Duyuru

Çökme
Henüz duyuru yok.

Bugün Hangi Parfümü/Kokuyu Denediniz / Test Ettiniz

Çökme
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
Yeni Mesajlar

  • Deri kokusunu hiç sevmeyen birisi olarak bugün iki deri kompozisyonu denedim. Jovoy Private Label ve Guerlain Cuir Intense.

    ​​​​Aslında Private Label'a deri kompozisyonu demek yanlış olur. Deri sadece destekleyici bir faktör. Parfüm patchouli - vetiver kombinasyonu üzerine kurulmuş. Kirli parfüm sevenlerin çok hoşuna gidebilecek tarzda, kaliteli bir parfüm. Fragrantica'da 3 kişi Profumum Roma Fumidus'a benzetmiş. Zerre kadar alakası yok bence.

    Guerlain Cuir Intense'e gelirsek mükemmel bir parfüm. Deri kokusunu tütün ve birkaç farklı nota ile o kadar güzel harmanlamışlar ki kokuya hayran kalmamak elde değil. Bence Ombre Leather tarzı deri parfümleri yerine bu tarz parfümler popüler olmalı. Deri sevmeyen birisi olarak beni bile hayran bıraktı. Hatta sanırım bu parfümü ileride şişeli alacağım.

    Yorum


    • Asaid
      Asaid Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Fumidus'la da alaka kurmak için zorlamak lazım. ikisinin içeriğinde de vetiver var diye de... sunuş tamamıyla farklı, andırmıyor bile

    • cantona8
      cantona8 Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Private Label'ı Fumidus'a benzetenler bir rivayete göre kör olmuşlar..

    • Myrkur
      Myrkur Yorumladı
      Yorumu düzenleme
      Bence de hocam. Fumidus en nefret ettiğim parfümler arasında ama Private Label'ı sevdim.

  • English Fern, parfümevinin üçüncü fujer tarzdaki parfümü bendeki. Sartorial ve Tragedy of Lord George da diğerleri, Bu tarz parfümler bana çok hitap etmiyordu açıkcası ama sonra şunu farkettim ki lavanta baskın olmayan fujerleri seviyorum gayet, english fern tam eski tip fujerlerden bol lavantalı acılık barındırıyor içinde karanfil var denmiş fragranticada ama bana öyle birşey gelmedi sardunya lavanta ve azıcık meşe yosunu barındıran klasik fujer.

    Yorum


    • Tiziana Terenzi Foconero

      Bol tuzlu ve limonlu bir açılışı var. Bu Tuzlu-limonlu yapı parfümün başlangıcından sonuna kadar devam ediyor. Bu bağlamda biraz sıkıcı buldum çünkü kokuda çok bir değişim yaşanmıyor. İlk etapta designer havası verdi bana. Orta notalara geçince toparladı kendisini ancak parfümünün genelinde bir basitlik-yapaylık var gibi.

      Orta notaları açılışa göre nispeten daha iyi. Çiçeklerin katılmasıyla daha yumuşak bir hal alıyor. Parfümün en zevkli yeri bu kısımlar bana göre.

      Genel olarak yaz için iyi bir alternatif olabilir. Genel beğenisi de iyi olur, kötü diyen çıkmaz ancak uygun fiyatlı olması lazım yoksa 1000 tl bandında bu parfümü almak pek mantıklı gelmiyor bana.

      Yayılımı ilk 1-2 saat iyiyken daha sonra fazlasıyla tene yaklaşıyor. Kalıcılık ise daha iyi. Uzun bir süre teninizde kalıyor fakat hissetmek için bir hayli çaba sarf etmeniz gerekiyor.

      Yorum


      • cantona8
        cantona8 Yorumladı
        Yorumu düzenleme
        Hocam kelimesi kelimesine katiliyorum. Net! Ben de bugun kullandim. Bolca kullandim hem de. Esimi rahatsiz etti biraz. Ben cok daha rafine bir seyler bekliyordum. Orta kisima kadar ki designer hava bana "bu parayi etmez" dedirtti.

