksa 1 gunde bu kadar deneyebilen varsa helal olsun

      • uncle-benjen
        uncle-benjen Yorumladı
        Yorumu düzenleme

    • 😂😂😂 hocam yaaa... siz egitimci olsaydiniz keske fakultede .. beynine caka caka ogretirdiniz vallahi... uncle-benjen

      SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

      Yorum


    • Orjinal yazı sahibi: mlsbrn View Post
      Tom Ford White Suede: Tene yakin kalsada cok guzel musk-suede yorumu.Kaliciligi fena degil.
      Tom Ford Jasmin Rouge: Cok puruzsuz yasemin kokuyor,lancome jasmins marzipane a tarz olarak benzettim biraz.
      Tom Ford Champaca Absolute:Cok begenemedim,biraz burun tirmalayici ama farkli bir koku.
      Tom Ford Black Orchid Parfum daha kullanilabilir olmus klasik versiyonlarina gore ama alip kullanacagimi sanmiyorum.
      Clive Christian Crab Apple Blossom: Virgin island water ve aventus karmasi gibi olmus.Kalite hissiyati cok yuksek.Yayilimi asiri yuksek olmasada tende baya ''intense'' diyebilecegim kalin bir koku.Cok begendim.
      Clive Christian X : Uzun zaman sonra tekrar deneme firsati buldum.Gercekten cok klas bir koku.Roja recklessla benzerlik gostersede,clive bana gore daha basarili kokuyor.
      Roja Reckless Parfum: Clive X e gore daha performansli,daha kalici.Ikisinide cok sevmeme ragmen birini tercih etsem clive x derdim.
      Roja Sweetie Aoud: Tarz olarak Xerjoff Italica tarzinda bir koku.Kalite hissiyati cok cok iyi.Tanimlama yapacak olursam yeni firindan cikmis kremali kruvasan olarak tanimlayabilirim.Baya begendim.
      Van Cleef Reve De Cashmere: Genel parfum tarzindan farkli,cok begendigim bir parfum oldu.Tam anlamiyla magazada satilan kazaklarin kokusu gibi kokuyor.Cok klas bir koku.
      Boucheron Ambre D'Alexandrie: Hermes Ambre Narguile tarzinda,beni cok sasirtan bir koku olmadi.Bu tarz kokular artik cok ilgi cekici gelmiyor.Ambre narguile,PDM Oajan ve Penhaligon Kensington Amber alternatif olabilir.
      Boucheron Vanille de Zanzibar: Cok guzel bir vanilya yorumu.Baya etkileyici buldum.Son zamanlarda siradan vanilya parfumlerinden bunalmistim.Bu parfum siradan hissettirmiyor.
      Xerjoff La Capitale: Cok guzel bir harman.Cilek en cok hissettigim nota oldu.Alttan en cok hissettigim klasik xerjoff oudu ama oud kesinlikle rahatsiz hissettirmiyor,kokuyu klasik meyveli parfum yapmaktan kurtariyor bence.Cok begendim.
      Xerjoff Golden Dallah:Acilisindaki asiri baharatli yapi beni cok rahatsiz etti.Koku oturdukca daha guzel bir hal almaya basliyor.Serinin adi ''Coffee Break'' oldugu icin beklentimi tam karsiladigini soyleyemem.Kahve notasini cok baskin hissetmiyorum.Genel anlamda baharatli tutsulu bir yapida.
      Xerjoff Amabile:Bu parfumu hic sevemedim,asiri deterjanimsi geldi bana.Icinde beni rahatsiz eden bir nota var tam cozemedim.Koku guzelligi olarak sinifta kaldi.
      Xerjoff Mefisto Gentiluomo: Klasik mefistoya gore daha puruzsuz ve daha kullanilabilir buldum.Bence basarili bir flanker olmus.
      PDM Pegasus exclusif : Koku guzelligi olarak guzel,normal pegasustan daha olgun kokuyor ama benim tercihim kesinlikle klasik pegasus olur.
      PDM Layton exclusif: Laytonun daha kompleks hali,ama bu da tercihim olmaz malesef.Klasik olani daha sevilebilir.
      MFK Gentle Fluidity Gold: Feminen tarafi agir basiyor,koku guzelligi gercekten cok iyi.Baya muskli ve hafif pudrali havada.
      MFK Baccarat Rouge 540: Uzun zaman olmustu koklamayali ve uzun zaman sonra deneyince daha performansli geldi.Asiri yayilim gosteriyor.Sanirim surekli kullanilinca br da kokuyu alamama sorunu var.
      Armani Prive Blue Turquoise: Asiri mentollu hava beni rahatsiz etti.Benim kullanabilecegim tarzda bir koku degil malesef.Genel anlamda fresh mentol havasi hakim.
      Armani Prive Rouge Malachite: Tuberose notasi hakim,cok puruzsuz bir parfum.Feminen tarafa yakin bir koku ama koku guzelligi olarak begendim.
      YSL Sleek Suede: Cok guzel findik-kakao kombinasyonu.Sevilebilir bir koku ama uzun kullanimda bayabilir.Yinede koku tarzi olarak begendim.
      YSL Supreme Bouquet: Tarz olarak rouge malachite le benziyor.Bu parfumde biraz sutsu yapida var.Feminen tarafa yakin ama guzel bir koku.
      ermenildo zegna Roman Wood: Gercekten harika bir koku.Son zamanlarda beni sasirtan bir koku oldu.Bergamot-cam en cok hissettigim notalar.Baya basarili.
      Mugler Over the Musk: Asiri rahatsiz edici,asiri sentetik musk.Bende bas agrisi yapti.
      Kilian Bad Boys Are No Good But No Fun: Kalicik-yayilim baya dusuk lime-kola kokusu.Asiri siradan bir koku.
      Clive Christian Crab Apple Blossom