    • Strangers burning ben
      üst, orta ve düşüşteki değişkenlikleri koklayabildim.
      Çikolata başta kısa süre sonra kayıp,kahve düşüşe gelene kadar hep var ve labdanum hissediliyor, ama en şahanesi düşüşteki kehribarın çıkması maalesef kalıcılık düşük

      Yorum


      • Providence - Heart of Darkness

        benim tenle de ilgili olabilir fakat katmanlı bir yapı sergilemiyor. Notalar birbiriyle tamamen girift olmuş durumda. Meşe ve sedir yosunu ve tozlu tonka başı çekiyor, onların arkasından kahve ve muskat, bir altta da sedir-lavanta ikilisi. vetiver teşhis edemedim. Tonka az puan almış fakat deneyen de çok az parfümü, bana göre meşe yosunu ile başı çeken nota. Labdanum bizzat ayrı olarak hissetmiyorum yani parfüm direk labdanum sanki Hatta notalar açıklanmamış olsa Koyu Yosunlu Labdanum şeklinde algılardım. Kendilerinin açıkladıları kahve notası espresso şeklinde ki bence de daha uygun, çünki bayağı sert bir kahve sanki şeker yerine çam balı eklenmiş gibi hatta.

        Yayılım, Kalıcılık, Farkedilirlik "doğal parfümeri" ye göre üst düzey. Tek düze olması en büyük dezavantajı bir süre sonra bayabilir birçok kişiyi. Kış için bile fazla yoğun olabilir. Şişeye değmez, denemelik küçük bir dekant yeterli bana kalırsa.
        Yosun ve Koyu kahvenin birleşimi kokuyu karanlık yapıyor, fakat Karanlığın kalbi demek de abartılı bir tabir zaten kendileri şöyle bir not düşmüşler :
        "vahşi bir ormanın kalbine yolculuk". Böyle bakınca 12'den vurmuş olabilirler. Yine kendi açıkladıkları notalarda tütsü de var fakat bana göre hissedilmiyor.
        Son Düzenleme Asaid; 05-07-20, 17:08. Tarafından yapıldı. Reason: cümle düşüklüğü, harf hatası vb.

        Yorum


        • Bugün Acqua di gio Profondo'yu test ettim. Yan yana Essenza, Profumo ve Profondo sıktım. Profondo sanki Bvlgari Aqva serisinin biraz daha kaliteli hali ile AdG Essenza'nın karışımı gibi. Bvlgari Aqva Marine, Atlantique gibi parfümler yerine rahatlıkla tercih edilebilir ama asla AdG Essenza'nın yerini dolduramaz.
          Son Düzenleme Myrkur; 06-07-20, 18:05. Tarafından yapıldı.

          Yorum


          • Serge Lutens - Tubereuse Criminelle.. Her yanı Bengay'la ovulmuş sümbülteber. Açılış benim için fecaat. İlaçsı kibar tabiri ama Bengay net. Yaklaşık 1 saat kadar koku bu şekilde devam ediyor. Sonrasında Bengay geri kaçıyor ve yasemin ekiyle oturaklı, olgun ve hafiften tehlikeli bir hava geliyor. Bu aşamadaki çiçeksiliği Nasomatto - Narcotic Venus'e oldukça benzettim. Sonrasında parfüm, kremsi beyaz misk ile tenden ayrılıyor. Kalıcılık eh, yayılımı vasat buldum. Açılıştan sonrası tene çok yakın seyrediyor. Christopher abinin giyilmesi zor gelebilecek işleri olduğunu düşünmeme rağmen, ilk 1 saat bana çok geldi. Sonrasıysa, kaliteli malzeme ama yeni bir deneyim tattırmadı. Artistik anlamda açılışı özel sayılabilir ama yine de parfümün aslen buna göre değerlendirilmesi gerektiğinden emin değilim. O yüzden durumlar karışık. Parfüm önce sanat için midir yoksa benim için midir?

            Dev özet: Bengay.

            Beğeni: 4/10
            Performans: 5.5/10

            Yorum


            • Asaid
              Asaid Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              sample olarak bir bengay alayım madem😇

            • Abbathdoom
              Abbathdoom Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              Sanırım çarşamba gününden sonra düzenli olarak uyumaya başlayacağım ve bir de Aventus tedavisine devam ediyorum Can hocam. Hatta elimde olan dekant şişesinden bir miktar sızıntı gerçekleştiği için gün boyu Aventus kokluyorum... Sürpriz olarak bu gece GIT dekantının resmen kustuğunu gördüm.

              Sonuç olarak odam güzel kokuyor ama bu akma/sızma olayları son derece canımı sıkmaya başladı.

            • Asaid
              Asaid Yorumladı
              Yorumu düzenleme
              hocam dik olduğu halde sızma oluyor mu? bazı eski dekantlarimın sonradan azaldığını farkediyorum ben de ya yanlış hatırlıyorum yada buharlaşıyor bir şekilde diyordum.

          • Imaginary Authors - Slow Explosions

            çok sevilesi kırmızı tatlı elma-gül ikilisi önde olarak başlıyor, yanında N.Morris'in Fetish'ini andıran bir deri akoru fakat onunki kadar keskin değil fakat yine de plastiğimsi bir tarafta, deri akoru sevenleri rahatsız etmeyecektir. safran da gül ile birleşik şekilde kendini gösteriyor, ikisi birlikte Isparta (damask) gülüne oldukça yakın bir akor oluşturmuş. hafif bir metaliklik de hissedilebilir. gül ve safran azalmaya başlarken, vanilya-ambersi bir tatlılık da ortaya çıkıyor. kaşmir notasını çok iyi bilmiyorum fakat bu kısımda rol oynuyor olabilir. güzel rahat kullanımı olan bir deri kokusu. tatlılığı yerinde, elma gittikçe ekşiliğini arttırıyor, tatlılık da sonda vanilya tarzı bir hal alıyor, yine sonda deri daha ön planda. baştaki hafif plastiğimsi doku zaman geçtikçe daha gerçekçi bir deriye dönüşüyor. yaz değil belki ama bahar da kullanılabilecek tarzda bir koku fakat soğuklara daha çok yakışacağı da muhakkak. Slow Explosions diyince hafif yanıklı, tozlu zor bir koku bekliyordum, bayağı ters köşe oldum. ImaginaryAuthors olunca daha çarpıcı bir koku beklentisindeydim ama bu hali de koku güzelliği olarak denediğim en güzel derilerden, yine de öyle çok da patlayan birşey yok sanki

            edit: şişe üzerindeki resimleri kim tasarlıyor bilmiyorum ama markaya sanatsal çalıştıklarına dair ayrı bir kalite havası katıyor bana kalırsa.

            edit-2: birkaç kullanımdan sonra sentetik tarafın daha baskın olduğuna kanaat getirdim. özellikle elma-gül akoru baş ve orta kısımda oldukça ilaçsı bir hava verecek şekilde doğal kullanımdan uzak. güzel ve sevilesi bir koku ama hafiften bir baş ağrısı yaptı son kullanımımda.
            Son Düzenleme Asaid; 30-08-20, 00:58. Tarafından yapıldı.

            Yorum


            • Lartisan Poivre Piquant

              Poivre Piquant yoğun, kirli, oldukça hayvansal ve biraz tatlılığı ile metalik sayılabilecek bir beyaz bal ile açılıyor. Bal oldukça kirli, fakat şekerli yönü de köşelerde fazlasıyla mevcut. Kirlilik biraz duruluyor. Kuru ve biraz yanık esmer şeker kıvamlı meyankökü hissediliyor. Bu kısım ile birlikte, balın şekersi yönünün biraz meyankökü ile yanıp kurutulduğu sandalımsı bir yapı ortaya çıkıyor. Bahsi geçen lactonic olarak adlandırılan yapı sanırım burası ve kesinlikle de hakkını veriyor. Üstünde markasının yazılı olduğu jelatini sökülmüş, fakat kırmızı kapağından Coca Cola olduğu anlaşılan 2.5 litrelik plastik şişenin içinde, fazlasıyla tam yağlı köyden ya da pazardan pembe kalitesiz, kanserojen transparan bir poşet içinde getirilmiş taze süt. Daha sonrasında bu süt evdeki en büyük tencerelerden birine süzgeç referansı ile aktarılacak ve kaynatılmaya başlanılacak. Üzerinde toplanan yağlı ve hayvansal kaymak tabakası muhtemelen kahvaltıları kısa bir süre süsleyecek.

              Yaklaşık 1 saat sonunda Poivre Piquant’ ı pek göremiyorum maalesef. Süt gövde devam ederken altlarda biraz odun talaşı, metalik sedir, belki. Açılıştaki kirli bal, kaymak tabakaya fazlaca benzemekte. Sütün kaynaması esnasındaki yukarıya doğru yükselen ısı ise galiba lactonic dediğimiz ibarenin karşılığı, açığa çıkarılmış bir süt akoru ile yaratılmış ozon hissi. Balın ve Meyankökünün metalik kirli kesişim noktası da tabii ki tenceremiz. Tüm bunların geneline baktığımızda benim görüşüm, Poivre Piquant belli bileşenlerle oluşturulmuş kocaman bir Misk akoru aslında.