      Hocam yaz için uygun olur sanıyorum. Intense demeniz acaba yaz için boğucu olabilir mi diye düşündürdü ama ondan kafamda soru işareti oluştu.

      Yorum


      • mlsbrn
        mlsbrn Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Sanirim iyi tanimlayamamisim tam hocam kusura bakmayin.Ilkbahar ve yaz icin uygun kesinlikle.Intense dememdeki sebep kokunun asiri yogun fresh bir havada olmasindan(burnunuzu yaklastirdiginiz zaman) kaynaklaniyor yani bogucu bir koku kesinlikle degil.Son derece kaliteli ve iyi bir harman.Kisaca virgin island waterin daha kaliteli,daha yogun,daha zengin kokan hali gibi(tarz olarak)

    • Bruno Banani for Man. Çok hoş bir vanilya parfümü. Lavanta da çok baskın olmayacak şekilde tamamlayıcı olarak kullanılmış. Doğallık hissiyatı da bir designer'a göre hayli iyi. Denemeden almış olduğum bu parfümden çok memnun kaldım. Gurme severlere özel tavsiyemdir.

      Yorum


      • Tauer | Les Années 25
        kapaktan LA25 Bis ile hemen hemen aynı kokuyor. sıkıldığı andan itibaren fark çok net. Bis'in sahip olmadığı önemli ölçüde zencefilli ince buruk bir citrus katmanına ve hafif bir otsuluğa sahip. Bis'te olmayan aromatiklik özellikle başlarda ön planda. Bis'in iris-benzoin-güllü pudralı yapısı hala mevcut olmakla birlikte yoğunluğu daha az ve zencefilli aromatikliğin arkasında konumlanmış, sona doğru daha önde. Bis'te bulunan pastelsi yapay dokunuş her aşamada yine mevcut. Bis'in feminene yakın olduğu doğru fakat bu tam bir unisex olmuş. Yine farklı ve başarılı buldum. Bis'ten daha çok yönlü olsa da, bana göre onun kadar cezbedici bir koku profiline sahip değil.

        Yorum


        • Lancome Miracle Homme. Sanırım şu ana kadar kullandığım en özgün, en harika designerlardan birisi. Tam aradığım tarz, çok yumuşak bir kahvenin, ağır kullanılmamış meşe yosunu ve odunsu notalar ile harmanı diyebilirim. Ama bu odunsu notalar da sıradan değil, epey farklı. Sanırım bu akçaağaçtan kaynaklı bir durum. Bu parfüm de maalesef üretimde kaldırılmış. Bulabilirseniz mutlaka deneyin, bu tarz parfümleri denedikten sonra günümüzdeki designerlara parfüm diyesim bile gelmiyor.