              Poivre Piquant çeviri ile edindiğim genelgeçer bilgiye göre Acı Biber demekmiş. Baharatsı izler var, fakat bence yok denecek kadar. Daha odunsu oryantal bir havası var bence Poivre Piquant’ ın. Şu anda ailemin yanında bulunduğum için 2 haftada bir maruz kaldığım ve maruz kalmaktan keyif aldığım süt kaynatma rutinini bana anımsatan Poivre Piquant’ ı denediğim için mutluyum, ama bir çok kişiye de kör alış yapmamasını öneriyorum. Daha tematik bir koku, benim görüşüm.
              Son Düzenleme PPBurn; 08-07-20, 17:52. Tarafından yapıldı.

              Yorum


              • Olympic Orchids - Blackbird

                2014’ün Art and Olfaction Awards finalisti, böğürtlenli ballı-vanilinli koku ilk andan itibaren böğürtlen baskın, arkasından sedir hissediliyor. Yakından kokuyu içine çekince genizde tatlılık öyle kalıyor, yutkununca hissediyorsunuz, sanki böğürtlenli reçel yemiş gibi bir his. amber koyu-karanlık şekilde yok, tatlılığı arttırmada vanilya baskın şekilde destekleyici, drydownda çimensi bir doku da var. çam reçinesi kullanılmış ama daha çok yeşil aromasını hissediyorum. her hakukarda baştan sona böğürtlen ön planda. aşırı güçlü bir koku, sadece nokta kadar sürdüğüm halde yayılım yapabiliyor. parfüm olarak sıkıp kullanmak yürek ister, herkes kullanamaz ama bana kalırsa koku olarak çoğu sevecektir. himalaya böğürtleni kullanılmış nornalinden farkı nedir bilemiyorum. meyveli gourmand sevenler beğenecektir, benim için denemelik.
                Son Düzenleme Asaid; 08-07-20, 19:38. Tarafından yapıldı.

                Yorum


                • Areej Le Dore - Walimah

                  elimde 0,5ml veya daha az kaldığından sıkmaya kıyamıyorum, hafifçe sürmekle yetindim. yalnız koku profili olarak değerlendirirsem, kokunun seyri ilk manolya ve champaca ile başlıyor, vuradaki indolik kısım çok hassasları rahatsız edebilir. yaklaşık 1-1,5 saat kadar sonra manolya geri çekiliyor, champaca önde vetiver ve safran hemen arkasında, kakao da hafif var gibi. kolay algılayabileceğimi düşündüğüm tütün, ud, tarçın notalarını hiç hissedemiyorum. koku başı hariç champaca hakimiyetinde, bilerek böyle yapılmış muhtemelen. basit bir yapıya sahip fakat koku güzelliği muhteşem. o fiyata değer mi... manolya ve champacaya ayrı bir sevgi besleyenler için belki değebilir, ama ud ve tütünlü bir koku bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Fakat zaten Walimah, Düğün töreni demekmiş, az çok belli oluyor ne yapılmak istendiği, genel beğeni yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Kalıcılığı çok iyi, elime nokta kadar sürmeme ve defalarca elimi yıkamama rağmen neredeyse ilk sürüldüğü gibi duruyor. yayılım yok fakat çok az bir alanda denediğim için öyle büyük ihtimal. parfüm sonuçta sıkılmak için tasarlanıyor, okuduğum yorumlarda yayılım ve kalıcılığı üst düzey bulmuş birçok deneyimli kişi de zaten.

                  Yorum


                  • Kosovic
                    Kosovic Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Kalemine sağlık Said hocam, güzel bir yorum olmuş.

                • Areej Le Dore - War&Peace II

                  pinus succinifera denilen çam cinsinden çıkan amber reçinesinin yağı kendi başına oda ısısında kokusuz fakat ısıtıldıkça benzoine benzer tatlılıkla deri ve is akoru ile birlikte hafif pudralı. başlangıçta kullanıldığı söylenen 35 milyon yıllık fosil amber reçinesi nasıl kullanılmış bilemiyorum, yağı çıkarılabilir ama bizzat reçinesi oda sıcaklığında katı halde, ısı ile eritilip hem donma noktasını düşürecek hem de o reçine ile karışacak bir madde bulmak lazım, en olası çözüm etil alkol tabi. alt notalarda amber reçine yağı kullanılmış, bu yağ da yine kehribardan elde ediliyor, genelde kuru distilasyon denilen yöntemle bizzat ateşte ısıtılmak suretiyle, fakat çok kontrollü olmak gerekiyor, şeker ile karamel yapmak gibi, ısı fazla kaçarsa zift olur, amber hiç yakmadım ama çam reçinesi ile başarısız deneylerim olmuştu zor işler..

                  başlangıçta yanık şekilde değil ama isli deri tarzında bir dokusu var. yanında çok hafif bir tatlılık, nereden geldiğini tam teşhis edemedim civet-misk karışımı olabilir, civet sanki daha baskın hayvansal notalara alışkın olmayanları rahatsız edecektir. yine bu başlangıç kısmının deri akoru Ambrarem'dekine benzer. tatlılığı ona göre çok az ve ambergristen ziyade civete daha yakın, ve tabi daha hayvansal. başlangıç uzun süre devam ediyor, gittikçe çiçeksi notalar hissedilmeye başlanıyor. gül çok naif ve yumuşak, metalik hissiyatı yok, menekşeyi andıran bir hissiyat var. paçuli hissedemedim. iris kökünü hiç bilemiyorum nedir ne değildir.. sonlara doğru zaten geri planda olan çiçeksilik daha da geriye çekiliyor. koku başlangıcına geri dönüyor gibi, hafif hissedilen ambergris ile daha tatlı. meşe yosunu yeşil hissiyat verecek derecede yok, vetiver de bizzat hissetmiyorum. sonda en çok hissedilen, civet, castoreum, misk. deri hissiyatı başlangıca göre daha düşük, hayvansallık daha yüksek.
                  war&peace denilince war'dan dolayı beklediğim; is ve yanık akoru başlangıçtaki 10-15 dk hariç neredeyse yok, savaş kısmı biraz daha karanlık verilebilirdi bana kalırsa. orta ve son fazda peace'e ulaşıyor, hayvansal sevmeyenler için külliyen savaş da olabilir gerçi
                  benim denediğim Areejler içerisinde, en beğendiğim üçüncü diyebilirim.

                  Yorum


                  • Kosovic
                    Kosovic Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    Said hocam, yorumlarını okuyunca bu akşam kullanasım geldi parfümü Kalemine sağlık.

                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    sizin de emeğinize sağlık, sayenizde deneyebildim🤗

                • Cale Fragranze Mistero

                  Açılışında fazlaca isli ve köksü bir vetiver var, bol bol is, yanan yapraklı ağaç dalları ve köksü, yanmış olmasına rağmen ıslak hissettiren vetiver. Çok kısa süre sonra issi havanın sebebi olan buhur tarzı reçineler belirginleşiyor. Bu kısımda yanan ağaç dalları sönüyor; dallarda yanmadan kalabilmiş ağaç yapraklarının sağladığı oldukça yeşil, hafif mentol hissi uyandıran ferah balzamik hava ve sönmesine rağmen üstünde hala ince ince dumanı tüten ağaç dallarından oluşuyor bu kısım. Açılışı kadar şaşırtıcı olmasa da bu kısmın da bir rolü var, bağlantı olarak görüyorum biraz burayı.

                  Yaklaşık bir saat içerisinde sıcak ve çok azıcık animal gövdeli bir misk tabanında kuru oud ve muskat cevizi ya da tonka gibi bir yardım ile oluşturulduğunu düşündüğüm oldukça dengeli romsu şekerliliği ile güzel bir ters köşeye dönüşüyor Mistero. Bu kısım daha misk düzlemli vanilik, tatlı ve oldukça tok.

                  Açılıştaki kasvetli issi rutübetli yosunsu karanlık reçineli kısım balzamik severleri oldukça mutlu edecektir. Ters yüz olan kısım daha genel beğeniye uygun sanki, bence oldukça lüks ve dikkat çekici bir duruşu var ilgilenenleri için. 3 Sprey sıktığımda oud ve romlu kısım daha belirgin olmuştu, laden de net hissettiğimi anımsıyorum, bu denememde 2 sprey uyguladım ve daha balzamik yöne eğilimli oldu tenimde Mistero. Anlaşılacağı üzeri dozajlamaya göre de değişken bir koku.