          Yorum


          • uncle-benjen
            uncle-benjen Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            O derece yani ha? 10 özel nöronumu bu bilgiyi ömür boyu hatırlaması için görevlendirdim.. It's on me..

          • Myrkur
            Myrkur Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            uncle-benjen Koklamanızı da tavsiye ederim. Olfaktör sinirinizin harcayacağı her bir ATP'ye değer hocam.
            Son Düzenleme Myrkur; 04-03-21, 19:47. Tarafından yapıldı.

          • uncle-benjen
            uncle-benjen Yorumladı
            Yorumu düzenleme
            ATP ha?

        • Notte Di Profumum Mina

          Profumum Roma markası bünyesinde bulunan ve henüz yeni yeni duymaya başladığımız bir marka Notte Di Profumum. PR ile ilgili ciddi bir sıkıntısı olduğunu düşünüyorum çünkü Mina ve İn_Atamo isimli geçtiğimiz yıl çıkarttığı 2 parfüm ile ilgili bir yazıya internet aleminde ulaşamıyorsunuz. Ama parfümlerin hepsi de kalbur üstü betimleyeceğim kaliyeli parfümler. Biraz üstüne düşülse çok iyi yerlere gelebilir.

          Mina'ya gelecek olursam. Yeşil tonda bir odunsu diyebilirim. Tarz olarak en yakın parfüm Nasomatto pardon . Performansı çok çok iyi.
          Son Düzenleme matrai; 04-03-21, 20:41. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • SERGE LUTENS - Vetiver Oriental..



            Click image for larger version  Name:	ee.jpg Views:	6 Size:	449.4 KB ID:	196821



            Şöyle bir yerde hangi parfümü tercih eder siniz?







            Click image for larger version  Name:	cc.jpg Views:	10 Size:	584.5 KB ID:	196822





            Ya da şurada?




            Click image for larger version  Name:	dd.jpg Views:	47 Size:	537.2 KB ID:	196827



            Şahsen ben Black Orchid'e bile katlanabilirim.. Ne giysen yakışacağı, ne sürsen sükse yapacağı ortamlar ve buralarda takılan şanslılar..

            Hayatın batağına girip servet yapanlar değil , ama balçığa batmadan buralarda yaşayan saf ve şanslı yakınları..

            Sahilde otel müşterilerine özel yerel danslar ve kokteyller partisine giderken sürülecek parfüm ise Vetiver Oriental..

            Harika bir vetivere eklenen nazik sitrus ve kibar odunsuluk.. ( sitrus yokmuş )

            Dozunda kalıcılık, zayıf silaj ama bu ortamda kimin umrunda?

            Fakir burunlar bunu algılamayacaktır bile..

            Şanslı ve gamsız insan parfümü..

            Yanında şatafatıyla satılır..


            Son Düzenleme uncle-benjen; 06-03-21, 10:02. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Acemiburun
              Acemiburun Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Burada moonlight in heaven kullanırdım diye düşündüm
              Vetiver orientale gelince hafızamda kokmayan parfüm olarak kaldı

            • uncle-benjen
              uncle-benjen Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Gayet güzel kokan bir Serge Lutens olarak güncelleyebilirsiniz..

          • Nicolai baikal leather
            Baştan sona hakim, temiz , pürüzsüz bir deri. Başlangıçta deriye eslik eden safran biraz keskin gelse de orta bölümlerde duete katilan çiçeklerden en baskını menekşe. Menekşe ile deri bence uyumlu bir ikili. Bu bölümde birde burnuma bir çay notasi çalındı sanki ama notalarda goremedim. Huş ağacı vardi ondan suphelendim ama emin degilim cunku tek basina test etme imkanim olmadi o notayi.
            Performansi ve kalıcılığı orta seviyede. Genel begeniye pek hitap ettiği söylenemez. 5 ml lik dekanti ancak bitirebilirim galiba

            Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

            Yorum

            İşleniyor...
            X