                  Yorum


                  • Asaid
                    Asaid Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    😃splitte gözüme kestirdiğim iyi olmuş, seveceğim gibi duruyor.

                  • PPBurn
                    PPBurn Yorumladı
                    Yorumu düzenleme
                    O fiyata şaka gibi bir şey gerçekten, hatta splitin en şaka gibi şeyi olabilir her anlamda. Açılış kısmını seveceğinizi düşünüyorum bu arada 😊

                • Heeley - Oranges&Lemons, Say The Bells of St. Clement's

                  keskin limonlu kolonya tadında açılıyor. portakal 1-2 dakika içinde kendini gösteriyor. çok geçmeden mandalina kabuğu akoruna dönüşüyor tüm koku. 15dk kadar sonra ekşilik hafiften azalıp, mandalina suyunu andıran bir tatlılık, neroli ve çay yaprağı sahnede, bu kısımda yeşillik ön planda. 30dk kadar sonra neroli-ylang ylang daha belirgin. 3 saat kadar bu şekilde ekşilik azalıp, çiçeksilik artarak gidiyor.
                  kalıcılık benim tende max 4 saat kadar sürdü. yayılım 20. dk dan sonra neredeyse yok. çay notasını ortaya yakın bir yerde 15dk kadar hissedilebildim, demden ziyade taze yaprak tarzında. koku güzel ve gayet doğal ama şişe için değmez, malzemeler üst kalite fakat görece olarak pahalı hammaddeler değil. bu kalıcılık ve yayılım ile ml'sine 1,3€ talep etmek abes olmuş.

                  edit: notalarda belirtilmese de içindekileri okuduğumda doğal meşe yosunu özütü de yazıyor. muhtemel fiksatif olarak kullanılmıştır, ortalardaki yeşil havanın bir kısmından sorumlu olması da olası.
                  Son Düzenleme Asaid; 13-07-20, 02:23. Tarafından yapıldı.

                  Yorum


                  • Ajmal - Patchouli

                    ekşi limon-misk-ud ile açılıyor, misk ve ud sentetik ama kalitesi hissediliyor. Ud bilinçli olarak aynı markanın Patchouli Wood'undaki kullanımına büyük benzerlik taşıyan fakat daha az kirli şekilde kullanılmış. Hafifçe Ursa'daki kullanımı andırıyor. Alışkın olmayanları muhtemelen rahatsız edecektir. Misk de uriner değil, hafif çiçeksi tatlılık verecek şekilde parfümün üst ve orta kısımlarının tatlılığını yumuşak gül ile veriyor. Paçuli her bölümde olmakla birlikte ilk başta geride, sonra limon ve miskin geriye çekildiği ortalarda en önde kendini gösteriyor. Tonka çok tozlu ve tatlı olarak yok, yine de orta kısımdan itibaren tatlılığı sağlamada miskin üstüne çıkıyor. Gül-Misk 3.saatin sonunda bitiyor, Paçuli başta olmak üzere ilk baştaki kirliliği azalmış Ud ve çok az tatlı Tonka bundan sonra en etkili notalar.
                    Başlangıcı çok güçlü, karmaşık ve yoğun, sonradan kendini dizginliyor. baştan sona gerçekten "Purely Orient"(al). Türkiye'de çoğu kişi tarafından kabul göremeyebilir Udun kirli kullanımına alışkın olmayanlar baş kısmını sevmeyebilir, ortalardan itibaren Paçuliye düşkün olan kişilerin seveceğini düşünüyorum. Başlangıç hariç çok süslü olmayan bir paçuli, sade ve kaliteli. benim beklentimi karşıladı açıkçası. vetiver daha çok hissetmeyi umuyordum ama belki açılış kısmında biraz var sonda hiç hissedemedim. Vanilya-Sedir-Sandal bahsi geçecek kadar hissedemedim. Muskat-Fesleğen ancak ortalarda kokuyu iyice içime çekince hissedebiliyorum. kaliteli içerikli çok gerçekçi bir odunsu paçuli, palisander iyi bilemiyorum ama odunsuluğunda önemli bir paya sahip olduğu çok açık.
                    Son Düzenleme Asaid; 17-07-20, 19:59. Tarafından yapıldı.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X